Sydafrika - Forældreløse Næsehorn

Åben for tilmelding 2023

Sydafrika - Forældreløse Næsehorn

Har du nogensinde spekuleret over, hvad der sker med de næsehornskalve, hvis mødre er blevet dræbt af krybskyttere?

Krybskytteri i Afrika vokser dag for dag, og der kæmpes dagligt for at beskytte næsehornene. Desværre lykkes det alt for ofte krybskytterne at få ram på næsehornene, der er lette ofre, hvilket efterlader mange forældreløse næsehornskalve.

Når ungerne findes i naturen, er det ofte i nærheden af deres dræbte mor. Projektet gør et meget vigtigt arbejde med at finde disse kalve før det er for sent, da de bidrager til at sikre overlevelsen af de arter, der er truet.

De er som regel forkomne, sårede og traumatiserede, og har akut brug for pleje og omsorg. Ungerne bliver så hurtigt som muligt fragtet til redningscenteret, hvor arbejdet med behandling kan gå i gang med det samme. Her giver man ungerne et liv i trygge omgivelser og forbereder dem på at komme tilbage til naturlige omgivelser.

Som frivillig vil du sammen med et erfarent team være med i alle de daglige gøremål på stedet. Du vil være med til at give omsorg for disse skønne næsehornsunger, hos hvem det største fokus ligger. På centeret modtages også andre vilde dyr, der har behov for pleje. Det kan f.eks. være giraffer, gnuer, aber og forskellige antilopearter. Dette arbejde vil du også kunne blive involveret i.

Heldigvis er næsehorn relativt nemme at sætte ud i naturen igen, og for langt de fleste næsehorn foregår det på de store områder omkring centeret, hvor der er maximum sikkerhed.

Selv om de er vokset op blandt mennesker, knytter de sig ikke til dem på samme måde som andre dyr. På mange måder fungerer de ligesom andre drøvtyggere, de vil helst passe sig selv, har reltivt nemt ved at finde føde og gebærde sig i naturen på egen hånd, når de er blevet gamle nok.

Det er vigtigt for stedets ejere, at genudsættelsesprocessen går så glat som muligt, og derfor er anlæggene bygget på en måde, så dyrene aldrig føler sig ”fanget”.

Kort fortalt

Pris fra:

14.200,--

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for dyr og natur

Varighed:

Fra 1 uge

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

1-20

Bør bookes før:

min. 1 måned før afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Sydafrika?
Mphumalanga som ligger i North West Province af Sydafrika. Den tætteste lufthavn er Nelspruit.

 

Startdatoer
Projektet starter hver tirsdag hele året rundt. Slutdagen på projektet er om onsdagen.

Varighed
1-4 uger.

Hvor mange deltagere på projektet?
Projektet kan have op til 20 frivillige ad gangen.

Ansøgningsfrist
mindst 1 måned før afrejse – gerne før.

Alder
Du skal være fyldt 18 år. Der er ingen øvre aldersgrænse, så længe fysikken er i orden.

Hvem er du?

 • Det er vigtigt at du er i glad for dyr og ønsker at gøre en forskel
 • Du skal være i god fysisk form og klar til at tage fat
 • Du skal være fleksibel – Ingen dage er ens, når man arbejder med dyr
 • Du skal være indstillet på at følge retningslinjerne på projektet af hensyn til sikkerheden
 • At du har gode engelskkundskaber er en fordel
 • Du er ikke bange for at blive beskidt

Hvad får du ud af det?

 • Du møder folk fra forskellige lande
 • Dine engelskkundskaber bliver brugt – sproget på projektet er engelsk
 • Du hjælper til med at bevare næsehorn i Afrika
 • Du får større erfaring i at rejse og udvikler dig personligt i denne unikke oplevelse
 • Du lærer om arbejdsforholdene på et vildreservat
 • Bedre indsigt i Sydafrikansk kultur
 • Du gør en stor forskel i de unge næsehorns liv

Ankomst og afrejse
Du skal ankomme til Nelspruit om tirsdagen, og hjemrejsedag er altid onsdag. 

Der er to muligheder:

Ankom til Johannesborg tidlig tirsdag morgen mellem 6-7 og tag en bus til Nelspruit. Denne kan vi hjælpe dig med at booke (merpris ca. 600 kr. tur/retur. Det tager ca. 4,5 timer. Når du kommer hertil, vil vores chauffør møde dig og  tage dig det sidste stykke ud til projektet – ca. 30-45 minutters kørsel mere. Når du skal hjem,  bliver du onsdag kørt til Nelspruit af vores chauffør og tager her så bussen tilbage til Johannesborg. Du kan booke et aftenfly hjem

Alternativt kan du flyve til Johannesborg og så flyve indenrigs videre til Nelspruit. Det er meget tidsbesparende, men ikke helt billigt. Tjek flypriser online. Vælger du denne option bliver du hentet i Nelspruit Lufthavn af vores chauffør, som kører dig til projektet små 30- 45 minutter væk og når du skal hjem bliver du kørt tilbage til Nelspruit lufthavn.

Vaccinationer
Projektet kræver at du har en opdateret stivkrampe. For andre vaccinationer kontakt venligst din egen læge eller undersøg på sikkerrejse.dk. Det er et malaria frit område, men  i sommerperioden under regntid kan der være en del myg – så myggespray og evt antihistamin kan være godt at have med.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne og arbejdstid

I de første dage du er på projektet, vil du blive introduceret til dyrene, området og de ansatte. Du vil lære om hvordan projektet fungerer og blive oplært i hvordan du skal tage vare på dyrene på centeret, håndtering, ernæring og om dyrenes adfærdsmønster.

Som frivillig vil du komme tæt på dyrene i deres naturlige element, og du vil spille en vigtig rolle i rehabiliteringen af næsehornkalvene, som kan være alt fra få uger til et par år gamle. Det er vigtigt at være fleksibel, da dagsplanen kan ændre sig fra dag til dag.

Bemærk, de fleste af næsehornkalvene, der ankommer til centeret er i en kritisk tilstand. De kan være alvorligt traumatiseret efter at have lidt tabet af deres mor, være blevet angrebet af krybskyttere og rovdyr, samt stressede efter transporten til centeret. Det er derfor yderst vigtigt at overvåge disse nøje, og give den nødvendige behandling så hurtigt som muligt. Mange har brug for dyrlægebehandling pga. sår, dehydrering og infektion, samt brug for intensiv pleje ved ankomsten.

De yngste næsehorn skal fodres med mælk, og du vil derfor lære at lave en ordentlig mælkeerstatning, og derefter at fodre med flasken. Du vil desuden være med til at observere og rapportere adfærden, vægtøgningen og udviklingen af dyrene i almindelighed.

Stedet fokuserer på næsehornskalve. Derudover er der andre dyr, som for eksempel løver, flodheste, anteloper og aber. Dutager del i alle de forskellige arbejdsopgaver på stedet også de kedelige! Rengøring, vedligehold af indhegninger og andet fysisk arbejde er også den del af dagligdagen her.

Dagene er varierende og starter som regel tidlig. Hvor mange timer, der vil være involveret, kan vi ikke sige præcist, da det kommer helt an på hvilke dyr, der skal hjælpes, og hvor meget de kræver hver især. Men der er taget hensyn til weekenderne, her er der ikke så meget arbejde, så du vil få tid til lidt afslapning.

OBS!! Dette er et rehabiliterings projekt af næsehorn, så arbejdsopgaverne er baseret på hvilken alder næsehornene har. Da formålet er at få næsehornene ud i naturen igen, vil der ikke dagligt være nærkontakt med næsehornene. At fodre de mindste næsehorn, kan kun ske, hvis der er små kalve på stedet.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Visum

Du modtager et 90 dages turistvisum i lufthavnen ved indrejse til Sydafrika. Du skal gerne have en tom side eller to i dit pas, som skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Support

Der er en fast koordinator på projektet hele tiden.

Boligforhold

Kost og logi

Du vil komme til at bo i hytter sammen med andre frivillige. Hver hytte har tilhørende bad og toilet. Du har adgang til et fuldtudstyret køkken, et opholdsrum og en veranda, hvor du kan sidde og nyde solnedgangen.

Al kost og logi er inkluderet i prisen. Frokost laver du som regel selv. Drikkevarer udover vand betaler du selv for.

Det er en fordel, hvis du medbringer praktisk tøj i naturfarver – f.eks. khakigrøn, brun og sandfarver, og du skal forberede dig på at blive beskidt. Du kan godt vaske dit tøj på projektet. Her vil der være et lille gebyr for vaskepulver.

Bemærk: Der er internet på lokationen som tilbydes af projektet mod en merpris af ca. 70 kr pr uge. Det er dog ikke lige stærkt alle steder på farmen. Du skal ikke forvente en stærk stabil forbindelse som her i Danmark så netflix og youtube kan være en udfordring. Det kan anbefales at du i lufthavnen anskaffer dig et simkort med data på – så du har kontakt til dem herhjemme.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2022

Priser 2023

1 uger: 14.200 kr.
2 uger: 21.700 kr.
3 uger: 28.350 kr.
4 uger: 35.500 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Praktisk information og vejledning før afrejse
 • Afhentning i Nelspruit lufthavn og transport til projekt ved ankomsten
 • Transport til Nelspruit lufthavn ved hjemrejse
 • Kost og logi
 • Oplæring på projektet
 • 24 timers support
 • Certifikat når du kommer hjem

IKKE INKLUDERET

 • Flybilletter og lufthavnsskatter
 • Forsikringer
 • Drikkevarer
 • Vaccinationer


Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris.
Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2500 kr. 

Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du får besked om depositums betaling på mail, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter at din ønskede startdato er på plads.

Depositummet refunderes ikke.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.