MØD EN DELTAGER new zealand

Kristian har været i New Zealand og arbejde med konservering og beskyttelse af landets nationalfugl kiwien.

Kristian skriver:

Jeg havde tre fantastiske uge på reservatet.
Octavian, der har stedet, og de andre volontører endte hurtigt med at blive en helt lille familie.
Det var nemt at nyde at arbejde og hjælpe til derude, uanset om det var at skære spor i skoven, op- og tilbygning af lejren eller at analysere fodspor fra skovens mange dyr.

Min tur nåede sit absolutte højdepunkt da jeg var med kiwi-eksperten, James, ude og skifte radiosenderen på en af kiwierne. Ud af det blå var jeg så heldig at sidde med en lille kiwiunge i mine arme. Det pludselig svært at få armene ned!

Ud over det frivillige arbejde var Octavian rigtig god til at tage os med på små udflugter. Vi fik rigtig mange af de store naturoplevelser med, som turister og andre ikke-lokalkendte ellers ikke opdager. Der var store skove med Kauri-træer, varme kilder, regnvandssøer og alt muligt andet spændende. Mindst en gang i ugen kom vi også ned til skoven om natten for at spotte vilde kiwier. Så mod forventning fik jeg set en masse kiwier ude i det fri. Igen skal det nævnes at jeg stadig, den dag i dag, er høj over at have holdt en!

Jeg var helt vild med den tur jeg havde derude i ingenting! Og alt hvad jeg har lært, samt alt hvad jeg har oplevet ville jeg på ingen måde have været for uden!