Namibia - Wildlife Rescue

Åben for tilmelding efter corona

Namibia - Wildlife Rescue

Kom med til Namibia og arbejd tæt på afrikanske dyr! Hjælp sårede eller forældreløse dyr fra den afrikanske natur.

Her kan du arbejde med og for dyr og natur på det anerkendte wildlife rescue farm, hvor du er omgivet af dyr, der har behov pasning, og hvor du møder mange mennesker fra hele verden.

Hvis du har lyst til at se mere af landet, kan du kombinere med et ophold på et af flere forskningscentre, der er spredt ud over Namiba. Ligesom dit visumgebyr er inkluderet, har vi i prisen inluderet en uge, hvor du frit kan vælge, hvilket af de andre projekter du vil besøge.

Grundtanken på dette projekt er, at vilde dyr hører til i den vilde natur, og alle bestræbelser fokuserer på genudsættelse af det enkelte dyr.

Desværre er ikke alle dyr i stand til at blive genudsat i naturen, og de dyr, der ikke kan genudsættes – for det meste på grund af menneskelig påvirkning – forbliver på stedet. De skal fodres, aktiveres, passes, rengøres osv.

Du kommer tæt på de største rovdyr såsom løver og geparder, når disse skal fodres, du går ture med bavianungerne samt fodrer, aktiverer og passer de mange andre dyr.

Kort fortalt

Pris fra:

fra 10.850 kr.

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr.

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

ca. 70

Bør bookes før:

2-3 mdr inden afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Namibia
45 kilometer øst for hovedstaden Windhoek på et stort naturreservat.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer
Hver mandag og torsdag året rundt. Du vil blive afhentet i lufthavnen og kørt direkte til programmet. Dagen efter vil du få en introduktion til projektet.

Har du specielle ønsker om en anden ankomstdato, er du også velkommen til at kontakte os – der kan sommetider arrangeres særlig afhentning for et ekstra gebyr. Vær dog opmærksom på, at det er sjovere at ankomme sammen med andre nye frivillige, så vi anbefaler, at du ankommer enten mandag eller torsdag. Mest optimale dag er ankomst mandag da man så følger en naturlige ugeplan medinformationsmøde dagen efter man er ankommet. 

Varighed
2-12 uger.
Programmet anbefaler 4 uger eller mere.

Antal frivillige
Der er op til 70 frivillige på farmen. Hvor mange der er, varierer en del afhængigt af sæsonen/årstid. Det er ikke ualmindeligt, at der er op til 70 deltagere i højsæsonen. Der kommer løbende deltagere fra de andre projekter gennem stedet her, så der er fuld gang i den i perioder.

Flere oplevelser
Foretrækker du færre frivillige, så er der mulighed for at booke en eller flere af dine uger på en af de andre lokationer, der er tiloknyttet projektet. Her vil der max være 10 deltagere på en gang og minimumsophold er en uge. Det er en stor mulighed for at opleve mere af Namibia som byder på forskellige naturoplevelser afhængig hvor i landet du befinder dig. Du kan læse mere om Neuras eller Kanaan her. 

Ansøgningsfrist
Du skal gerne booke mindst 1-2 måneder før ønsket afrejsedato, da vi skal have tid til at få tingene på plads. I visse perioder er der stor efterspørgsel på pladserne, og der kan være fuldt booket. Ring gerne og hør nærmere så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fysisk sund og rask.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme mandag eller torsdag, hvor du vil blive afhentet i lufthavnen. Afrejse er ligeledes mandag eller torsdag i den uge, hvor du er færdig, og du vil blive kørt til lufthavnen. 

Vaccinationer
Spørg altid din læge til råds om vaccinationer til landet. Fra projektet anbefaler man, at du får rabies og stivkrampe vaccinationer. Farmen ligger på et malariafrit område, ligesom de to forskningssteder Neuras og Kanaan, der er tilknyttet projektet, også gør. Hvis du skal rejse til andre steder i Namibia, anbefaler vi, at du medbringer malariapiller – tjek med din læge.

 

Highlights

 • Du møder folk fra hele verden
 • Du forbedrer dine engelskkundskaber – sproget på projektet er engelsk
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du får en forståelse for andre kulturer
 • Du udvikler dig personligt
 • Du får dit livs oplevelse!

Hvem er du?

 • Du interesserer dig for dyr og deres velfærd
 • Du har lyst til at lære nyt
 • Du er åben og tolerant
 • Du kan lide at tage fat og kan arbejde i teams
 • Du går ikke op i småting og er ok med at blive beskidt

Hvorfor Alott?

Hvorfor vælge ALOTT?

– Vi kender vores samarbejdspartner personligt
– Vi har besøgt projekterne flere gange
– Vi har haft hundredvis af glade deltagere i Namibia
– Vi oversætter al materialet til dansk, og opdaterer det løbende

Farmen, der er base for projektet, ligger på et 3.200 hektar stort naturreservat nær Windhoek og udgør en sikker havn for forældreløse og tilskadekomne afrikanske dyr, der løbende bliver indleveret på stedet.

Her er mange forskellige dyr og en konstant udskiftning, så der er mange forskellige opgaver, der skal laves hver dag. Du får den tilfredsstillende oplevelse både af at være en del af noget seriøs miljøbeskyttelse, og samtidig have mulighed for at arbejde helt tæt med dyrene på dette “hands-on” projekt – det bedste af to verdener.

Stedet er under konstant udvikling og har netop udvidet med et beskyttet område for næsehorn og elefanter.

Ud over arbejdet med de afrikanske dyr, har du mulighed for at hjælpe med hestene eller give en hånd på den lille skole for Bushmen børnene.

Lad os også gerne vide, hvis du har særlige kvalifikationer, som f.eks. IT eller et håndværk, da der ofte er brug en hånd med sådanne opgaver.

Marlice van Vuuren, en af Namibias mest velkendte miljøforkæmpere, og hendes mand Dr. Rudie van Vuuren, startede projektet i 2006. Projektet er berømt blandt miljøforkæmpere over hele verden, har modtaget globale udmærkelser og modtager endda løbende støtte fra berømtheder som Brad Pitt og Angelina Jolie.

Vi klarer alt det besværlige og gør det trygt, så du kan få en oplevelse for livet. ALOTT easier!

Visum

For at deltage på dette program, skal du have et turistvisum, som du får ved ankomst til Namibia. Du får et supportbrev udstedt af vores partner som du har med ved indrejsen og kan fremvise ved efterspørgsel. Et turistvisum er 90 dage, men du kan opleve at du kun får udstedt til de aktuelle dage du er i landet i forbindelse med projektet. Skal du rejse rundt på egen hånd efterfølgende skal du huske at tjekke længden på din visum ved indrejsen så du får hele perioden med.

Support

Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, der gør, at du har brug for at få hjælp. Der er desuden personale på farmen døgnet rundt, så du er i trygge hænder.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

I sagens natur er der mange forskellige arbejdsopgaver på et sted som dette. Der er opgaver specifikt omkring dyrene, men også fysiske opgaver, der indebærer vedligeholdelse og udvikling af farmen. 

Opgaverne ændrer sig hele tiden afhængigt af, hvad der foregår på farmen, hvilke dyr der kommer ind og deres behov, hvilke projekter der arbejdes på osv. Vi kan f.eks. ikke garantere, at der er opgaver, hvor du skal sove med en bavianunge, men der er løbende bavianer, der skal gås med. Så det er vigtigt, at du er fleksibel.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme til at lave, og da du indgår som en del af teamet på farmen, skal du være åben for andre typer opgaver også.

 • Klargøring af foder og fodring af alle farmens dyr – food prep
 • Rengøring af indhegninger og bure
 • Lave aktiviteter med dyrene, gåture, leg osv.
 • Hjælpe med rydning af stier og veje, invasive planter m.m.
 • Opbygning af faciliteter på farmen og løbende reparationer
 • I nogle tilfælde skal man hjælpe med intens rehabilitering. Derfor kan du være udsat for at arbejde om natten
 • Patruljere og reparere indhegninger
 • Du kan være med til de forskellige opgaver i bushen

Arbejdstid
At arbejde med dyr kræver fleksibilitet. Vi kan ikke sige, hvor mange timer, du kommer til at arbejde, men som udgangspunkt skal du forvente op til 8-10 timer om dagen. I weekenderne er der færre opgaver, men dyrene skal stadig fodres, så du må forvente at skulle hjælpe til morgen/formiddag.

Du skal også være klar til, i særlige tilfælde, at give et nap med f.eks. om natten, hvis der skulle opstå noget uventet, eller hvis det bliver din tur til at passe bavianungerne.

 

Speciel veterinær fokus?

På farmen, hvor dette projekt befinder sig, tilbydes også kurser for de, der er specielt interesserede i behandling af dyr. 

VETERINÆRKURSUS

Dette kursus er specielt designet til studerende indenfor veterinærområdet f.eks. veterinærsygeplejerske, dyrepasser eller dyrlæge, som ønsker at få mere indsigt i en verden af veterinærarbejde på et vildtreservat. Kurset er udelukkende for personer underuddannelse og er meget eftertragtet – pt er der udsolgt frem til 2024.

Se mere her: 2 ugers Veterinærkursus

 

Fritid

Der er masser af muligheder for adspredelse og afslapning på farmen.

Du kan gå på en nature walk gennem hele området, du kan tage en ridetur, spille fodbold, læse en bog eller du kan få en sundowner (drink), imens du kigger på den fantastiske solnedgang.

Der arrangeres somme tider sjove fælles aktiviteter om lørdagen. Du kan også slikke solskin omkring den lille pool – husk solcreme!

Hvis du vil lidt væk fra farmen, kan man booke sig ind på andre ture, som man skal betale et lille beløb for. Det kan være at komme ud til San folket, komme op til luksus lodgen til brunch eller tage en overnatning på lodgen.

Der arrangeres også ture til Windhoek, typisk en gang i ugen, hvis man vil shoppe lidt.

Du har som oftest fri i weekenderne, men du kan blive bedt om at give en hånd med, hvor der er brug for det. Dyrene skal f.eks. fodres hver dag, mens arbejde i bushen ligger i hverdagene.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Boligforhold

Kost og logi

Du vil enten komme til at bo i et deleværelse, hvor I er op til 4 personer, eller i et stort telt med fast bund op til to personer. Der vil være dyner og puder til rådighed og fælles toilet og bad. Det varme vand bliver varmet op af solceller, så det er begrænset, hvor længe du kan stå under den varme bruser. Der er ikke strøm på værelserne og i teltene, men man kan få opladet sine ting i fællesarealet. Vær opmærksom på der ikke er stabilt WIFI på stedet som du kender det fra Danmark. Nogle gange virker det og andre ikke. Du kan med fordel købe et simkort til data ved ankomsten i lufthavnen eller i den lille butik på farmen (begrænset udvalg) Så du har mulighed for at kommunikere med dem derhjemme.

Der vil være 3 måltider om dagen. Måltiderne tilberedes af personalet og spises i lappaen (fælles overdækket område). I weekenderne bliver der ofte grillet, der på sydafrikansk kaldet Braai. Der kan tages hensyn, hvis du er vegetar, vi skal bare have besked ved tilmelding, og du må forvente, at maden er mindre varieret.

Du kan få dit tøj vasket i campen, så du behøver ikke pakke mere end højst nødvendigt.

Snacks, mellemmåltider, drinks og andet ud over de normale måltider kan du tilkøbe på projeketet eller handle ind til i Windhoek  i weekenderne. Dette er ikke inkluderet i programprisen.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Namibia opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Bevidst reduktion af deres CO2-aftryk
 • Solenergi er den vigtigste kilde til elektricitet til gården.
 • Solvarmeanlæg bruges til varmt vand i bruserne.
 • Bruser og toiletvand genanvendes efter rensning til at plante planterne.

PRISER

PRIS 2022/2023

2 uger          10.850 kr.
3 uger          14.800 kr.
4 uger          18.750 kr.
5 uger          22.750 kr.
6 uger          26.800 kr.
7 uger          30.100 kr.
8 uger          32.750 kr.
9 uger          35.700 kr.
10 uger        38.850 kr.
11 uger        41.900 kr.
12 uger        44.800 kr.

Ønsker du at en eller flere af dine uger skal være på en af de andre lokationer, f.eks. Neuras eller Kanaan som er tilknyttet hovedprogrammet er dette muligt. Vi anbefaler at du minimum har 2 uger på hoved projektet, da en rotation af arbejdsopgaver er ca. 10 dage. På den måde går du ikke glip af noget. 

Pris tillæg for at deltage på et af de specielle steder hvor opholdet er 7 dage er 1300,- pr sted. Disse udgifter går til at dække transporten i landet og de forhøjede omkostninger for brændstof. Du vil i din tilmeldingsmail få yderligere informationer om de ekstra muligheder der er -men du kan læse om to af dem her: Neuras eller Kanaan 

 

Hvad er inkluderet i prisen på projektet?

 • ALOTT Inclusive
 • Frivillig koordinator på stedet og løbende vejledning
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse.
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomsten, samt transport til og fra projektet
 • Indkvartering på projektet
 • 3 daglige måltider under hele dit ophold og drikkevand
 • Oplæring i opgaverne af folk med god erfaring i arbejdet med afrikanske dyr
 • 1 sæt arbejdstøj med mulighed for at tilkøbe ekstra t-shirts
 • 24 timers nødkontakt
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten – kontakt os, vi glæder os!

Ikke inkluderet

 • Flybillet og lufthavnsskatter
 • Rejseforsikring
 • Evt. vaccinationer – snak med din læge
 • Snacks og andre drikkevarer end vand
 

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2500 kr.

Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du får besked om depositums betaling på mail, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter at din ønskede startdato er på plads.

Depositummet refunderes ikke.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde beløb
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet. 

Tine fortæller

Tine var på en flere uger lang oplevelse i Namibia. Her, hvor hun er ude for at se solopgangen i den røde ørken, fortæller hun, hvad hun oplever på sit besøg på et af forskningsprojekterne – det er federe end det lyder. Hør bare: