FarmALOTT Australien Preplacement

Åben for tilmelding 2022-2023

Preplacement – Farmjobs i Australien

Der er stor efterspørgsel efter “kvalificerede hænder” i australsk landbrug. Har du mod på prøve livet som farmer i Australien- det er hårdt beskidt og varmt – men også en oplevelse for livet!

Australien er et meget stort land – Ca. 177 gange større end Danmark –

Her er farme så store, at man kan fare vild. Her driver man kvæg med helikopter. Og det er også her, man finder verdens største farm – på størrelse med Belgien!

Har du lyst til at prøve kræfter med det barske liv på en australsk farm, tjene til dagen og vejen (og måske ovenikøbet spare noget sammen), samt få en helt unik oplevelse, så er denne mulighed måske noget for dig.

Har du erfaring med landbrug, er vokset op på en gård, har arbejdet med heste  eller er i gang med en landbrugsuddannelse, hvor du har brug for en praktikperiode i udlandet – så er dette program skræddersyet til dig. Du har en passion for livet på landet men ved godt at det er hårdt arbejde. Du kommer fuld af gå på mod og er ivrig efter at lære om farmbrug i Australien. Du har hænderne skruet rigtig på og det er et absolut must at du har noget landbrugserfaring med i rygsækken. På dette program findes jobbet inden du ankommer til Australien og du skal igennem en screening af vores partner for at blive accepteret som deltager.

Vores partner har mere end 20 års erfaring indenfor landbrug og de australske udfordringer med regn og tørke. Som garvet farmer, ved han hvor vigtigt det er at finde det rette match og giver dig sin professionelle service og individuelle rådgivning så I sammen finder den helt rette placering til dig.

Kort fortalt

Pris fra:

14.750

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Landbrugserfaring er et must

Varighed:

6-12 måneder

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Ja

Deltagere:

-

Bør bookes før:

Gerne 3-4 mdr. inden afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Australien?
Placeringerne kan være overalt i Australien. De findes på individuel basis ud fra dine erfaringer.

Når en placering er fundet og alt er på plads med en startdato, så anbefaler vi at du ankommer til Sydney og har en sjov opstartsuge her. Det er sjovt, og du har tid til at komme dig over jetlag inden inden det går ud på landet for Hard Work. Der er nogle administrative ting som bankkonto, skattenummer osv. der skal på plads inden du er klar til at arbejde – dette klares i løbet af opstartsugen i Sydney – du får al den hjælp du hr brug for. Du kan læse om de planlagte aktiviteter her: 

Funweek – Opstartsuge

De andre deltagere på denne fælles opstartsuge er fra alle dele af verdenen og langt de fleste er tilmeldt vores Work & Travel program. De skal dog selv ud og finde job efterfølgende, hvor du er ti skridt foran og bare skal nyde inden du rejser videre mod din slutdestination hvor dit farmjob venter på dig! 

Enkelte gange er det ikke muligt at få datoerne mellem jobstart og start datoer for Sydney ugen til at hænge sammen. Skulle det ske, kan det være du skal ankomme til en helt anden by og derfra tage videre ud til dit job. Her vil du få hjælp til skat og bankkonto af vores partner direkte og vi tilretter så selvfølgelig prisen. Først når din placering er på plads og vi kender din startdato kan vi se hvad der kan lade sig gøre mht. opstartsugen. 

Vi anbefaler dog helt klart opstartsugen da det er en god “jetlagkiller”- man får set lidt af Australiens byliv inden det går ud på landet og hverdagen starter. 

Startdatoer
Hver placering findes individuelt  så din reelle startdato kender vi først når jobbet er i hus, vi gør dog alt for at komme så tæt på din ønskede rejsedato som muligt.

 

Ansøgningsfrist
Gerne 3-4 måneder før ønsket afrejse. Ønsker du at rejse med kortere varsel, så kontakt ALOTT – så ser vi på mulighederne – det kan somme tider lade sig gøre med kortere frist.

Alder
18-35 år – dette er et visumkrav. Vores erfaring viser at de fleste farmere foretrækker deltagere fra 21 år og op.

 Hvem er du?

Du er enten:

 1. Født og opvokset på landet og vant til at hjælpe til med enten afgrøder, dyrehold eller maskiner.
 2. Vant til at arbejde med heste og ved det er hårdt arbejde og ikke kun ridning 24/7
 3. Uddannet landmand eller under landbrugsuddannelse og skal i praktik.
 4. Har en håndværksmæssig baggrund som tømrer, snedker, smed, mekaniker eller andet med hænderne rigtig skruet på og har en passion for livet på landet
 • Du har interesse i at lære om livet og arbejdet på en australsk farm
 • Du skal være villig til at arbejde, komme til tiden og være høflig
 • Du bør have et godt kendskab til engelsk.
 • Du har kørekort til bil. Kørekort til traktorer, lastvogn eller motorcykel er en fordel, men ikke et krav
 • Du skal være til rådighed i 6 måneder eller mere for en arbejdsgiver (enkelte placeringer er kortere)
 • Du skal være indstillet på at livet på landet er hårdt, varmt, beskidt og arbejdsdagene er lange
  Du skal være forberedt på at boligforhold typisk er under dansk standard
 • Du er pålidelig, ansvarsbevidst, har sans for humor og er fysisk og psykisk rask
 • Du tager ikke ting så nøje, går ikke op i petitesser
 • Du er selvstændig og ansvarsbevidst
 • Du har en ren straffeattest (visumkrav)
 • Du er ikke forsørger (visum krav)
 • Have et beløb til rådighed svarende til 5000 AUD ved indrejse (visumkrav)

 Hvad får du ud af det?

 • Du kommer hjem med rygsækken fuld af udenlandsk arbejdserfaring
 • Du får et endnu bedre engelsk og får udvidet dine sproglige kundskaber
 • Du vil lære om livet i den australske Outback
 • Du får australsk kultur helt ind under huden
 • Du lærer nye mennesker at kende – nogle bliver venner for livet

 Ting du burde vide

 • Mange af de australiere, der bor i ødemarken er konservative, og de er derfor ikke altid åbne for f.eks. drenge med langt hår, store tatoveringer eller piercinger hos begge køn. Er du ryger, kan dette også være en udfordring for nogle arbejdsgivere.
 • Tonen i outbacken kan være hård, især når der er stress på. Så forvent, at der kan blive råbt højt – men tag det ikke personligt. Det er varmt, beskidt og arbejdsdagene er lange. Du skal ikke forvente dansk standard i dine boligforhold hverken mht. komfort eller renlighed.
 • Det kan være et stort kulturchok at komme så langt ud på landet, og det tager noget tid at falde til. På mange kvægfarme består måltiderne hovedsageligt af kød, og det er derfor ikke muligt at deltage som vegetar eller veganer på dette program.
 • Australien er et stort land, faktisk 177 gange større end Danmark og deres mobil master dækker ikke som du er vant til. Du kan blive placeret på en farm, der ligger udenfor mobilnettets rækkevidde. De fleste farme har mulighed for internet, men kun meget begrænset – så indstil dig på noget tid ”off-line” 

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Løn
Lønnen er ikke ens for alle. Det aftales på individuel basis mellem dig og din kommende arbejdsgiver. Absolut minimum er 350-525 AUD pr. uge når skat, pension, mad og indkvartering er trukket fra. Afhængig af dine kvalifikationer kan det sagtens være meget mere. Alle de arbejdsgivere der får deltage gennem vores program er alle medlem af fairwage og du vil derfor aldrig kunne få tilbudt jobs under minimumwage som er fastsat i de forskellige starter. 

Typiske placeringer

Med ca. 500 arbejdsgivere er der mange forskellige typer af placeringer. Hver deltager bliver kigget på personligt og der søges placering ud fra ens CV, kvalifikationer og personlighed.

 • Farm placements: crops, animal, mixed livestock, dairy and harvest teams/machinery
 • Tradeskills: mechanics, plumbers, builders willing to work in rural areas
 • Horseskills: stable hands, groundworks, skilled with foals. 98 % of jobs does NOT include riding
 

VÆRD AT VIDE

Dette program er et pre-placement program. Det betyder for dig at din placering er kendt før du rejser til Australien. Vores partner screener din ansøgning, stiller uddybende spørgsmål og interviewer dig over skype. Først herefter får man en endelig godkendelse som deltager på programmet. Man kan altså risikere at blive afvist hvis ens profil og kvalifikationer ikke matcher med hvad der kan findes af arbejdsgivere.

Visum

Du rejser ind på et WHM visum, det såkaldte Working Holiday visum. Dette visum giver dig 12 måneder i Australien.

For at kunne få dette visum er der nogle krav du skal opfylde, se mere under ”hvem er du” og du skal ved ansøgning af visum kunne bevise at du har 5000 AUD til rådighed. Dette kan gøres med en kontoudskrift eller et brev fra banken.

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet Tuberkulose fare. Du skal derfor påregne at skulle til en TB undersøgelse og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København . Der må derfor påregnes udgifter til en tur til Danmark samt selve undersøgelsen som koster ca 2.950 kr.

 

PRISER

PRIS 2022/2023

Program priser

Direkte til farm 14.750 kr. 

Via Sydney 4 nætter 15.600 kr.

Via Sydney med funweek 8 dage 17.450 kr.

 

INKLUDERET I PRISEN 

 • ALOTT Inclusive
 • Skype Interview af vores partner
 • Grundig information og rådgivning før afrejse
 • Personlig samtale og telefoninterview ifm. ansøgning
 • VHM-visum pris 3200 kr. (518AUD) Vi søger visummet for dig – myndighederne skal godkende
 • Åbning af bankkonto
 • Afhentning i lufthavn og transport til vandrehjemmet i Sydney – hvis Sydney -tilvalg
 • 7 overnatninger samt alle oplevelser nævnt i Funweek beskrivelsen – hvis tilvalg
 • Ansøgning om lovpligtigt skattenummer
 • 24 timers hotline til nødsituationer
 • Efter hjemkomsten til Danmark vil du, ved at kontakte ALOTT, modtage et certifikat på dit ophold
 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Flybillet 
 • Forsikring 
 • Transport fra Sydney til arbejdsgiver og eventuel vidererejse

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Dette vil dog først blive opkrævet når du er blevet screenet og accepteret som deltager af vores australske samarbejdspartner.

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Depositum udgør 15% af programprisen dog minimum 2500 kr.

Depositum refunderes aldrig.

ANNULLERInGSREGLer

 • Det betalte depositum refunderes aldrig
 • Annullering 8 uger eller mindre før ankomst – ingen refusion
 • Annullering mere end 8 uger før ankomst:
 • Er placering fundet – ingen refusion
 • Er placering ikke fundet – programprisen refunderes fratrukket depositum, visumgebyr og evt. øvrige faktiske udgifter
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.
 • Efter afrejse – ingen refusion

 

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.