Namibia - Wildlife Rescue

Intro

Namibia - Wildlife Rescue

Kom med til Namibia og arbejd tæt på afrikanske dyr! Hjælp sårede eller forældreløse dyr fra den afrikanske natur.

Her kan du arbejde med og for dyr og natur på det anerkendte wildlife rescue farm, hvor du er omgivet af dyr, der har behov pasning, og hvor du møder mange mennesker fra hele verden.

Hvis du har lyst til at se mere af landet, kan du kombinere med et ophold på et af flere forskningscentre, der er spredt ud over Namiba. Ligesom dit visumgebyr er inkluderet, har vi i prisen inluderet en uge, hvor du frit kan vælge, hvilket af de andre projekter du vil besøge.

Grundtanken på dette projekt er, at vilde dyr hører til i den vilde natur, og alle bestræbelser fokuserer på genudsættelse af det enkelte dyr.

Desværre er ikke alle dyr i stand til at blive genudsat i naturen, og de dyr, der ikke kan genudsættes – for det meste på grund af menneskelig påvirkning – forbliver på stedet. De skal fodres, aktiveres, passes, rengøres osv.

Du kommer tæt på de største rovdyr såsom løver og geparder, når disse skal fodres, du går ture med bavianungerne samt fodrer, aktiverer og passer de mange andre dyr.

Kort fortalt

Pris fra:

fra 11.600 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr.

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

ca. 70

Bør bookes før:

2-3 mdr inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Namibia
45 kilometer øst for hovedstaden Windhoek på et stort naturreservat.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer
Hver mandag og torsdag året rundt. Du vil blive afhentet i lufthavnen og kørt direkte til programmet. Dagen efter vil du få en introduktion til projektet.

Har du specielle ønsker om en anden ankomstdato, er du oså velkommen til at kontakte os – der kan sommetider arrangeres særlig afhentning for et ekstra gebyr. Vær dog opmærksom på, at det er sjovere at ankomme sammen med andre nye frivillige, så vi anbefaler, at du ankommer enten mandag eller torsdag.

Varighed
2-12 uger.
Programmet anbefaler 4 uger eller mere.

Antal frivillige
Der er op til 70 frivillige på farmen. Hvor mange der er, varierer en del afhængigt af sæsonen/årstid. Det er ikke ualmindeligt, at der er op til 70-80 deltagere i højsæsonen. Der kommer løbende deltagere fra de andre projekter gennem stedet her, så der er fuld gang i den i perioder.

Flere oplevelser
Foretrækker du færre frivillige, så er research stederne Neuras og Kanaan gode alternativer. Eller hvad med at blive Rhino Ranger?

Ansøgningsfrist
Du skal gerne booke ca. 2-3 måneder før ønsket afrejsedato, da vi skal have tid til at søge dit visum. I visse perioder er der stor efterspørgsel på pladserne, og der kan være fuldt booket. Ring gerne og hør nærmere så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fysisk sund og rask.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme mandag eller torsdag, hvor du vil blive afhentet i lufthavnen. Afrejse er ligeledes mandag eller torsdag i den uge, hvor du er færdig, og du vil blive kørt til lufthavnen. Hvis du ønsker afrejse på andre datoer – for eksempel hvis du kombinerer med andre af vores programmer, så kan dette arrangeres.

Vaccinationer
Spørg altid din læge til råds om vaccinationer til landet. Fra projektet anbefaler man, at du får rabies og stivkrampe vaccinationer. Farmen ligger på et malariafrit område, ligesom de to forskningssteder Neuras og Kanaan, der er tilknyttet projektet, også gør. Hvis du skal rejse til andre steder i Namibia, anbefaler vi, at du medbringer malariapiller – tjek med din læge.

Visum

For at deltage på dette program, skal du have et turistvisum, som du får ved ankomst til Namibia.

Du får yderligere besked efter vi har modtaget din tilmelding

Support

Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, der gør, at du har brug for at få hjælp. Der er desuden personale på farmen døgnet rundt, så du er i trygge hænder.

Highlights

 • Du møder folk fra hele verden
 • Du forbedrer dine engelskkundskaber – sproget på projektet er engelsk
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du får en forståelse for andre kulturer
 • Du udvikler dig personligt
 • Du får dit livs oplevelse!

Hvem er du?

 • Du interesserer dig for dyr og deres velfærd
 • Du har lyst til at lære nyt
 • Du er åben og tolerant
 • Du kan lide at tage fat og kan arbejde i teams
 • Du går ikke op i småting og er ok med at blive beskidt

Hvorfor Alott?

Hvorfor vælge ALOTT?

– Vi kender vores samarbejdspartner personligt
– Vi har besøgt projekterne flere gange
– Vi har haft hundredvis af glade deltagere i Namibia
– Vi oversætter al materialet til dansk, og opdaterer det løbende
– Vi har lavet en håndbog til dig – på dansk
– Visumgebyret er inkluderet, og vi hjælper med udfyldelsen
– Vi ophæver dit CO2 fodaftryk for din flyrejse

Farmen, der er base for projektet, ligger på et 3.200 hektar stort naturreservat nær Windhoek og udgør en sikker havn for forældreløse og tilskadekomne afrikanske dyr, der løbende bliver indleveret på stedet.

Her er mange forskellige dyr og en konstant udskiftning, så der er mange forskellige opgaver, der skal laves hver dag. Du får den tilfredsstillende oplevelse både af at være en del af noget seriøs miljøbeskyttelse, og samtidig have mulighed for at arbejde helt tæt med dyrene på dette hands-on projekt – det bedste af to verdener.

Stedet er under konstant udvikling og har netop udvidet med et beskyttet område for næsehorn og elefanter.

Ud over arbejdet med de afrikanske dyr, har du mulighed for at hjælpe med hestene eller give en hånd på den lille skole for Bushmen børnene.

Lad os også gerne vide, hvis du har særlige kvalifikationer, som f.eks. IT eller et håndværk, da der ofte er brug en hånd med sådanne opgaver.

Marlice van Vuuren, en af Namibias mest velkendte miljøforkæmpere, og hendes mand Dr. Rudie van Vuuren, startede projektet i 2006. Projektet er berømt blandt miljøforkæmpere over hele verden, har modtaget globale udmærkelser og modtager endda løbende støtte fra berømtheder som Brad Pitt og Angelina Jolie.

Vi klarer alt det besværlige og gør det trygt, så du kan få en oplevelse for livet. ALOTT easier!

Visum

For at deltage på dette program, skal du have et turistvisum, som du får ved ankomst til Namibia.

Du får yderligere besked efter vi har modtaget din tilmelding

Support

Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, der gør, at du har brug for at få hjælp. Der er desuden personale på farmen døgnet rundt, så du er i trygge hænder.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

I sagens natur er der mange forskellige arbejdsopgaver på et sted som dette. Der er opgaver specifikt omkring dyrene, men også fysiske opgaver, der indebærer vedligeholdelse og udvikling af farmen. 

Opgaverne ændrer sig hele tiden afhængigt af, hvad der foregår på farmen, hvilke dyr der kommer ind og deres behov, hvilke projekter der arbejdes på osv. Vi kan f.eks. ikke garantere, at der er opgaver, hvor du skal sove med en bavianunge, men der er løbende bavianer, der skal gås med. Så det er vigtigt, at du er fleksibel.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme til at lave, og da du indgår som en del af teamet på farmen, skal du være åben for andre typer opgaver også.

 • Klargøring af foder og fodring af alle farmens dyr – food prep
 • Rengøring af indhegninger og bure
 • Lave aktiviteter med dyrene, gåture, leg osv.
 • Hjælpe med rydning af stier og veje, invasive planter m.m.
 • Opbygning af faciliteter på farmen og løbende reparationer
 • I nogle tilfælde skal man hjælpe med intens rehabilitering. Derfor kan du være udsat for at arbejde om natten
 • Patruljere og reparere indhegninger
 • Du kan være med til de forskellige opgaver i bushen

Arbejdstid
At arbejde med dyr kræver fleksibilitet. Vi kan ikke sige, hvor mange timer, du kommer til at arbejde, men som udgangspunkt skal du forvente op til 8-10 timer om dagen. I weekenderne er der færre opgaver, men dyrene skal stadig fodres, så du må forvente at skulle hjælpe til morgen/formiddag.

Du skal også være klar til, i særlige tilfælde, at give et nap med f.eks. om natten, hvis der skulle opstå noget uventet, eller hvis det bliver din tur til at passe bavianungerne.

Research projekter
Som frivillig på Wildlife Rescue Center har du muligheden for at kombinere projektet med en eller flere uger på deres forskningsprogrammer i Neuras eller Kanaan. Det betyder, at du på dit for eksempel fire ugers ophold, kan tage 3 uger på hovedprojektet og 1 uge på et af forskningsstederne. På den måde får du den optimale oplevelse af Namibia. Det er en fantastisk oplevelse, og du lærer en masse.

På forskningsstederne vil du få mulighed for at observere rovdyr og andre dyr i området, og bidrage til at vigtige oplysninger vil blive indsamlet og indrapporteret. De oplysninger som indsamles her, anvendes til eventuel konfliktløsning mellem mennesker og dyr i Namibia.

Speciel veterinær fokus?

På farmen, hvor dette projekt befinder sig, tilbydes også kurser for de, der er specielt interesserede i behandling af dyr. Se her.

VETERINÆRKURSUS

Dette kursus er specielt designet til studerende indenfor veterinærområdet f.eks. veterinærsygeplejerske, dyrepasser eller dyrlæge, som ønsker at få mere indsigt i en verden af veterinærarbejde på et vildtreservat.

Se mere her: 2 ugers Veterinærkursus

REHABILITERINGPROGRAM

Dette program er specielt designet til dig, som ønsker at få et større overblik og mere indsigt i dyrenes verden og deres adfærd. Programmet kan kombineres med de andre projekter på stedet.
Det er ikke et krav at du er i gang med en uddannelse eller er uddannet indenfor veterinærområdet. Hvis du bare gerne vil vide mere og ønsker at deltage på dette program, er du mere end velkommen.

Se mere her: Rehabiliteringsprogram

Fritid

Der er masser af muligheder for adspredelse og afslapning på farmen.

Du kan gå på en nature walk gennem hele området, du kan tage en ridetur, spille fodbold, læse en bog eller du kan få en sundowner (drink), imens du kigger på den fantastiske solnedgang.

Der arrangeres somme tider sjove fælles aktiviteter om lørdagen. Du kan også slikke solskin omkring den lille pool – husk solcreme!

Hvis du vil lidt væk fra farmen, kan man booke sig ind på andre ture, som man skal betale et lille beløb for. Det kan være at komme ud til San folket, komme op til luksus lodgen til brunch eller tage en overnatning på lodgen – Her er WIFI.

Der arrangeres også ture til Windhoek, typisk en gang i ugen, hvis man vil shoppe lidt.

Du har som oftest fri i weekenderne, men du kan blive bedt om at give en hånd med, hvor der er brug for det. Dyrene skal f.eks. fodres hver dag, mens arbejde i bushen ligger i hverdagene.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Boligforhold

Kost og logi

Du vil enten komme til at bo i et deleværelse, hvor I er op til 4 personer, eller i et stort telt med fast bund op til to personer. Der vil være dyner og puder til rådighed og fælles toilet og bad. Det varme vand bliver varmet op af solceller, så det er begrænset, hvor længe du kan stå under den varme bruser. Der er ikke strøm på værelserne og i teltene, men man kan få opladet sine ting i fællesarealet. Vær opmærksom på der ikke er WiFi på stedet.

Der vil være 3 måltider om dagen. Måltiderne tilberedes af personalet og spises i lappaen (fælles overdækket område). I weekenderne bliver der ofte grillet, der på sydafrikansk kaldet Braai. Der kan tages hensyn, hvis du er vegetar, vi skal bare have besked ved tilmelding, og du må forvente, at maden er mindre varieret.

Du kan få dit tøj vasket i campen, så du behøver ikke pakke mere end højst nødvendigt.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Namibia opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Bevidst reduktion af deres CO2-aftryk
 • Solenergi er den vigtigste kilde til elektricitet til gården.
 • Solvarmeanlæg bruges til varmt vand i bruserne.
 • Bruser og toiletvand genanvendes efter rensning til at plante planterne.

PRISER

PRIS 2020

2 uger          11.600 kr.
3 uger          15.500 kr.
4 uger          18.900 kr.
5 uger          22.900 kr.
6 uger          26.500 kr.
7 uger          29.900 kr.
8 uger          32.300 kr.
9 uger          34.900 kr.
10 uger        37.900 kr.
11 uger        40.500 kr.
12 uger        42.900 kr.

Hvad er inkluderet i prisen på projektet?

 • ALOTT Inclusive
 • Frivillig koordinator på stedet og løbende vejledning
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse.
 • Dansk håndbog
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Visumgebyr og hjælp til de namibiske myndigheder er inkluderet
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomsten, samt transport til og fra projektet
 • Indkvartering på projektet
 • 3 daglige måltider under hele dit ophold og drikkevand
 • 1 uge i løbet af din periode på et af forskningsprojekterne Neuras eller Kanaan
 • Oplæring i opgaverne af folk med god erfaring i arbejdet med afrikanske dyr
 • 3 arbejds t-shirts
 • 24 timers nødkontakt
 • Vi neutraliserer dit CO2 aftryk for din flyrejse
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten – kontakt os, vi glæder os!

Ikke inkluderet

 • Flybillet og lufthavnsskatter
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Vaccinationer
 • Snacks og andre drikkevarer end vand

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for Wildlife Rescue Namibia udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde beløb
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet. 

Tine fortæller

Tine var på en flere uger lang oplevelse i Namibia. Her, hvor hun er ude for at se solopgangen i den røde ørken, fortæller hun, hvad hun oplever på sit besøg på et af forskningsprojekterne – det er federe end det lyder. Hør bare: