PRESSEMEDDELELSE FRA ERHVERVSAKADEMI SYDVEST

Mads og Eva klar til Canada

Erhvervsakademiet i Sønderborg sender to studerende på Canadisk eventyr

Når det nye år skydes i gang i januar, står de to markedsføringsøkonom studerende Eva Lorenzen og Mads Knudsen fra Erhvervsakademi SydVest klar til deres livs udfordring. Foran venter 12 ugers praktikophold i Vancouver.

– Vi havde flere forskellige lande at vælge i mellem, men vi valgte Canada for ikke at gøre som alle de andre. Det bliver spændende at få udvidet min personlige horisont, lære nye folk og den canadiske kultur at kende og måske tage en weekendtur til Los Angeles, fortæller 24-årige Mads Knudsen, der også tager sin kæreste Camilla med over Atlanten.

Skræddersyet ophold
Eva og Mads læser begge på næstsidste semester af uddannelsen til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg. Erhvervsakademiet samarbejder med rejsebureaet ALOTT Work & Travel, der står for kontakten til praktikstederne i Canada.

– Rejsebureauet har kontakt til over 700 virksomheder i Vancouver, så de skræddersyr praktikstedet til den enkelte studerende. De ser på vores faglighed i forhold til virksomhederne, men tager også hensyn til vores krav og ønsker, fortæller 23-årige Eva Lorenzen, der skal i praktik i en oplevelsesvirksomhed.

Blod på tanden
De to spirende markedsføringsøkonomer drømmer begge om at arbejde inden for marketing, og de glæder sig til at prøve kræfter med den virkelige verden.

– Jeg håber, at jeg kan få brugt min teoretiske viden i praksis. På uddannelsen har vi haft meget realistiske cases, der har taget udgangspunkt i virkelige situationer, der enten er sket eller skal ske. Så jeg føler mig godt rustet til praktikken og et job bagefter, fortæller Mads Knudsen. Mads skal arbejde for en marketingvirksomhed.

Også Eva har fået blod på tanden, og hun overvejer at læse en professionsbachelor på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg, når hun er færdig til sommer.

– Erhvervsakademiet er mindre abstrakt end universitetet, og der er en god balance mellem teori og praksis. Vi lærer og bearbejder gennem teorierne, og vi får en større forståelse for, hvordan vi skal bruge værktøjerne i praksis, fortæller Eva Lorenzen.