Praktisk info FarmALOTT
Programmet kort
Her kan du se hvordan programmet forløber – Fra du sender os din tilmelding til du starter dit job i Australien.
Der er god forberedelse både før og efter ankomst, så start først med at ringe og få en snak med Linda (74421188), så du kan se om det er noget for dig.
Se her:
- Du sender os din tilmelding og indbetaler depositummet på 3500 kr. Tilmelding foretages ved at klikke på “Online tilmelding” øverst på siden over det store billede.
- Når vi har modtaget depositum og tilmelding, så modtager du en bekræftelse med bla. håndbog, flybooking samt visumansøgning.
- Vi ringer vi til dig for at få en kort samtale på engelsk. Vi skal sikre at du taler og forstår tilstrækkeligt med engelsk, for at minimere risikoen for farlige misforståelser for dig og dine omgivelser – du kommer til at arbejde med maskiner eller dyr – måske begge dele.
- ALOTT klargører dig hjemmefra til din rejse Down Under. Vi hjælper med flybillet, visum, forsikring, indkvartering, pakkelister osv. Så kan du koncentrere dig om at få en god oplevelse.
- Ved ankomsten til Australien bliver du hentet i lufthavnen af en greeter og kørt til Noosa, hvor du skal være de næste 4 dage på jetlag recovery sammen med de andre deltagere.
- Transport til kysten for afslapning og hygge
- Papirarbejdet bliver ordnet – bankkonto åbnes og skattenummer søges
- Transport fra Noosa til Goomeri hvor farmerkurset finder sted
- Frokost på træningsfarmen
- Mulighed for at købe nødvendigt udstyr f.eks. støvler, sim-kort eller lignende på træningsfarmen
- Afhentning af din farmtræner og transport til de næste 5 dages Outback farm training kursus. Kurset er intensivt; der vil højst være 56 deltagere pr. træner. Der er flere træningsfarme tilknyttet programmet
- I løbet af din farmtræning, vil du med koordinatoren tale om dine ønsker for job, og sammenholde det med de ledige jobs der er, og I vil sammen finde et sted, der passer til dine kvalifikationer
- Du vil i løbet af træningsugen, modtage jobtilbud. Du får mulighed for at tale med arbejdsgiveren og vælger den du synes passer dig bedst
- Når du har godkendt jobbet, så er du klar til at rejse ud til din oplevelse som Australsk farmer!
NO WORRIES!
Jobtyper
Vi tilbyder job på heste-, fåre- eller kvægfarme, hvor du skal være daglig medhjælper for farmeren. Også farmere, der fokuserer på jordbrug tilbyder jobs, og har du erfaring fra lignede jobs, er her gode muligheder for ansættelse eller praktikplads.
Kvæg- og fårestationer – Disse jobs er for dig, der kan lide det rå, hårde udendørs arbejde med kvæg eller får. Masser af støv og skidt, men også godt samvær med kolleger, som kan være både australiere og andre backpackers/praktikanter. Man driver kvæg og får enten med motocrossmaskiner eller til hest. På de meget store kvægfarme bruger man også trucks og nogle steder sågar helikopter.
Arbejde med heste – Her arbejder man med polo- eller væddeløbsheste. Jobbet er for dig, der er en erfaren rytter. Jobbene kan være over hele Australien.
Søger du arbejde på en polofarm, må du være i stand til at ride en hest i alle gangarter samtidig med, at du holder to heste. Du skal forvente en 6 dages arbejdsuge og fridagen ligger som regel om mandagen, da der spilles polokampe i weekenden. Indkvartering er oftest hos familien, der ejer polofarmen.
Du skal også være indstillet på masser af stald arbejde, da du ikke altid får lov til at ride på en hest, der er flere millioner dollars værd!
Arbejde som traktor- eller maskinfører – Har du erfaring med traktor arbejde, er dette de bedst betalte jobs, da der er stor efterspørgsel efter erfarne chauffører. Jobbene er for både piger og drenge med sans for at passe på det dyre maskineri. Jobbene som traktor- eller maskinfører er godt betalte i forhold til andre farmjobs, hvis du allerede har noget erfaring.
Her er yderligere jobeksempler og opgaver du kan støde på:
- Køre og beherske traktorer, majetærskere og høstmaskiner, bulldozers, landbrugsmaskiner og motorcykler
- Arbejde med heste og kvæg på stutterier, kvæg- eller fårefarme
- Udføre forefaldende farmopgaver som havearbejde, såning, fodre og passe dyr, male, reparationsarbejde …
- Hjælpe børn med lektier hjemme – homesteat helper oftest til piger
- Såning og høstarbejde for maskinstationer
- Bygge og reparere hegn for firmaer med dette som speciale
- Passe heste og lave forefaldende arbejde på rideskoler
- Forefaldende arbejde for konkurrenceryttere
- Jobs på hoteller, moteller, pubs og restauranter i små byer i outbacken
- Jobs på servicestationer hvor du skal lave og servere mad, påfylde benzin og lign
- Jobs som camp eller Outback kok
Ovenfor kan du se eksempler på opgaver, man kan komme til at arbejde med. Der tages altid udgangspunkt i dine kvalifikationer og man vil gøre hvad man kan, for at du kan komme til at arbejde med det du brænder for.
I nogle tilfælde kan det dog være svært at opfylde alle ønsker, så du er nødt til at være fleksibel mht hvor og hvilke opgaver du arbejder med. Det kan også komme på tale at du skal rejse til en anden del af landet for at komme til dit job. Disse udgifter afholder du selv.
Løn
Din løn vil ligge på mellem 200 og 400 AUD per uge med fri kost og logi. Beløbet vil variere fra stat til stat, men vil også være afpasset de kvalifikationer, du har med dig hjemmefra.
Har du gode erfaringer fra f.eks. tidligere arbejde på en maskinstation, og er du villig til at arbejde mange timer, kan du tjene helt op til 1000 AUD pr uge!
Placeringsmuligheder og samtale
Vores samarbejdspartner i Australien har mere end 2500 arbejdsgivere til rådighed, og rigtig gode muligheder for at placere dig efter kvalifikationer, og så vidt muligt efter ønske.
Det er dog vigtigt, for at vi kan finde dig et lønnet arbejde, at du kan kommunikere tilstrækkeligt på engelsk. Det er nødvendigt af sikkerhedsmæssige årsager – for både dyr, maskiner og ikke mindst dig selv – at der ikke opstår misforståelser i kommunikationen mellem dig og din arbejdsgiver.
Her finder du en vejledende oversigt over årstidens jobtyper:
Sæson | Jobtyper |
---|---|
Oktober - november | Masser af arbejde for maskinførere; markarbejde og arbejde med heste |
November - marts | Drives normalt ikke kvæg - dog afhængig af vejret |
Marts | Den store kvægdrivningssæson begynder |
Januar | Arbejde med heste |
Februar | Arbejde med bomuldshøsten |
Juli - november | Arbejde med sukkerrørshøsten |