1. Volunteer with rhino 2. Volunteer work with rhinos 3. Frivillig nesehorn 4. Rhinos 5. Feeding rhinos 6. Rhino running

Arbejd med forældreløse næsehorn

Arbejd med de søde forældreløse næsehorn, der har desperat brug for din hjælp og omsorg for at overleve! Som frivillig kan du slutte dig til vores erfarne team og hjælpe dyrene på gården, indtil de er gamle og raske nok til at blive sluppet ud i rese

Læs mere

Living with Orphaned Rhinos

Har du nogensinde spekuleret over, hvad der sker med de næsehornskalve, hvis mødre er blevet dræbt af krybskyttere?

Krybskytteri i Afrika vokser dag for dag, og der kæmpes dagligt for at beskytte næsehornene. Desværre lykkes det alt for ofte krybskytterne at få ram på næsehornene, der er lette ofre, hvilket efterlader mange forældreløse næsehornskalve.

Når ungerne findes i naturen, er det ofte i nærheden af deres dræbte mor. Projektet gør et meget vigtigt arbejde med at finde disse kalve før det er for sent, da de bidrager til at sikre overlevelsen af de arter, der er truet.

De er som regel forkomne, sårede og traumatiserede, og har akut brug for pleje og omsorg. Ungerne bliver så hurtigt som muligt fragtet til redningscenteret, hvor arbejdet med behandling kan gå i gang med det samme. Her giver man ungerne et liv i trygge omgivelser og forbereder dem på at komme tilbage til naturlige omgivelser.

Som frivillig vil du sammen med et erfarent team være med i alle de daglige gøremål på stedet. Du vil være med til at give omsorg for disse skønne næsehornsunger, hos hvem det største fokus ligger. På centeret modtages også andre vilde dyr, der har behov for pleje. Det kan f.eks. være giraffer, gnuer, aber og forskellige antilopearter. Dette arbejde vil du også kunne blive involveret i.

Heldigvis er næsehorn relativt nemme at sætte ud i naturen igen, og for langt de fleste næsehorn foregår det på de store områder omkring centeret, hvor der er maximum sikkerhed.

Selv om de er vokset op blandt mennesker, knytter de sig ikke til dem på samme måde som andre dyr. På mange måder fungerer de ligesom andre drøvtyggere, de vil helst passe sig selv, har reltivt nemt ved at finde føde og gebærde sig i naturen på egen hånd, når de er blevet gamle nok.

Det er vigtigt for stedets ejere, at genudsættelsesprocessen går så glat som muligt, og derfor er anlæggene bygget på en måde, så dyrene aldrig føler sig "fanget".

Du skal være fyldt 18 år. Der er ingen øvre aldersgrænse, så længe fysikken er i orden.

Hvem er du?

Hvad får du ud af det?

Hurtige fakta om Living with Orphaned Rhinos
AlderFra 18 år og op
KvalifikationerDine engelskkundskaber bliver brugt – sproget på p
LængdeFra 2 til 12 uger
AnkomstNelspruit
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagereProjektet kan have op til 20 frivillige ad gangen.
Burde bestillesmindst 1 måned før afrejse – gerne før.
Frivilligt arbejde med dyrMiljøbeskyttelseNæsehornNærkontakt med dyrArbejd med dyr
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Dette sted drives ikke som en "kælezoo", men med ét mål for øje; at forberede næsehornene til et liv i naturen. Vi må derfor ikke have mere end nødvendigt kontakt med dem, for at undgå at de vænner sig til mennesker. De mennesker, der driver stedet og personalet her, er dygtige og bekymrer sig oprigtigt om dyrene. Det er en stor oplevelse at deltage i og observere, hvad de gør for en dyreart, der er stærkt truet.

Marit N. Living with Orphaned RhinosOversat

Projektet

I de første dage du er på projektet, vil du blive introduceret til dyrene, området og de ansatte. Du vil lære om hvordan projektet fungerer og blive oplært i hvordan du skal tage vare på dyrene på centeret, håndtering, ernæring og om dyrenes adfærdsmønster.

Som frivillig vil du komme tæt på dyrene i deres naturlige element, og du vil spille en vigtig rolle i rehabiliteringen af næsehornkalvene, som kan være alt fra få uger til et par år gamle. Det er vigtigt at være fleksibel, da dagsplanen kan ændre sig fra dag til dag.

Bemærk, de fleste af næsehornkalvene, der ankommer til centeret er i en kritisk tilstand. De kan være alvorligt traumatiseret efter at have lidt tabet af deres mor, være blevet angrebet af krybskyttere og rovdyr, samt stressede efter transporten til centeret. Det er derfor yderst vigtigt at overvåge disse nøje, og give den nødvendige behandling så hurtigt som muligt. Mange har brug for dyrlægebehandling pga. sår, dehydrering og infektion, samt brug for intensiv pleje ved ankomsten.

De yngste næsehorn skal fodres med mælk, og du vil derfor lære at lave en ordentlig mælkeerstatning, og derefter at fodre med flasken. Du vil desuden være med til at observere og rapportere adfærden, vægtøgningen og udviklingen af dyrene i almindelighed.

Stedet fokuserer på næsehornskalve. Derudover er der andre dyr, som for eksempel løver, flodheste, anteloper og aber. Dutager del i alle de forskellige arbejdsopgaver på stedet også de kedelige! Rengøring, vedligehold af indhegninger og andet fysisk arbejde er også den del af dagligdagen her.

Dagene er varierende og starter som regel tidlig. Hvor mange timer, der vil være involveret, kan vi ikke sige præcist, da det kommer helt an på hvilke dyr, der skal hjælpes, og hvor meget de kræver hver især. Men der er taget hensyn til weekenderne, her er der ikke så meget arbejde, så du vil få tid til lidt afslapning.

OBS!! Dette er et rehabiliterings projekt af næsehorn, så arbejdsopgaverne er baseret på hvilken alder næsehornene har. Da formålet er at få næsehornene ud i naturen igen, vil der ikke dagligt være nærkontakt med næsehornene. At fodre de mindste næsehorn, kan kun ske, hvis der er små kalve på stedet.

Send denne siden til mig som PDF

Start datoer

Hvor i Sydafrika?
Mphumalanga som ligger i North West Province af Sydafrika. Den tætteste lufthavn er Nelspruit.

Startdatoer
Projektet starter hver tirsdag hele året rundt. Slutdagen på projektet er om onsdagen.

Varighed
1-4 uger.

Hvor mange deltagere på projektet?
Projektet kan have op til 20 frivillige ad gangen.

Ansøgningsfrist
mindst 1 måned før afrejse – gerne før.

Ankomst og afrejse
Du skal ankomme til Nelspruit om tirsdagen, og hjemrejsedag er altid onsdag.

Der er to muligheder:

Ankom til Johannesborg tidlig tirsdag morgen mellem 6-7 og tag en bus til Nelspruit. Denne kan vi hjælpe dig med at booke (merpris ca. 600 kr. tur/retur. Det tager ca. 4,5 timer. Når du kommer hertil, vil vores chauffør møde dig og tage dig det sidste stykke ud til projektet – ca. 30-45 minutters kørsel mere. Når du skal hjem, bliver du onsdag kørt til Nelspruit af vores chauffør og tager her så bussen tilbage til Johannesborg. Du kan booke et aftenfly hjem

Alternativt kan du flyve til Johannesborg og så flyve indenrigs videre til Nelspruit. Det er meget tidsbesparende, men ikke helt billigt. Tjek flypriser online. Vælger du denne option bliver du hentet i Nelspruit Lufthavn af vores chauffør, som kører dig til projektet små 30- 45 minutter væk og når du skal hjem bliver du kørt tilbage til Nelspruit lufthavn.

Vaccinationer
Projektet kræver at du har en opdateret stivkrampe. For andre vaccinationer kontakt venligst din egen læge eller undersøg på sikkerrejse.dk. Det er et malaria frit område, men i sommerperioden under regntid kan der være en del myg – så myggespray og evt antihistamin kan være godt at have med.

Dette sted drives ikke som en "kælezoo", men med ét mål for øje; at forberede næsehornene til et liv i naturen. Vi må derfor ikke have mere end nødvendigt kontakt med dem, for at undgå at de vænner sig til mennesker. De mennesker, der driver stedet og personalet her, er dygtige og bekymrer sig oprigtigt om dyrene. Det er en stor oplevelse at deltage i og observere, hvad de gør for en dyreart, der er stærkt truet.

Marit N. Living with Orphaned RhinosOversat

Hvorfor Living with Orphaned Rhinos med GoXplore?

  • Fodre og passe på næsehornsunger
  • Aktiver næsehornene og følg deres udvikling
  • Daglig kontakt med næsehornene på gården
  • Nærmøder med næsehorn og andre arter
  • Fantastiske naturmiljøer og se dyrene i deres naturlige habitat
  • Observer dyrenes adfærd og udvikling
  • Har en vigtig rolle i rehabiliteringen af næsehornene
  • Bidrag til næsehornets overlevelse og slip de raske tilbage til naturen
  • Arbejd tæt med engagerede programkoordinatorer til forskellige opgaver og spændende dage
  • Mød frivillige fra hele verden

Boligforhold

Du vil komme til at bo i hytter sammen med andre frivillige. Hver hytte har tilhørende bad og toilet. Du har adgang til et fuldtudstyret køkken, et opholdsrum og en veranda, hvor du kan sidde og nyde solnedgangen.

Al kost og logi er inkluderet i prisen. Frokost laver du som regel selv. Drikkevarer udover vand betaler du selv for.

Det er en fordel, hvis du medbringer praktisk tøj i naturfarver – f.eks. khakigrøn, brun og sandfarver, og du skal forberede dig på at blive beskidt. Du kan godt vaske dit tøj på projektet. Her vil der være et lille gebyr for vaskepulver.

Bemærk: Der er internet på lokationen som tilbydes af projektet mod en merpris af ca. 70 kr pr uge. Det er dog ikke lige stærkt alle steder på farmen. Du skal ikke forvente en stærk stabil forbindelse som her i Danmark så netflix og youtube kan være en udfordring. Det kan anbefales at du i lufthavnen anskaffer dig et simkort med data på – så du har kontakt til dem herhjemme.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

Ved ankomst til Sydafrika vil du, som dansk statsborger, få udstedt en 90-dages turistvisum. Dette er gratis, og du behøver ikke at ansøge om det inden afrejse. For at få dette er det vigtigt, at du tjekker følgende:

Alle rejsende til eller via Sydafrika skal følge myndighedernes regler vedrørende indrejsebestemmelser, visum og pas. Hvis du ønsker at blive i Sydafrika i længere tid end 90 dage, er det vigtigt, at du giver os besked i god tid, da du så skal have et helt andet visum.

Det er meget vigtigt, at du husker at blive vaccineret, og du har selv ansvaret for at få dette gjort. Hvilke vacciner du har brug for, afhænger af hvilket område du skal besøge, hvad du allerede er blevet vaccineret imod, og hvad du skal lave i Sydafrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaccinationer ændres løbende, derfor anbefaler vi, at du kontakter din egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik for detaljeret information om nødvendige vaccinationer.

Hvis du planlægger at rejse til andre afrikanske land, enten før eller efter dit ophold, kan det være en god idé at få gulfebervaccinen, da nogle lande kræver, at du har denne vaccine for at komme ind i landet.

Priser

Start dato i 2024 Pris
1 uge 14450
2 uger 22950
3 uger 30100
4 uger 37150

INKLUDERET I PRISEN

IKKE INKLUDERET

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Dette sted drives ikke som en "kælezoo", men med ét mål for øje; at forberede næsehornene til et liv i naturen. Vi må derfor ikke have mere end nødvendigt kontakt med dem, for at undgå at de vænner sig til mennesker. De mennesker, der driver stedet og personalet her, er dygtige og bekymrer sig oprigtigt om dyrene. Det er en stor oplevelse at deltage i og observere, hvad de gør for en dyreart, der er stærkt truet.

Marit N. Living with Orphaned RhinosOversat

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften. De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvordan kommunikerer jeg med dem derhjemme?

Du kan købe telefonkort i Sydafrika. Her er der både kort, der virker i telefonbokse, og kort, der kan bruges til at ringe fra en hustelefon. Du kan også købe et sydafrikansk SIM-kort (startpakke). Så får du et sydafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for at modtage opkald. Startpakken er billig, og vores samarbejdspartner kan rådgive, hvor det er lettest at købe en startpakke.

Hvilken slags vaccinationer skal jeg tage, før jeg rejser?

Vi anbefaler, at du kontakter Rejseklinikken eller din praktiserende læge for professionel vejledning. Skal du ud at rejse lidt i nabolandene, anbefaler vi, at du har en gyldig gul feber-vaccine. Fra 1. oktober 2011 indførte Sydafrika regler, der pålægger besøgende, der har været i andre afrikanske lande, at fremvise bevis for gul feber-vaccinen. Tag derfor din vaccinationsbog med.

Skal jeg medbringe mit eget myggenet?

Projektet er ikke placeret i malariaområder, så myggenet er derfor ikke nødvendigt i forhold til malariamyg. Medbring myggespray mod almindelige myg.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Hvor mange lommepenge skal jeg medbringe?

Skal du for eksempel på arbejde i to måneder, skal du have minimum 5.000 kr. Beløbet afhænger også af, hvor højt dit personlige forbrug er. Skal du også rejse rundt i landet, bør du medbringe mere end dette.

Hvilken valuta bruges i Sydafrika?

Den lokale valuta er Rand (ZAR). Du kan få dette ombyttet i en række norske banker forud for din rejse. Du kan også få udtaget Rand, når du lander i lufthavnen i Sydafrika.

Hvordan er årstiderne?

Sydafrika har de modsatte årstider til Danmark, så det er vigtigt, at du pakker ud fra, hvilken tid på året du skal rejse. Det er mest et solrigt liv i Sydafrika, hvor den bedste periode anses for at være fra midten af september til marts/april. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste sæson og er for det meste varm og tør. Maj til september betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com

Skal jeg medbringe en adapter?

Ja, du skal bruge en adapter til Sydafrika. Du kan købe dette i rejsebutikker.

Er det sikkert at arbejde og rejse i Sydafrika?

Ja, forudsat at du følger de normer og regler, der findes. Sydafrikas kultur er anderledes end Danmarks. Det anbefales ikke at gå ud alene om aftenen, så sørg for at bevæge dig rundt med en gruppe. Det gælder især piger. Bær ikke tasker/rygsække, hvis du kan undgå det. Dette mindsker chancen for at blive bestjålet. Hvis du skal bruge offentlig transport, bør du gøre det, mens alle andre gør det. Kør ikke alene med toget sent om aftenen eller i weekenden.

Er det farligt at rejse til Sydafrika?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets officielle rejseråd . Sydafrika har ikke været på Udenrigsministeriets liste i mange år nu, og vi opfatter situationen i landet som meget stabil. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sydafrika » Living with Orphaned Rhinos

Archie R bestilte Work & Travel Australien. Noe for deg?!