Mød en deltager - Namibia, Wildlife Rescue

HØR OM ANNA’S OPLEVELSER PÅ NAANKUSE

Vi blev hentet i lufthavnen i Namibia af en sød afrikansk mand, som kørte os ud til N/a’ankuse. Det er et virkelig smukt land, så turen ud til farmen var en fornøjelse.
Vi ankommer til farmen og får hurtigt øje på mange af dyrene som vi skal bruge de næste 18 dage sammen med.

Alting virker en smule forvirrende i starten, for der er så mange nye mennesker, dyr og indtryk. Det er svært at huske alle navne og alle dyrene. Men efter en introduktion og rundvisning hos dyrene bliver det hele mere overskueligt.
Det var meget hårdt at høre alle dyrenes historier, og grundene til de er her på N/a’ankuse, så man får bare lyst til at gøre alt hvad man kan for de dyr der er her. Nogle af dyrene er blevet fanget i fælder ude i naturen, nogle hvis mor er blevet dræbt så ungerne ikke kan klare sig selv og mange andre forfærdelige historier.

Man bliver inddelt i nogle grupper, så hver gruppe laver forskellige opgaver hver dag. Arbejdsopgaverne kan være at man skal ud og fodre de store dyr (geparder, leoparder, løver og vilde hunde). Her hopper man op på en jeep, kører ud til dyrene og skal kaste KÆMPE store stykker kød indtil dyrene, og her kan man ikke være sart, blodet fra kødet strømmer op af armene på en og man er smurt ind i blod og snavs – men det er en del af det og det er fedt at gøre en forskel. Vandet hos dyrene skal også renses og skiftes. 

En anden opgave er at gå tur med bavianerne og det er bare helt fantastisk! Det var absolut min yndlings ting. Det er så fantastisk at se alle bavianerne komme ud af deres bur, og bare løbe rundt i det fri og gøre hvad det passer dem. Det er så fedt at se dem bare være bavianer, trods at mange af dem ikke kan komme tilbage til naturen igen. De løber rundt, og kravler op af ned af en og vil holdes om. Det er en meget speciel oplevelse at have en lille baby bavian i armene, som bare trænger til omsorg.

Der er mange andre opgaver, bl.a. forberedelse af mad til dyrene, gøre rent i burene, fodre dyrene, ’’gå tur’’ med geparderne som får lov til at løbe frit rundt i flere timer, bygning af hegn og bure og mange andre ting. Jeg lærte at det ikke bare er sjov og tid med dyrene, der er også hårdt arbejde i varmen, og man er helt udmattet om aften, men det er det hele værd når man sidder sammen med dyrene.

Det har været en fantastisk oplevelse som jeg kun kan anbefale alle dyre elskere. Men vær forberedt på at savnet til N/a’ankuse vil være kæmpe stort når du er kommet hjem.

– Nanna

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

KRISTINA’S AFRIKANSKE EVENTYR

Her er en lille fortælling omkring mit ophold som frivillig i Afrika og derefter en safari tur i det norlige del af Namibia.
Kristina Dalsgaard Jacobsen

Jeg er hjemvendt til det kolde Danmark igen fra 4 uger ved N/a’an ku se i Namibia som lægger i det sydlige Afrika og en 7 dags safari i det nordlige Namibia. Det har været en helt uforglemmelig tur og det er helt utroligt hvor mange oplevelser jeg har med mig hjem i rygsækken.

Min rejse startede ud med et fly fra Billund lufthavn – Frankfurt lufthavn – Johannesburg lufthavn – og til endestationen i Windhoek lufthavn. Det var en lang rejse men ingen problemer i de mange forskellige lufthavne, det gik bare derudaf og var heldig med jeg ikke have overdrevet mange vente timer i en lufthavn! Det vil jeg gerne takke mange gange for!!
Jeg havde ikke min kuffert de første tre dage, men havde heldigvis lidt ekstra tøj med i min håndbagage. Jeg ankom om eftermiddagen og fik en hurtig rundvisning, og fik vist hvor mit telt var. Dagen efter fik vi en introduktion omkring stedet, sikkerhedsregler og en rundvisning på hele stedet. Om eftermiddagen kom vi ud i vores gruppe som vi skulle gøre dagens gøremål med, der var mange søde forskellige mennesker alle sammen med hver sin grund for at være der nede.

Dagens gøremål kunne være alt fra Food Prep, hvor du forbereder maden til alle dyrene eller Research hvor vi kørte ud i det nye område, hvor de skal have næsehorn og elefanter og lavede veje, tjekkede vandhullerne og skiftede hukommelses kort og batterier i camera traps eller Animals time, hvor du har tid til at sætte dig ned og give de dyr der har været opfostret af mennesker opmærksomhed.
Et af dagens punkter var også Baboon Walk hvor vi skulle gå ud til et træ som var ude i bushen, hvor på turen du havde baboons til at sidde over det hele. Det var også en mulighed at komme på cheetah walk, hvor vi tog de unge geparder ud på gå tur for at motionere dem men også med videre henblik på at som ældre skulle have muligheden for at kunne sættes ud i naturen og stadig beholde deres naturlige instinkter.
Var rigtig glad alle tingene som vi skulle, for kunne se en god mening i alle, synes ikke der var noget irelavant, men var specielt glad for research da der noget forskelligt at lave og der var mulighed for at komme lidt væk fra farmen. Hver lørdag var det andre grupper end til hverdag, så du havde en god mulighed for at arbejde og mødes med andre frivillige som du ikke lige er sammen med hverdag.

Det var kun arbejde om formiddagen om lørdagen og om efter middagen havdde du mulighed for at slappe af eller også havde de koordinater som havde weekend vagten arrangeret en aktivitet. Hver morgen skulle vi møde ved Food prep til morgenmøde kl 0800, hvor vi fik informationer om hvad der skulle foregå i løbet af dagen og om der var nogle informationer eller andre aktiviteter.
Nogle af de andre aktiviteter kunne være at sætte en slange løs langt væk fra farmen som var forvildet sig der ind eller også vil de prøve at flytte en af hunløverne over et en anden or hun var deprimeret over at have mistet sin mage sidste år. Her er et lille udpluk af mine 4 uger ved N/a’an ku se i Namibia, i Afrika.

7 dags safari med Wild Dog

Stod tidligt op en fredag morgen for at blive transporteret til Windhoek ind til kontoret hvor Wild Dog Safari holdte til, det var lidt tidligt men de var vildt søde og jeg følte mig meget velkommen der, og overhovedet ingen problemer med transporten. Vi fik læsset mine ting og jeg hilste på gruppen som jeg skulle være sammen med hele ugen, vi var nærmest alle aldersgrupper. Var meget overrasket over lastbilen/bussen den havde det hele som vi skulle bruge og der var ingen ting at klage over!

Det var nogle lange ture i løbet af dagen, men var ikke vand til at sidde ned hele formiddagen/først på eftermiddagen og nogle dage skulle vi meget tidligt op, men det hele er vær når du så ser alle dyrene aktive fordi der er køligt tidligt morgen. Det var helt utroligt smuk natur og vi så, så mange forskellige dyr inde i Etosha National Park, havde aldrig forestillet mig at det var muligt.

Er så glad for jeg kom på sådan en tur og efter en uges tid i telt og på de forskellige campingpladser med hver sin særlighed var det ubeskriveligt da vi den sidste nat skulle overnatte på hotel, det var lige prikken over i’et. Det var så skønt og der var mulighed for at gå rundt i byen eller bare bliver hjemme på hotellet få et langt bad og få kontakt til omverden igen. Ud over alle dyrene og naturen vi så kørte vi ind forbi en landsby, hvor de viste hvordan de boede, tog bad og hvordan de skulle se ud med deres tøj og håropsætning.

Ruten bestod af overnatning ved Okonjima Nature Reserve – Etosha National Park – Ethosa National Park – Damaraland – Damaraland – Swakopmund.

LÆS REBECCAS ARTIKEL OM NAANKUSE