Marine Conservation Sydafrika

Åben for tilmelding 2023

Marine Conservation Sydafrika - The Great White

Dette program spreder sig ud over mange aspetkter af marinelivet, og du kan komme helt tæt på den store hvide haj, hvaler, pingviner, delfiner, sæler – og mange andre af de spændende havdyr.

Er du fascineret af livet under, over og ved vandoverfladen? Har du mod på at stå face to face med den spektakulære hvide haj, samt at mærke adrenalinen, når en stor haj svømmer lige imod dig?

Syntes du pingviner er sjove, hvaler, delfiner og andre havdyr er fascinerende?

Så læs videre.

Uanset hvilken baggrund du har, så kan du deltage på dette spektakulære program, bare du finder marinelivet interessant.

På Sydafrikas tip i Gansbaai, ikke langt fra Cape Town, finder du en af de områder i verden, med flest hvide hajer. Få dit livs oplevelse, når du kommer helt tæt på det rovdyr, der har lagt navn til så mange historier fyldt med myter og misforståelser.

Du vil være en del af et projekt som rummer stort set alt omkring marinelivet. Her vil du deltage i forskning, beach clean, assistere turister, observere marine- og fugleliv og meget mere.

 Vil du mere, og har du 6 uger til rådighed, så tag et kig på dette fede ”Coastal Marine Nature Guide”-kursus.

Kort fortalt

Pris fra:

11.350

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Fra 2 uger

Varighed:

2-12 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

24

Bør bookes før:

Gerne 2 mdr. inden afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Sydafrika?
2-3 timers kørsel øst for Cape Town ad den berømte Garden Route i en lille fiskerby ved navn Gansbaai

Startdatoer
Projektet starter hver mandag, hvor du bliver hentet i Cape Town tidlig morgen.

Varighed
2-12 uger. Programmet anbefaler 4 uger eller mere, for at få en større viden omkring marinelivet.

Antal deltagere
Op til 24 deltagere på samme tid. Disse kommer fra hele verden.

Ansøgningsfrist
Projektet er populært, så vi anbefaler at du reserverer din plads 2-3 måneder før ønsket startdato. I nogle perioder kan vi placere med kortere varsel – kontakt os for mere information.

Dyk i Sydafrika - ALOTT

Ankomst/Afrejse
Du skal ankomme til Cape Town om søndagen – dagen før programstart. Her bliver du indkvareret på et lækkert moderne vandrehjem natten mellem søndag og mandag.

Tidlig mandag morgen, vil en af de ansatte fra programmet hente dig her, og køre dig til Gansbaai, hvor projektet holder til.

 

Alder
Fra 18 år. Der er ikke nogen aldersbegrænsning, bare du er sund og rask og i god form.

Hvem er du?

 • Du har en passion for marine biologi
 • Du kan lide at være udendørs
 • Du er minimum 18 år
 • Du går ikke op i små petitesser, og du tager tingene, som de kommer
 • Du er en stærk person, og er ikke bange for udfordringer
 • Du er åben, har et godt humør og er ivrig efter at lære
 • Du vil gerne hjælpe til, hvor der er brug for det

Highlights

 • Du får dit livs oplevelse
  Du vil få mere viden om hajer og marine biologi generelt
 • Dine engelskkundskaber bliver forbedret – sproget på projektet er engelsk
 • Du får større erfaring i at rejse
  Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du møder andre mennesker fra store dele af verden
  Personlig udvikling

Dyk i Sydafrika - ALOTT

Arbejdsopgaver

ARBEJDSOPGAVER

The Great White:
Hovedopgaven på dette projekt er at hjælpe til på turistbåden, hvor du skal hjælpe turisterne med at blive klar til at dykke med hajerne. Når dagen er slut hjælper du også med at gøre båden og udstyret klar til næste tur.

Der er mange turister som skal ud og have en oplevelse for livet – Cave Dive med ”The Great White Shark”: Her er man 1 meter under vandet i et sikkert bur.

På din første dag vil du selv være ”turist” og komme ned i buret, så du ved, hvilken oplevelse det er og kan snakke om det. Det er en stor og meget spændende oplevelse.

Du kan også til tider komme med ud på forskerbåden, hvor du vil assistere de ansatte med at observere haj-aktiviteter og nedskrive data.

På projektet forskes der i adfærd, føde, kendetegn og forskellige andre aspekter af hajen. Du vil være med til at observere, notere, tage billeder og indsamle diverse data på daglige bådture. Hajens stærke immunforsvar, sårhelingsevner, dens samspil med andre marinearter og parasitter, der findes på hajen, er alt sammen en del af den forskning, der løbende foregår.

Prioriteten er at komme ud på båden, så mange gange som muligt, hvor vejret tillader det.

Hvaler, delfiner, pingviner og sæler:
Området byder på mange andre forskellige arter. Stedet er et beskyttet område for den afrikanske pingvin, og hjem for mere end 60.000 sæler (som i øvrigt er hajens livret). Du vil i perioder også kunne finde hvaler og delfiner i området.

Forskningen og arbejdet omkring disse arter, kører hen mod at bevare dem naturligt, og gøre hvad man kan for at de ikke bliver udryddet.

Conservation and community:
Projektet laver også “Beach Clean-ups” i samarbejde med lokale skoler.

Formålet er at undervise de lokale i håndtering af affald. Få folk til at forstå hvad affald gør ved naturen og miljøet. Lære hvordan man kan genanvende plastik, og hvad man kan gøre for at bruge mindre plastik. De prøver så vidt muligt at komme ud en gang om ugen, afhængigt af vejret.

Arbejdstimer
Det varierer meget fra dag til dag, hvor mange timer du arbejder. Sommetider er man ude på båden 1 gang, og andre dage tager man 2 daglige ture.

Projektet kører ugentligt 7 dage, og du forventes at arbejde mindst 5 dage i ugen. Påregn at der kan være weekendarbejde. Du aftaler med din kontaktperson, hvornår du gerne vil holde fri og evt. tage på ture.

 

Hvornår på året er den bedste tid for…

Hajer
Du er meget heldig, da der er hajer året rundt!
Sommer (december-februar): Her er der meget varmt, men der kan være en del alger i vandet, så det er svært at se klart. Hajerne hænger ud i lavvandet, så du vil have mulighed for at se nogle store hunner.
Vinter (juni til august): Hajerne søger ud til øerne for at jage sæler. Vandet er meget mere tydeligt her. Dog kan der komme mange storme, så det er sværere at komme ud på vandet med båden. Og det er godt at være søstærk!

Dykke med hajer?
Begge årstider er gode, og du vil kunne komme til at se hajerne. Du vil desuden få mulighed for at prøve at dykke ned til de fascinerende (og meget misforståede) hvide hajer i et bur. Cage shark diving er et verdenskendt fænomæn, og her kan du møde hajen face-to-face i sikkerhed af det bur, du befinder dig i. Så tag bare afsted og få en oplevelse du aldrig vil glemme!

Delfiner:
De tre mest sete delfiner i Sydafrika er øresvin (bottlenose), pukkeldelfin (humpback) og almindelig delfin (common) .

Pukkel delfinen ser man typisk året rundt, hvor de almindelige og øresvin kommer og går, som de lyster. Uanset årstid, vil du kunne spotte delfiner.

Hvaler:
Hvert år migrerer de sydlige hvaler fra deres iskolde ”spisekammer” i Antarktis til varmere farvande. De kommer for at parre sig, føde og opfostre deres kalve.

Sæsonen starter omkring juli måned og strækker sig til december.

I denne periode kan man opleve 4 forskellige arter. Den sydlige rethval (right whale) er den mest observerede art, når den kommer ind i bugten for at kælve, men hold også øje med pukkelhvaler (humpback whales), bardehvaler (Bryde’s Whale) og spækhuggere (Orca/Killer whale).

Bardehvaler kan man være heldig at spotte året rundt.

Pingviner og sæler:
Du vil året rundt kunne se og opleve både pingviner og sæler.

Dyk i Sydafrika - ALOTT

Værd at vide

 • Dette er et utrolig bredt program, hvor du kan opleve, deltage i og lære en masse forskellige ting. Det er MEGET vigtigt, at du fortæller, hvad du gerne vil opleve/beskæftige dig med i forbindelse med tilmelding. På projektet er de meget fleksible, og somme tider kan det lade sig gøre at tilpasse opgaverne til dine ønsker. Hvis du gerne vil lære mere om f.eks. forskning eller arbejde med pingviner, skal du sige det, så de kan prøve at tilpasse oplevelse bedst muligt.
 • Hovedopgaven er at servicere turister, som skal ud og dykke med hajer. Det er vigtigt du forstår, at dette også er en del af opgaverne som frivillig på dette projekt.
 • Alle opgaver er baseret på vind og vejr. Vi kan ikke garantere hvordan vejret er, når du er der, og de vil gøre alt hvad de kan for at du får en god oplevelse. Men de dage hvor vejret ikke tillader det, er der ikke ture ud på havet.

Visum

Du modtager et 90 dages turistvisum i lufthavnen ved indrejse til Sydafrika. Du skal gerne have en eller to tomme sider i passet, og det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

SUPPORT

Gennem hele dit forløb vil du have support fra projektets manager.

Boligforhold

Boligforhold

Du vil bo sammen med de andre frivillige i et hus tæt ved havnen. Det er et velfungerende moderne hus med køkken, bad, værelser, TV, spil, svømmingpool osv. Der er 4 huse i alt, og hvert hus kan rumme 6 personer.

Der er ta´-selv morgenmad, og på de dage, du arbejder, vil du få en let frokost. Aftensmad er ikke inkluderet i prisen, men der er et lille supermarkedet i nærheden, hvor man kan handle ind og der er veludstyrede køkkener, så du kan lave din egenmad sammen med de andre frivllige.

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Sydafrika opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Projektet er Fair Trade Tourism certificeret
 • Vinder af International Responsible Tourism Awards
 • Man arbejder her på at forbedre havmiljøet i Sydafrika, bl.a. for hajer og de afrikanske pingviner
 • De laver løbende Beach Clean Ups
 • Bruger genanvendelige kontorprodukter
 • Sparer på deres vandforbrug

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2023

2 uger: 11.350 kr.
3 uger: 14.400 kr.
4 uger: 16.600 kr.

Uger ud over dette afregnes med 2750 kr. pr uge.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med dansk rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Indkvartering i et hus
 • Lokal kontaktperson som hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • 2 T-shirts og en kasket
 • En jakke (Skal afleveres efter endt ophold)
 • Donation til projektet
 • Let morgenmad og frokost på arbejdsdagene
 • Oplæring i opgaverne, af folk med god erfaring
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten
 • Overnatning ved ankomst på vandrehjem
 • Afhentning i lufthavn samt transport til vandrehjem

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Kost på dine fridage, samt alt aftensmad

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programprisen.

Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2.500 kr.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

 

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde pris
 • Depositum der er betalt refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Dyk i Sydafrika - ALOTT

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.