Bliv en del af Zanzibar

Intro

Bliv en del af Zanzibar

Bliv en del af Zanzibar
Vores partner på Zanzibar har sammensat en lang række forskellige opgaver, så dit ophold foruden af gøre nytte også er afvekslende!

Eksempler på opgaver, som du kan blive involveret i, kan være alt fra undervisning af børn til byggeprojekter, fra naturbeskyttelse af Colobus aber og skildpadder, til plastic forurening og meget mere.

Affald og plastik er et stort problem i hele verden, og på et af projekterne på Zanzibar, kan du give en hånd i bekæmpelsen af plastik. Lokalbefolkningen bliver informeret og involveret i hvordan man kan formindske problemet, du og de samler plastik og du vil kunne hjælpe med formidlingen.

Man ser ofte at der er konflikter mellem dyr og mennesker, og det er altid dyrene der bliver taberne. Du kan blive involveret i flere projekter på Zanzibar, som arbejder på at bevare dyr og natur. Du kan hjælpe med til at give de lokale mere indsigt i denne problemstilling, og informere om hvad der kan gøres. Det er ikke en nem opgave, men der bliver gjort noget.

Hvis du har en lærer i maven, så kan du hjælpe til på skolen. Måske er du tømmer eller har bare hænderne skruet rigtig på, så kan du hjælpe til på et byggeprojekt. Eller måske er du bare energisk og ivrig efter at hjælpe, hvor du kan. – se mulighederne længere nede.

Projekterne er fordelt ud over to baser på smukke og eksotiske Zanzibar.
Jozani Basen
Den store brede Jozani skov er Zanzibars bedste område for økoturisme og byder på en masse naturoplevelser som mountainbike, kano og kajak. Jozani Forest, som er en 50 kvm beskyttet regnskov, er den eneste National Park på Zanzibar.
Projekterne som du kan blive involveret i på denne base er: Colobus aber, reptil-center, undervisning, økoturisme og samfundshjælp.

Nungwi Basen
Nungwi har de flotteste strande og er et af Zanzibars største turist hotspots. Der er mange restauranter, barer og hoteller.
Projekterne som du kan deltage i på denne base er fokuseret på marineområdet: plastik forurening, skildpadder og miljøformidling.

Bemærk at på dette projekt, vil du selv skulle sammensætte din oplevelse. Der er en lang række forskellige projekter i gang på samme tid, og du skal være selvtænkende og have gåpåmod, så kan du selv sammensætte din oplevelse ud fra hvad der er til rådighed når du er på Zanzibar. Du kan læse om de forskellige projekter længere nede.
Det er et fantastisk projekt for dig, som gerne vil være en del af et samfund og hjælpe til hvor der er behov. Tag en snak med os og hør om dine muligheder – der er mange!

Kort fortalt

Pris fra:

7.500,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr og natur

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

1-50

Bør bookes før:

4-6 uger før ønsket afrejse

Generel information

Generel information

Hvor på Zanzibar?
Indkvarteringen ligger i hhv. Nungwi Beach og Jozani Forest Camp. Du vil have mulighed for at være både på stranden og i regnskoven. Hver onsdag er der en gratis shuttle, der kan transportere dig mellem de to steder.

Startdatoer
Hver onsdag året rundt.

Varighed
Mellem 14 og 90 dage (begrænset af visummets gyldighed)

Hvem er du?

 • Du er en person, som gerne vil gøre noget godt for miljøet
 • Du går ikke op i små petitesser og kan leve simpelt
 • Du har et åbent sind
 • Du er fleksibel i forhold til, hvilke opgaver du kommer til at lave
 • Du har humor og kan lide at være social
 • Vil gerne hjælpe til hvor der er brug for det
 • Hvis du har en uddannelse, som kunne være hjælpsom, så lad os endelig vide det, for måske er der brug for netop dine kvalifikationer.

Highlights

 • Her kan du hjælpe til med bekæmpelse af plastikforurening
 • Du kommer til at gøre en forskel for havskildpadder og marinelivet
 • Du hjælper de lokale med at bevare naturen
 • Du hjælper et lokalsamfund med forskellige gøremål
 • Du oplever både natur og mennesker på smukke Zanzibar

Ankomst og Afrejse

Ankomst og afrejse er om onsdagen. Du skal ankomme mellem klokken 05 og 22. Afrejse er bedst om eftermiddagen. Du skal ankomme og afrejse fra Zanzibar international Airport.

Ansøgningsfrist

4-6 uger før ønsket afrejsedato. I visse perioder er der stor efterspørgsel på pladserne, og der kan være fuldt booket. Ring gerne og hør nærmere, så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Alder

Fra 18 år. Så længe du er ved godt helbred og åben for udfordringer og ’simple living’, så er der ingen øvre aldersgrænse.

Arbejdstid
Projekterne og opgaverne er meget forskellige, og det er derfor meget forskelligt, hvad dine arbejdstider bliver. Opgaver og arbejdstid afhænger af, hvilket projekt du er på, og hvad der aktuelt er gang i. Men typisk skal du regne med at arbejde 8 timer om dagen, 5 dage om ugen. På de fleste projekter har du fri i weekenden.

Arbejdsopgaver

PROJEKTERNE

Herunder kan du se, hvilke projekter der tilbydes. Du vælger selv, hvilke du kunne tænke dig at deltage i, og du har mulighed for at skifte undervejs, hvis der er plads.

Genbrug af plastik

Plastikforurening er blevet et kæmpe problem i hele verden. Også på Zanzibar! Meningen med dette projekt er at omdanne det plastik, man finder på stranden og i naturen til noget brugbart. Det kan være isolering til huse, fremstilling af møbler, bruge det til husholdning, til at spire frø i eller til dekorationer. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kommer ud i lokalsamfundet, hvor du hjælper med at formidle om problemet, og hjælper med tips til, hvordan man skal bevare naturen og undgå mere forurening.

Dine opgaver på dette projekt kan være:

 • Hjælp til med at formidle emnet til lokalsamfundet.
 • Være med til at bygge og rydde op – Brug fantasien! Måske får du en helt fantastisk ide til, hvad man kan kreere. Initiativ og kreativitet er meget velkommen.
 • Undervis børn i, hvad de kan bruge al det plastik til, og hvad de kan bygge ud af det.

Placering: Nungwi

Conservation: Marine og havskildpadder

Der er to forskellige projekter, der hjælper skildpadder på Zanzibar på to forskellige placeringer.

 1. Nungwi – Her på projektet hjælper man skadede skildpadder. De bliver passet og plejet, og flere gange årligt er der ”Turtle Release Day”. Når man har disse dage, så er der fest i landsbyen. Projektet avler også skildpadder, og æggene bliver opbevaret et sikkert sted. Når de klækkes, forbliver de på stedet, indtil de er store nok til at kunne klare sig i havet. Dine opgaver på stedet er at gøre rent, samle mad ind til skildpadderne, vise turister rundt og hjælpe til med at passe dem. 20. februar er Turtle Release Day, hvor alle de havskildpadder der er klar til det, bliver sat ud i havet igen.
 2. Jozani – Stedet her bliver drevet af lokale farmere. De har skildpadderne i store bassiner, så turister kan komme og se dem. Pengene gennem turismen bliver brugt til at hjælpe farmerne med deres tab af afgrøder på grund af de røde Colobus Aber. På denne måde får alle noget ud af det. Farmerne slår ikke aberne ihjel, de kan opretholde en indtægt og hjælper samtidig skildpadderne. Dine opgaver her er at hjælpe til på stedet med praktiske opgaver, f.eks. vise turister rundt, gøre rent, fodre dyrene og andre forefaldende opgaver.

Conservation: Den røde Colobus Abe

Der er en konflikt imellem menneskerne og aberne. Aberne bliver slået ihjel af farmerne, da de stjæler deres afgrøder. Derfor falder antallet af Colobus aberne. På dette projekt hjælper du med at bygge ”fugleskræmsler” ud af genbrugsplastik/materialer, som farmerne kan sætte op og skræmme aberne væk. Man planter også forskellige frugtbuske/træer, som sættes ud i skoven, så aberne har mad der.

Placering: Jozani

Conservation: Krybdyr

Zala Park er et lille reptil center i Muungoni Village med flere forskellige krybdyr. Projektet blev startet af Mr. Mohammed, som er en lokal biologilærer. I Zanzibar bliver mange dyr dræbt på grund af overtro. De lokale skoler og klasser bliver inviteret til centeret for at lære om dyrene. Stedet besøges også af turister. En af dine opgaver bliver at vise turisterne rundt. andre opgaver kunne være rengøring, madlavning og diverse forefaldende arbejde.

Placering: Jozani

Miljø formidling til børn

Skoleklasser bliver inviteret til Forest Camp (som er navnet på stedet, hvor de frivillige i Jozani området bor), hvor de vil give en hjælpende hånd med miljø og genbrugsaktiviteterne. Det er en god måde at formidle om problemet.
Sommetider bliver man også kaldt ud til skolerne, hvor man får lov til at være ”biologilærer” for en dag. Dine opgaver her er at hjælpe med at undervise børnene i de forskellige aktiviteter, der bliver lavet for natur og miljø.

Placering: Jozani og Nungwi

Økoturisme

Muungoni Community Tourism arbejder med at tilbyde forskellige naturoplevelser for turister i netop dette område. Det kan f.eks. være vandreture eller kano- og kajakture. 100% af profitten herfra går til skolerne og lokale samfundsprojekter (Muungoni er navnet på landsbyen).
Som frivillig på dette projekt skal du hjælpe til med bookinger, ligesom du hjælper med diverse vedligeholdelse f.eks. stier og hytter. Du kan også hjælpe med at undervise de ansatte i engelsk og i at give god service.

Placering: Jozani

Muungoni børnehave og folkeskole

Børnehaven og de 2 skoler løber kun rundt på grund af de penge Muungoni Community Tourism får ind via diverse aktiviteter for turister samt enkelte donationer. Børnene er i alderen fra 4 til 10 år. I lavsæsonen af turister kan lærerne somme tider ikke få løn, så lærerne forlader byen og finder job andre steder. Det er her du kommer ind som frivillig. Du kan lære børnene det bedste fra din verden. Biologi, samfundsfag, matematik og engelsk. Selvfølgelig er der også tid til leg og lærerige fysiske aktiviteter.

Placering: Jozani

Samfundshjælp

Alle frivillige får lov til at hjælpe til i lokalområdet. Det kan være alt fra havearbejde, hjælpe til med at bygge skoler, renovere lokaler, deltage i planlægningen af en festival eller andre aktiviteter. Her vil man typisk være i fire dage i løbet af en måned, og det er ikke muligt at vide, hvilke opgaver der er aktuelle, når du er der.

Placering: Jozani

Undervis børn i svømning

Selvom Zanzibar er omringet af vand, kan langt de fleste børn ikke svømme, og hvert år drukner mange børn. Er du en god svømmer, kan du som frivillig lære børn at svømme, og dermed være med til at formidske antallet af drukneulykker. Du får selvfølgelig sikkerhedsinstrukser inden.

Placering: Jozani

Værd at vide

Udsigt fra indsejlingen til Forodhani Gardens området.
Det er et meget fleksibelt program. Du behøver ikke at melde dig til på de forskellige programmer hjemmefra, men det er selvfølgelig en fordel at vælge et startsted.
Her er primitivt, så du skal have det okay med at være tæt på naturen og bo meget simpelt.
Du skal have det okay med selv at tage nogle beslutninger, og sætte ting i gang. Så det er vigtigt du har gåpåmod og er selvstændig.
Hver onsdag er der en gratis shuttle fra begge placeringer, så her kan du skifte projekt, hvis du ønsker det og såfremt der er plads.

Visum

Du skal på din ankomst til Zanzibar ansøge om et business visa. Det koster 250 USD. Når du så er i landet, skal du have et Working Visa, som yderligere koster 200 USD. Vores partner i landet hjælper med dette. Du får yderligere informationer på mail efter tilmelding.

Support

Når du er tilmeldt, får du en håndbog med detaljer om programmet. Her finder du blandt andet et 24 timers nødnummer, du kan bruge, hvis du har brug for hjælp i landet.

Boligforhold

Kost og logi

Projekterne ligger hovedsageligt i to forskellige områder på Zanzibar, og der er derfor også to forskellige indkvarteringer. Hvor du kommer til at bo, afhænger af hvilket program du vælger. Under hver beskrivelse af programmerne kan du se hvilket område, du skal bo i.

Kost og logi er ikke inkluderet i selve programprisen, da prisen afhænger af hvilket projekt, du ønsker at deltage i.

På indkvarteringen prøver man så vidt muligt at placere drenge og piger i hver sine værelser, men det er ikke altid muligt, så forbered dig på, at du skal dele værelse med det andet køn, oftest i højsæsonen.

Indkvartering Forest Camp
Det er her du bor, hvis du deltager på et af projekterne i Jozani området i den sydlige del af Zanzibar. Alle programmer i området er indenfor en radius af 3 km. Det er muligt at låne en mountainbike for at komme rundt, men ellers spadserer man bare.

Der kan være 18 personer i campen, som fordeles i 3 safari telte. Det er MEGET basic og meget miljøvenligt. Vandet bliver varmet op af solenergi, og strøm kommer også fra solenergi. Toiletterne er miljøvenlige, og det meste af campen er lavet af lokale materialer.

Sikkerhed – Der er en sikkerhedsvagt på stedet døgnet rundt, og du vil have mulighed for at få dine værdigenstande låst inde.

Du får 3 måltider om dagen. Der kan tages hensyn til vegetarer, men det er vigtigt, at du giver besked om særlige kosthensyn ved tilmelding. Der er et køleskab du kan benytte, hvis du selv køber snacks ind. Der findes en vaskemaskine på stedet, som du må benytte til tøjvask.

Indkvartering Nungwi Turtle Bungalow

Hvis du vælger programmer som ligger ved det mere nordlige Nungwi, kommer du til at bo på Turtle Bungalow. Det ligger lige ved siden af ”Marine Turtle Sanctuary”, hvor aktiviteterne her i området foregår.

Du kan her vælge mellem enkeltværelse og dobbeltværelse. Priserne kan du se nederst på siden. Der er plads til i alt 32 personer i denne indkvartering.

Du får 3 måltider om dagen. Der kan tages hensyn til vegetarer, men det er vigtigt at du giver besked om særlige kosthensyn ved tilmelding. Modsat Forest camp er der ikke et køleskab til rådighed for de frivillige, men der er tre butikker i nærheden, hvor du kan købe kolde drikke. Hvis du skal have vasket dit tøj, er der møntvaskeri i nærheden.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Udover at have gjort sig fortjent til vores ALOTT Friendlier stempel, opfordrer vores partner i Zanzibar også til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Anvender solceller til både el og opvarmning af vand
 • Har vandløse kompost toiletter
 • Genanvender så meget vand som muligt
 • Genanvender materialer på kreative måder, fx. til lampeskærmer, hylder osv.
 • Filrerer vand og uddeler genanvendelige vandflasker (ingen spildt plastik)
 • Har kompost
 • Sorterer affald
 • Dyrker selv en del af deres grønsager

Og så planter de træer for alle deltagere på deres rogrammer. Sammen med ALOTT Greeners økonomiske støtte af et stort regnskovsprojekt, der betales for hver af vores deltagere, kan du med god samvittighed rejse ud og hjælpe og lære.

ALOTT friendlier

På programmer med dette mærke, er der ekstra fokus på miljøvenlighed – og du bliver involveret.

Det betyder at du i løbet af dit ophold bliver involveret i nogle aktiviteter, der hjælper miljøet. På ‘Bliv en del af Zanzibar’ er disse:

 • Formidling omkring miljø til lokalsamfundet
 • Promovering af øko-turisme
 • Konservationsarbejde med krybdyr, aber og skildpadder
 • Indsamling og genanvendelse af plastik
  Læs mere om ALOTT’s tiltag for at gøre det grønnere at rejse ud i verden her.

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

Prisen sammensættes af programudgiften, som afhænger af hvor lang tid du ønsker at deltage, og så kost og logi, der afhænger af hvilken indkvartering du ønsker.

Programpris

0 – 31 dage: 7.500 kr. for perioden

32 – 60 dage: 8.900 kr. for perioden

61 – 90 dage: 10.500 kr. for perioden

Kost og logi

Nungwi

Dobbeltværelse 190 kr. pr. nat

Enkeltværelse 310 kr. pr. nat

Jozani

6 personers safari telt 190 kr. pr. nat

Eksempel: 4 ugers program i Nungwu i dobbeltværelse

28 nætter x 190 kr. pr. nat = 5.320
Programpris = 7.500 kr.
Pris for fire uger = 12.820 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Hjælp til at få Work Permit i landet
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen
 • Kørsel tilbage til lufthavnen
 • Support 24/7 i landet
 • Orientation
 • Lokalt SIM kort
 • Tilbud på forskellige ture i området

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybilletter
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Udgifter til visum cirka 3.000 kr.
 • Vaccinationer

Depositum

Et depositum på 2000 kr. vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning.

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.
Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2.000 kr. og kan indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris tilbagebetales
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris forbliver betalt
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke.
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.