Jaguar og skildpadder i Costa Rica

Intro

Jaguar og skildpadder i Costa Rica

Oplev regnskoven i Costa Rica og hjælp samtidig med beskyttelsen af ​​den sky og truede jaguar, og den fascinerende havskildpadde.

Gennemfør undersøgelser i samarbejde med lokale biologer, opsæt kamerafælder og indsaml data til brug i en langsigtet bevaringsindsats for dyrelivet langs Centralamerikas Caribiske kyst. Du udvikler nye færdigheder og en indgående forståelse af regnskoven og dens økosystem på dette unikke tropiske eventyr.

På grund af menneskelig aktivitet er der færre steder at leve og mindre mad at spise for de smukke jaguaer i Latinamerika. Dette projekt hjælper med at holde bestanden af jaguaer oppe, ligesom man følger de store havskildpadder i deres æglægningssæson i samme del af regnskoven.

Du bliver en del af det faste team, og er blandt andet med til at sætte kameraer op, hvor den smukke jaguar lever. Ved at lave undersøgelser og skemaer hjælper projektet ministeriet i Costa Rica med at lave en god og konsekvent bevaringspolitik.

Den caribiske strand i Costa Rica er hjemsted for de store havskildpadder, der hvert år vender tilbage til præcis denne strand for at lægge æg.

Regnskoven støder op til kysten, og som noget meget usædvanligt jager jaguaren havskildpadden. Biologerne på projektet følger Jaguarens usædvanlige jagt på havskildpadderne, og det dilemma, som det giver – begge er truede dyr – hvad gør man?

Kort fortalt

Pris fra:

16.900,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr Oplagt for biologer

Varighed:

Fra 4 uger

Ankomst:

Se venligst nederstående tekst

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

6

Bør bookes før:

4-8 uger før ønsket afrejse

Generel information

Generel information

Ansøgningsfrist

4-6 uger før ønsket afrejsedato. I visse perioder er der stor efterspørgsel på pladserne, og der kan være fuldt booket. Ring gerne og hør nærmere, så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Alder
Minimum 18 år.

Frivillige
Der er plads til 6 frivillige ad gangen. De frivillige kommer fra mange forskellige lande, og der tales engelsk på basen.

Sprog
Costa Rica er et spansktalende land, men sproget på basen er engelsk.

Krav
Der er ikke nogen formelle krav, men du skal have lyst til at arbejde i regnskoven langt væk fra byen, være fysisk fit, og være villig til at involvere dig i opgaverne på stedet.

Myndighederne i Costa Rica kræver, at du får en såkaldt forskertilladelse (volunteer scientific permit). Dette kan tage 5 uger eller mere. Vi hjælper dig med at søge, og skal bruge følgende fra dig til denne tilladelse:

 • Kopi af dit pas
 • Et CV på spansk. Hvis du er flydende i spansk, må du godt selv skrive det. Ellers skal du have en professionel oversætter til at skrive den for dig. Det må ikke fylde mere end 1 side
 • Pasfoto

Lufthavn
Du skal ankomme til San Jose lufthavn dagen inden projektet starter.

Når projektet er slut, bliver du kørt ind til San Jose om eftermiddagen, så vi anbefaler at du booker din fly til dagen efter – vi kan hjælpe dig med det praktiske. Overnatning før og efter projektet er ikke inkluderet og du står selv for at reservere dette, men vi har nogle steder vi kan anbefale.

Hvad får jeg ud af det? 

Du vil få en oplevelse helt udover det sædvanlige! At bo primitivt, og tæt sammen med andre frivillige er grænseoverskridende, så du vil komme til at lære dig selv at kende! Her stifter man gode bekendtskaber over hele verden. Udover du får en oplevelse for livet, så hjælper du også til med at bevare det utrolige dyr, som Jaguaren er!

Sofia tog til Costa Rica – læs mere om hendes vilde oplevelser lige her!

Hvilken forskel gør projektet?
De data du indsamler, går direkte til Costa Rican Ministry of Environment (MINAET). De er med til at udvikle en mere akkurat plan for Tortuguero National Park. Projektet bliver assisteret af Panthera (en af verdens førende autoriteter indenfor rov kattene). Projektet vil hjælpe til med at forstå jaguarernes adfærd.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Af sted mod havet!

 

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Der er jævnligt seminarer og info om projektet

 

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTTDansk deltager opdaterer dagbogen ved den karibiske kyst

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Der er jævnligt ture i båd på floderne ind i den fuldstændig fantastisk smukke regnskov, hvor der også samles data af fuglelivet, og der er rensningsopgaver på stranden ved den caribiske kyst. Her får du mulighed for at komme HELT ind i paradisets have og finde dig selv i et helt andet lavt gear end hjemme.

Med regnskoven Tortugueros fantastiske sceneri og de brusende caribiske strande som arbejdsplads, vil du patruljere tidligt om morgenen, og på den måde indsamle vigtig data, og udvikle dine egne færdigheder i utroligt smukke omgivelser.

Ved at undersøge, indsamle og analysere data, vil du også få indblik i de tekniske aspekter, der ligger bag feltforskning.

En gang om ugen skal du med på en 24 km lang gåtur på stranden, hvor der sættes kameraer op, og samles data om skildpadderne.

Ved at have kameraer oppe rundt omkring, kan man identificere den enkelte jaguar, og undersøge hvordan den får fat i sit bytte, f.eks. skildpadderne.

Hvis der er tid til det, kan du hjælpe til med diverse undersøgelser rundt i området, såsom fugle, edderkobber, aber og skildpadder, der løbende kører, ligesom du er velkommen til at komme med forslag til dit eget projekt.

Se mere om projektet her på National Geografics blog.

Der arbejdes konstant på fire til fem projekter

Et er at samle data til bedre at forstå den hemmelighedsfulde og sky Jaguar. Her sætter man f.eks. kameraer op.

Et andet går ud på at studere skildpadder, der kommer op på stranden for at lægge æg. De er som noget meget usædvanligt nu betragtet som føde af jaguaren, og dette specielle fænomen, sættes der også fokus på her.

Et tredje kan være at studere de mange fugle, der findes i området – dette foregår fra kano på floderne. Projektet har tæt samarbejde med de Costa Ricanske myndigheder og der udveksles løbende data.

Frivillige der er på projektet fire uger eller længere får mulighed for at deltage i så mange af de aktive projekter som muligt. Skildpaddesæsonen løber fra april til november – de øvrige projekter hele året rundt.

En dag på projektet – eksempel

Du vil starte ud tidlig morgen, kl. 5.00, hvilket betyder at du skal have morgenmad kl. 4.30. Du skal så ud og indsamle alle de data du kan om jaguarer, dette inkluderer f.eks. at sætte kameraer op.

Man er tilbage på basen mellem kl. 10.30 og kl. 14.00. Frokost bliver serveret kl. 11.00.

Kl. 13.00 samles du med de andre frivillige for at udveksle data. Om eftermiddagen går man atter i regnskoven eller på stranden for at indsamle vigtig data.

Kl. 17.00 samles alle og får aftensmad.

Aftener og lørdage er fri, i nogle tilfælde har du også fri om søndagen.

Du vil få internationale venner og gode kontakter i forskningsverdenen. Du vil bo på den primitive men hyggelige base sammen med andre frivillige i kanten mellem frodig regnskov og den smukke caribiske kyst, og i en lille tæt gruppe vil I allesammen få en oplevelse I aldrig vil glemme.

VISUM

Dit pas skal være gyldig 6 måneder fra indrejsedato. Du kan få et 90 dages visum i lufthavnen.

Support

Du vil have mulighed for support 24 timer i landet. Du har en projektleder på stedet og en kontaktperson i landet.

Registrering af skildpaddeæg

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTTPrimitivt – men det fungerer faktisk!

Boligforhold

Indkvartering og kost

De fleste af programaktiviteterne foregår på stranden og i skoven. Du vil du komme til at bo på basen ved Jalova i nationalparken Tortuguero.

Vær forberedt på at komme helt ‘back to basic’. Man bor i primitive huse i fire – eller ottemandsværelser. Her er hverken køleskab, luksusbad eller vaskemaksine.

Til gengæld er der en dejlig atmosfære med passionerede medarbejdere og unge fra hele verden. Og ikke mindst en helt fantastisk natur – den caribiske kyst til den ene side og til den anden side en regnskov fyldt med spændende dyreliv.

Du vil komme til at bo sammen med de andre frivillige. Der vil være både drenge og piger på værelserne. Der er kun elektricitet få timer om dagen, som kommer fra en generator. Der er kolde brusebade, og toilet med skyld.

Kun i weekenden hvor man besøger landsbyen med netcafe, er der mulighed for at komme på internettet. En god mulighed for at “koble af”.

Som frivillig skal man også hjælpe til med de praktiske ting, såsom at lave mad og rydde op. De fleste måltider er vegetarretter, da der ikke er nogen form for køleskabe på basen. Typisk mad er ris, bønner, frugt og grøntsager.

Værdigenstande som pas pg penge, kan du få låst inde i en sikkerhedsboks på basen. Men ellers er der sikkert på basen. De eneste mennesker, der er der, er de andre frivillige.

 Frivilligt arbejde med dyr – ALOTTIndkvartering for de frivillige på basen i Jalova

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Costa Rica opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Genanvender affald
 • Har el- og vandsparepolitik
 • Donerer til lokale miljø- og bevarelsesorganisationer i Costa Rica
 • Støtter og arbejder med dyrehjælpscentre
 • Støtter landdistrikter, der udvikler miljøuddannelse, genplantningsprogrammer og økologiske landbrugsprojekter

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTTSmuk, truet og meget sky – den smukke jaguar i Costa Rica

PRISER

PRISer 2020

2 uger:   
4 uger:   
6 uger:   
8 uger:   
10 uger:
12 uger:
16.900 kr.
21.500 kr.
25.900 kr.
30.500 kr.
35.900 kr.
41.500 kr.

Prisen indkluderer:

 • ALOTT Inclusive
 • Hjælp, vejledning og forberedelse før afrejse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen mellem 18:00 – 22:00
 • Ønsket antal uger på basen i Costa Rica
 • Orienteringsmøde lige efter ankomst og rundvisning i området
 • Et team af professionelle med mange års erfaring
 • Sikker og enkelt indkvartering (normalt deler man)
 • Kost
 • Al nødvendig træning af erfarent personale
 • Al nødvendigt udstyr og materialer
 • 24 timers hjælp og støtte i landet
 • Al transport i forbindelse med projektet
 • Undervisning i hvordan man tilbereder den lokale mad

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Visumomkostninger
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer udover hvad er bliver givet til måltiderne
 • Første overnatning i San José

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2000 kr. Depositum indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark- 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?