Frivillig i Costa Rica

Intro

Frivillig i Costa Rica

Vores samarbejdspartner er et lokalt sprogakademi med kvalitet i højsædet, som tager imod frivillige fra hele verden. De har base i hovedstaden San José, som også vil være din base under opholdet. San José ligger midt i Costa Rica, men der er ikke mere end 2-3 timers kørsel til en kyst. Perfekt, når du har fri!

Når du ankommer til San José, vil du blive afhentet og kørt til din værtsfamilie, som du skal bo hos, imens du er i byen og modtager spanskundervisning. Inden du skal ud som frivillig, skal du have spanskundervisning. Når du kan de grundlæggende gloser, er du klar til at komme ud og udforske de forskellige projekter. Du vil i samarbejde med vores partner finde det projekt, der passer bedst til dine ønsker.

Projekterne varierer fra naturbeskyttelse til socialt arbejde. Det kan være du har lyst til at arbejde på et redningscenter for dyr, hjælpe havskildpadder, bevare naturen i nationalparker eller måske er du mere til arbejde med mennesker på en skole, et børnehjem eller plejehjem.

Det kan også være, at du er mere til gårdarbejde eller andre samfundsprojekter. Hvis du går og tænker på et andet slags projekt, så tøv ikke med at kontakte os, for måske vi kan skaffe det i Costa Rica!

Kort fortalt

Pris fra:

13.500,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr Oplagt for biologer

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Se venligst nederstående tekst

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

Forskelligt for hvert program

Bør bookes før:

4-6 uger før ønsket afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Costa Rica
Vores partner har base i San José, og dette vil også være din base. Dog er der flere af programmerne, som kræver, at man bor i lokalsamfundet, så vi kan ikke garantere, at du vil blive indkvarteret i San José.

Startdatoer
Ankomst er lørdag eller søndag. Om mandagen begynder du dit spanskkursus, og inden for få dage vil der blive holdt et informationsmøde, hvor du med en lokal koordinator finder det rigtige projekt til dig.

Varighed
4-8 uger.

Ansøgningsfrist
4-6 uger før ønsket afrejsedato. Ring gerne og hør nærmere, så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Alder
Fra 18 år

Hvem er du
• Du har en positiv indstilling og er social
• Du skal kunne bo sammen med en lokal værtsfamilie
• Du er åben og kan arbejde med både lokale og folk fra andre lande
• Du skal kunne forstå engelsk
• Du kan måske lidt spansk (Ikke et krav men en stor fordel)

Highlights
• Du bliver mødt af venlige mennesker og vil hurtigt føle dig hjemme
• Stor flekibilitet omkring projekt. Mange typer
• Du vil få en kulturel oplevelse
• Du får spanskundervisning
• Det er en blanding af by, kultur og frivilligt arbejde
• Du vil få en bedre forståelse for kultur

Ankomst og afrejse
Du skal ankomme til San José en lørdag eller søndag. Du vil blive hentet og kørt til den familie, du skal bo ved under dit ophold.

Spanskkursus

Et spanskkursus i Costa Rica er uvurderligt! De færreste snakker engelsk i Costa Rica, så for at forstå og gøre dig forstået, er du nødt til at lære lidt om sproget. Snakker du slet ikke noget spansk, anbefaler vi at du tager minimum 3 ugers spanskkursus til at starte med, inden du arbejder frivillig. Har du haft spansk herhjemme, så anbefaler vi 2 uger spanskkursus inden, at du er frivillig.

Kan du snakke flydende spansk, og har egentlig ikke brug for kurset, anbefaler vi alligevel, at du tager en uge. På den måde vender du dig til landet, og lærer de andre frivillige at kende.

Skolen ligger i hovedstaden San José. Her undervises på alle niveauer, fra begynder til videregående.

Kurset starter om mandagen, og er inkluderet i prisen. Når du er på kurset, bor du hos en lokal værtsfamilie. Her vil du få morgenmad og aftensmad. Frokost er ikke inkluderet, og typisk køber man frokost i deres eget cafeteria, eller tager en tur ud i byen og køber frokost der.

Hvis du ikke har lyst til at arbejde frivillig, men bare har lyst til at opleve Costa Rica og kun gøre brug af spanskkurset, er dette også muligt.

Arbejdstid

Du arbejder typisk fra mandag til torsdag i fire-fem timer om dagen, dog afhænger det af, hvilket projekt du er på og hvilke aktiviteter der er i gang.

Projekterne

PROJEKTERNE

Efter at du har indsendt de nødvendige papirer, vil vores samarbejdspartner bekræfte en plads til dig. Vi anbefaler, at du vælger et felt at arbejde indenfor, i stedet for at vælge et specifikt projekt. Og dette er fordi, man tit vælger et andet projekt, når man er der. Områder du kan vælge imellem er social arbejde (børnehjem, skole ect. ) Community (gårdsarbejde) eller økologi og dyre-naturbevaring (animal rescue center og skildpaddebevaring).

Du kan arbejde på flere forskellige slags projekter, og hvilket projekt du skal på, bestemmer du i Costa Rica. Vores lokale partner og dig vil i samarbejde finde det rigtige projekt til dig.

Nogle af de projekter som er i landet:

Bevaring af havskildpadder

I Costa Rica er der flere forskellige programmer, som beskytter havskildpadderne, der kommer ind til kysten. Der er blevet bygget flere fristeder til at beskytte vigtige rede bygninger for forskellige slags havskildpadder.

Animal rescue center

Rescue centeret er en privatejet organisation, som hjælper skadede vilde dyr. Målet er, at kunne pleje dyrene og sætte dem ud i deres naturlige omgivelser. På centeret kan der være alt fra aber, fugle og kattedyr. Hvilke slags dyr der er på centeret, når du er der, kommer helt an på, hvilke dyr der har brug for hjælp. Centeret overlever på donationer, og det betyder at det også fungerer som en zoologisk have, så der kommer turister og lærer om de forskellige dyr.

Samfundsprogrammer

Community programmet holder til i Costa Ricas landsbyer. Her vil du få muligheden for at få et indblik i, hvordan det er at leve i et let og tæt lokalsamfund, omringet af Sydamerikas natur. Du vil enten bo hos en lokal familie, eller på et vandrehjem sammen med andre frivillige.

Du vil have mulighed for at hjælpe i forskellige former for community arbejde:

 • Mælkeproduktion på en gård: Malke kvæg, fragte mælken ud til familierne i området
 • Grøntsagshaver: plante grøntsager, forberede kompost og gødning, høste og fragte det ud
 • Arbejde i en lokal butik: sætte pris på varerne og sælge til kunder
 • Gøre rent og fikse turstier og broer
 • Lave træskilte til wildlife centeret og vandrestier
 • Arbejde på den lokale skole som engelsk underviser eller som assistent for den lokale lærer

Sociale programmer

Folkeskole og skoler for børn med specielle behov
Folkeskolerne tilbyder undervisning for børn mellem 5 og 12 år. De får undervisning i matematik, geografi, spansk grammatik, musik og computer. Udover disse, er der også undervisning i andre sprog, for det meste engelsk.

Børn der kommer til folkeskolerne kommer fra en familie med lav indkomst, og de betaler derfor bare skoleafgift og for materialer. Regeringen dækker de sidste udgifter der er, for at skolen kan bevares.

Der er også skoler for børn med specielle behov, såsom autisme, børn med dårlig hørelse, børn der ikke ser så godt, og børn der har Downs syndrom.

frivillig i Costa Rica

Daycare center

Disse centre giver forældre med arbejde, mulighed for at få deres børn passet i et hjemligt center. De vil få undervisning, snacks og mad.

Centrene har børn fra 3 og 9 år. Børnene bliver delt op i grupper, med andre børn på samme alder. Dine opgaver vil blandt andet være at undervise i kunst og håndværk, engelsk eller hjælpe til med lektier.

Børnehjem

Disse børnehjem giver hjælp til børn, der er blevet efterladt eller mishandlet, et midlertidigt hjem, imens forældrene får rådgivning eller behandling. Hvis situationen hjemme ikke bliver bedre, vil børnene blive bosat fast på børnehjemmet, med håb om en eventuel adoption.

Hjemmene giver børnene den hjælp, de skal have i form af psykolog, terapi og medicinsk hjælp.

Som frivillig her, er du en del af et mere humanitært alternativ for de børn, der desværre ikke har en familie, eller er blevet efterladt af familien.
For at deltage på dette projekt skal du minimum være der 4 uger.

Plejehjem

På plejehjemmene prøver de at skabe en hjemlig atmosfære for de ældre. De ser deres behov og evner, og giver dem en bedre livskvalitet.

Aktiviteter som de frivillige dekltager i:
Undervisning i kunst, undervisning i sprog såsom engelsk, spille spil med de gamle, ud at gå tur osv.

Nye ideer er altid velkomne, så brug fantasien.

Her kan du være med at skabeglæde i dagligdagen for ældremennesker og du kan være sikker på at møde stor taknemmelighed far beboerne. De ELSKER de frivillige.

Visum

Visumfri i op til 90 dage
Ophold kan forlænges lokalt.
Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedato.

Support

Du vil få et 24 timers nødnummer, imens du er i landet. Og vores partner laver en ugentlig check up, for at se om alt er okay.

børnehjem costa rica

plejehjem costa rica

Boligforhold

Kost og logi

Hvordan du kommer til at bo, kommer an på, hvilket projekt du skal på. Skal du arbejde med de sociale projekter, vil du højst sandsynligt bo hos en værtsfamilie i San José. Skal du på de andre typer for projekter, kommer du enten til at bo hos en værtsfamilie eller sammen med de andre frivillige i et hus/hytte. Hvis du rejser sammen med nogen, kan vi undersøge om i evt. kan bo ved samme værtsfamilie.

Der er tre måltider om dagen inkluderet. Typisk vil maden bestå af ”casado” som er ris og bønner, med enten kylling eller æg. Hertil lidt salat eller spaghetti. Dette serveres med stolthed i hjemmene og på cafeteriaerne rundt om i landet. En anden populær ret er ”Tamales”, som består af knust majs og svinekød samt grøntsager. Det koges og foldes sammen i blade, før det serveres.

Internet
Hvis du ønsker at bruge internettet, er det ikke alle familierne, der har det. Du har mulighed for at bruge internettet hos CRLA’s kontorer. Dog kun for dig som er i San José. På community og de andre programmer er det ikke sikkert, der er adgang til nettet.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Costa Rica opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Genanvender affald
 • Har el- og vandsparepolitik
 • Donerer til lokale miljø- og bevarelsesorganisationer i Costa Rica
 • Støtter og arbejder med dyrehjælpscentre
 • Støtter landdistrikter, der udvikler miljøuddannelse, genplantningsprogrammer og økologiske landbrugsprojekter

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

2 ugers spanskundervisning:

 • 2 uger frivillig: 13.500 kr.
 • 3 uger frivillig: 14.900 kr.
 • 4 uger frivillig: 16.200 kr.

3 ugers spanskundervisning:

 • 2uger frivillig: 16.100 kr.
 • 3 uger frivillig: 17.300 kr.
 • 4 uger frivillig: 18.600 kr.

4 ugers spanskundervisning:

 • 2 uger frivillig: 17.900 kr.
 • 3 uger frivillig: 19.100 kr.
 • 4 uger frivillig: 20.400 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Transport til og fra lufthavnen
 • Spansk undervisning (20 timer om ugen)
 • Alle bøger og materialer
 • Latin dans undervisning efter spansk kurset
 • En gange om ugen får du undervisning i Costa Rican madlavning
 • Internet
 • Hjælp med arrangering af ture på fridage
 • Opbevaring af bagage hvas man ikke er på basen
 • Informationsmøde
 • Det meste af kosten
 • Frivilligt arbejde

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybillet
 • Vaccinationer
 • Diverse forsikringer
 • Noget af kosten

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør for dette program 2000 kr. Depositum indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 •  Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark- 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.