Dyk i Mexico

Intro

Dyk i Mexico

Tag med ALOTT til det flotte Caribiske Hav og få en oplevelse af de helt store og meget eksotiske!

Du vil være en del af et team, der indsamler vigtig information fra verdens andenstørste rev, The Mesoamerican Barrier Reef. Dette gør du mens du overvåger koralrevet, fisk, skildpadder og foretager undersøgelser. Revet er hjemsted for tusindvis af marine arter.

Området har en unik mangfoldighed af økosystemer, herunder lave sumper, jungler, savanner, kystklitter, mangrover, strande og koralrev. Revet af Puerto Morelos er en del af Mesoamerican Reef System.

Puerto Morelos er den ældste havneby i det mexicanske Caribien. Dens historie som en moderne havn begyndte i 1898, hvor den blev bygget for at muliggøre udførsel af tyggegummi fra tyggegummitræet. En aktivitet der, sammen med fiskeri, var de vigtigste produktive aktiviteter i området.

I dag er Puerto Morelos en del af en 120 kilometer lang turismekorridor, der ligger mellem Cancun og Tulum. Turisme er den vigtigste økonomiske aktivitet i Puerto Morelos og fortsætter med at vokse på grund af udviklingen af store hoteller samt ferieboliger langs kysten. Lokale rejsearrangører tilbyder scuba, snorkling og gratis dykningsture i Det Caribiske Hav.

Fiskeri er den næststørste kommercielle aktivitet efter turismen. Lokale fiskeriorganisationer er klar over, at uholdbart fiskeri fører til ødelæggelse af revet og dermed tab af fiskeressourcer samt skade på økoturismeaktiviteter.

 Du vil være med til at hjælpe projektet i Puerto Morelos med at indsamle data for at hjælpe beslutningstagere i kystzoneforvaltningen, med din arbejdskraft og logistiske ressourcer.

Alt i alt er målet for dette projekt i Mexico altså at sikre korallernes og fiskenes leveområder på lang sigt.

Bemærk! På dette program skal du medbringe eget udstyr som våddragt, svømmefødder mm. Komplet liste udleveres ved tilmelding. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Tim har været på dyk og marineprojektet i Mexico. Se her hvad han skriver om sin oplevelse.

Kort fortalt

Pris fra:

23.500,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for marinelivet

Varighed:

Fra 4 uger

Ankomst:

Året rundt, dog ikke december

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

Op til 24 frivillige

Bør bookes før:

Gerne 2-3 mdr inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Mexico

Basen er placeret i Puerto Morelos – en enestående beliggenhed!

Startdatoer 2020
Januar: 11.
Februar: 8.
Marts: 7.
April: 4.
Maj: 2., 30.
Juni: 27.
Juli: 25.
August: 22.
September: 19.
Oktober: 17.
November: 14.

Ansøgningsfrist
8-10 uger inden afrejse – hvis du gerne vil afsted før, så tøv ikke med at kontakte os. Måske kan det lade sig gøre.

Alder
Fra 18 år.

Antal deltagere
1-24

Highlights

 • Du vil få en oplevelse for livet
 • Du vil møde andre mennesker fra rundt om i verden
 • Du vil komme til at dykke i nogle af de flotteste omgivelser du aldrig vil glemme
 • Leve og arbejde i et nationalt forskningscenter for fiskeri og havforskning
 • Bidrage til Coral Reef restauration
 • Arbejde sammen med nationale og internationale organisationer for at bevare Mesoamerican Barrier Reef
 • Forbedre din dykker- og forskningsfærdigheder
 • Forbedre dit spansk
 • Hjælpe med at få fokus på miljøbevaring til både lokale voksne og børn
 • Undervise engelsk

Hvem er du

 • Du har en god fysisk form, da man skal gå 150-200 m i lavt vand, mens du bærer alt dit udstyr
 • Du er en åben person med god humor
 • Du elsker marinemiljø og livet omkring havet
 • Du er god til engelsk
 • Du er ok med at bo primitivt
 • Du går ikke op i små petitiser, og tager tingene som de kommer

Ankomst og Afrejse
Projektet starter om lørdagen hvor du skal mødes med gruppen tidlig morgen. Vi anbefaler du ankommer til Cancun lufthavn om fredagen mellem kl. 08.00 – 20.00. I dette tidsrum kan vores partner hente dig i lufthavnen og køre dig til et vandrehjem. Bemærk at denne overnatning ikke er inkluderet i prisen. Hør mere når du er tilmeldt.

Hjemrejsen er også fra Cancun. Du skal her huske at du ikke må flyve 24 timer efter du har været ude at dykke. Så vi anbefaler du har en overnatning fra lørdag til søndag, og rejser hjem søndag.

Bemærk at denne overnatning ikke er inkluderet i prisen.

Dyk i Mexico - ALOTT

Vejret

Januar – marts:
Meget vind, så det er ikke hver dag man kan komme ud med båden. Det er lidt koldt at dykke.

April – juni:
Vandet er mere varmt og man kan begynde at dykke uden våddragt. Temperaturen er varm, men med en lille brise gør det vejret dejligt.

Juli – september:
MEGET VARMT. Næsten ingen regn, mange myg og sandfluer. Luftfugtigheden er høj og ikke så behageligt, men det er her de mest fantastiske dyk kan finde sted. Dog skal man være opmærksom på at det også er orkansæson.

Oktober – december:
Her er der lidt vind og regn. Det er ikke altid man kan komme ud at dykke, og man begynder at dykke med våddragt igen.

Dyk i Mexico - ALOTT

Dyk i Mexico - ALOTT Dyk i Mexico - ALOTT

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

I starten af dit ophold vil du blive introduceret om hvad projektet gør og hvad deres mål er.

En typisk dag kan indebære dykning, lab arbejde, træning på base, samfundsdage og strandoprydning.

Der er flere arbejdsområder du kan komme til at arbejde med, du skal dog være opmærksom på, at arbejdsopgaverne kan variere.

Arbejdsområderne
Her er nogle af de arbejdsområder du kan være med til, det er dog natur og mennesker man arbejder med, og forholdende kan ændre sig.

Fisk og koraller
Projektet har flere overvågningssteder, som skal undersøges hvert år. På alle områder skal man både undersøge fisk og koraller.

Oplysningerne om fisk der bliver samlet, hjælper med at se og forstå ændringerne i fiskemiljøets dynamik.

Oplysningerne om koraller, og andre organismer som svampe, hjælper med at forstå revet og dens generelle sundhed.

Havskildpadder
Nationalparken Puerto Morelos har en masse ”seagrass”, som er en af skildpaddernes yndlingsmåltider. Når det er sæsonen, vil du være med til at overvåge havskildpadderne. Det kan både være i vandet, men også på stranden. Sæsonen er fra maj til oktober.

Lionfish (Dragefisk) overvågning og udryddelse
Dragefisk er en invasiv art i det mexicanske Caribien. Du kan være med til at hjælpe med at udrydde dem i området. Invasive arter kan typisk gøre skade på de oprindelige arter i området.

Megafauna
Hver gang man dykker ser man efter megafauna arter som hajer, delfiner og havskildpadder.

Der bliver taget observationer af dem, og nedskrevet dato, som skal registreres i databasen. Tilstedeværelsen af disse arter kan være indikatorer for revets sundhed og den generelle biodiversitet.

Beach Clean
Hver uge er der oprydning på stranden. Her bliver der samlet affald op på stranden, som bliver skyllet op på land.

Miljøformidling
Du kan være med til at komme ud til de lokale, og hjælpe til med formidling af at skulle passe på havet og generelt miljøet. Byen Puerto Morelos var engang en fiskerby, men er nu en stor havn. Fisk er stadig en vigtig fødekilde i samfundet og fiskeri er en måde at tjene penge på. Bæredygtigt fiskeri, og andre midler, til beskyttelse af det naturlige miljø er afgørende for, at bevare den marine overflod, der gør at både fiskeri og international turisme kan fungere sammen – Økoturisme.

Formidling kan hjælpe med at beskytte miljøet.

Engelsk sprogundervisning
Puerto Morelos er et populært turistmål. Både børn og voksne kan få gavn af engelskundervisning, så de kan være en del af turismen. Du kan være med til at give undervisning.

Værd at vide

 • De første tre uger er intense, da du både skal lære at dykke samtidig med at du lærer om marinelivet, og hvordan du indsamler data.
 • Det er en meget god ide, at du sætter dig ind i marinelivet, stederne og de forskellige dyrearter før du tager af sted. Sammen med din bekræftelse modtager du en manual fra projektet, så du kan begynde at forberede dig. Dette vil spare dig for en del tid på projektet, så du kan bruge tiden på at dykke.
 • Du skal have en del udstyr med selv – Se listen efter tilmeldingen. Du kan dog også leje udstyr på basen.
 • Bemærk venligst, at dette program tilbyder varigheder op til 24 uger. Spørg os for flere detaljer om, at udvide dit ophold i landet.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Opholdet kan forlænges i yderligere 90 dage mod dokumentation for tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Support

Hvis du har problemer i løbet af dit ophold som frivillig, kan du altid benytte det 24 timers nødnummer, og få fat i en medarbejder hos vores partner, som så vil hjælpe dig. Du modtager mere information og telefonnummer efter tilmelding.

Der er i øvrigt altid en kontaktperson på projektet.

Boligforhold

Kost og Logi

Du vil bo i delt bolig sammen med de 20 andre frivillige. Både drenge og piger sover sammen. Indkvarteringen har fælles faciliteter såsom køkken, badeværelse, arbejdsområde og opholdsstue. OBS. Der er ikke varmt vand.

Du skal selv lave din egen morgenmad, som er bestående af mysli, Kelloggs osv. I løbet af arbejdsdagen er frokost og aftensmad tilberedt af en lokal kok, og i weekenden tilbereder I frivillige jeres mad sammen.

Du skal regne med vegetarisk mad. Der vil være kød en gang om ugen. Typiske retter består af ris, bønner, grøntsager og pasta. Lokale restauranter er også en mulighed, dog på egen regning.

Der er ikke WIFI, men de anbefaler du køber et lokalt SIM kort, og bruger det.

Dit liv på basen
Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenderne. Dem, der ikke allerede har et PADI Open Water dykkercertifikat, vil starte med at tage dette – normalt et dyk om dagen. Nogen gange får man to dyk.

Dagene kan være lange og intensive. Man starter tidlig om morgenen, og er først færdig når det er mørkt. Når du er stået op, går turen ud til stedet, hvor du skal dykke og samle data. Når du så er kommet hjem derfra, skal alt udstyr gøres rent, og gøres klar til næste dag.

Hele holdet samles om aftenen, hvor man hører om hinandens dag, spiser og hygger sig med hinanden med et par kolde øl og en utrolig flot solnedgang!

I weekenderne har man fri til at gøre hvad man vil. F.eks. komme på en tur i området eller arrangere en dykker tur til ruinerne, med de andre frivillige.

Vandtemperaturen i Mexico ligger mellem 24-30 grader. Det er koldest fra januar til april. Hvalhaj sæsonen ligger mellem juni og september

Dyk i Mexico - ALOTT

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

ALOTT friendlier

På programmer med dette mærke, er der ekstra fokus på miljøvenlighed – og du bliver involveret.

Det betyder at du i løbet af dit ophold bliver involveret i nogle aktiviteter, der hjælper miljøet. På Dyk i Mexico er disse:

 • Observere og samle data
 • Bevaring af koraller og fiskenes leveområder
 • Overvågning af fiskegrupper, koral restaurering
 • Lære om marinelivet og bevaring af livet under overfladen

Læs mere om ALOTT’s tiltag for at gøre det grønnere at rejse ud i verden her.

PRISER

PRIS 2020

Pris 2020
4 uger: 23.500 kr.
6 uger: 28.900 kr.
8 uger: 34.500 kr. (inkl. PADI dykkerkursus)
10 uger: 40.500 kr. (inkl. PADI dykkerkursus)
12 uger: 46.600 kr. (inkl. PADI dykkerkursus)

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Hjælp fra ALOTT inden afrejse
 • 24 timers nødnummer
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavn
 • Informationsmøde ved ankomst
 • Kost og logi
 • Et team med mange års erfaring
 • Al den nødvendige træning
 • Alle de nødvendige redskaber til projektet
 • Førstehjælps- og CPR træning
 • Arbejde i lokalsamfundet med workshops
 • Koralrevsøkologi
 • PADI Open Water og Advanced Open Water (kun fra 8)

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Fly og lufthavnsskatter
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Turen tilbage til lufthavnen
 • Drikkevarer, udover det der bliver givet til måltiderne
 • Overnatning før og efter opholdet
 • Alt det nødvendige udstyr (du vil modtage en pakkeliste efter tilmelding)

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2000 kr. Depositum indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.