CHILE – Praktik i Sydamerika

Intro

CHILE – Praktik i Sydamerika

Hola amigo!

International arbejdserfaring bliver stadig vigtigere og vigtigere i denne verden, hvor flere og flere lande arbejder sammen på kryds og tværs. Spansk er det andet mest talte sprog i verden (lige efter kinesisk og stærkt efterfulgt af engelsk) og med et praktikophold i smukke Santiago de Chile, kan du både forbedre dine spansk-kundskaber og din arbejdserfaring.

Lokaliseret midt imellem verdens største hav, tørreste ørken og den længste bjergkæde, ligger Chile som det længste, du kan komme sydpå, før du når Sydpolen.

Chile har i mange år haft en stabil økonomisk vækst, selv da resten af verden var i økonomisk krise. Derudover er landet velfungerende både politisk og socialt, og Santiago de Chile, hvor praktikplaceringerne er, er en stor moderne metropol med 7,5 millioner mangfoldige indbyggere. Her er kulturen blomstrende, der er masser af muséer, kunst, musik og liv. Samtidig er byen omgivet af skøn natur med masser af muligheder for actionfyldte aktiviteter.

Du kan både nuppe en churro i en af gadens boder, gå fint i byen, besøge den fascinerende gamle arkitektur eller beundre alle de nye skinnende skyskrabere. Tage et smut i en af de store imponerende kirker eller nærstudere byens frisindede boheme-inspirerede bydele. Santiago de Chile har det hele.

Kort fortalt

Pris fra:

10.500,-

Alder:

18-30 år

Kvalifikationer:

Engelsktalende, forsikret

Varighed:

12-24 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - ulønnet praktik

Deltagere:

20

Bør bookes før:

Gerne 4 mdr inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Chile?
Praktikplaceringerne er hovedsageligt i hovedstaden Santiago de Chile og omegnens mindre byer.
Santiago er en moderne metropol i vækst. Byen 6 millioner indbyggere og en stærk økonomi, hvilket giver mange spændende praktikmuligheder.

Hvis du ønsker placering i en anden by, er dette ikke umuligt – kontakt os og hør nærmere.

Startdatoer
Praktikophold startes året rundt og tilpasses deltagerens ønsker bedst muligt. Normalt ankommer man imellem torsdag og søndag, for så at starte praktikken eller spanskkurset den efterfølgende mandag.

Ved ankomst vil du også blive inviteret til et lille introduktionsmøde, hvor du kan få en masse praktisk info omkring byen og landet generelt.

Er du i tvivl om dit spansk er godt nok, har vi en spansktest, der skal hjælpe med at bedømme, hvor vidt du skal have 2 eller 4 ugers kursus. Kan du intet spansk i forvejen skal du have 4 uger, men har du lidt basis spansk i forvejen, er du allerede godt kørende.

Kurset starter hver mandag og er, udover at være lærerigt, også en rigtig god måde at starte sin rejse ud på, en ’blød landing’, hvor du får lov at vænne dig til byen og samtidig lære en masse nye folk at kende. Ønsker du et længere spanskkursus, kan flere uger tilkøbes.

Hvis du taler spansk i forvejen, kan du starte direkte i praktikken – i det tilfælde vil programpakken også være billigere. Kontakt os for at høre nærmere.

Ansøgningen
Kontakt os gerne før du søger for at høre om mulighederne for, at vi kan finde netop din drømme-praktikplads. Læs om hele ansøgningsprocessen her!

Ansøgningsfrist
Minimum 3 måneder før forventet startdato skal vi have din ansøgning. Hvis en ansøgning modtages med kort frist, vurderes det individuelt af vores Chilenske samarbejdspartner, om praktikken kan gennemføres.

Alder
Fra 18 år.

Max antal deltagere samtidig
Omkring 20 personer

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil selvfølgelig være forskellige i forhold til, hvor du får praktikplads og hvilke evner og ønsker du har, men du vil fungere som en del af teamet og arbejdsmiljøet.

Alle vores erfaringer viser bestemt, at virksomheden ikke blot ønsker sig gratis arbejdskraft, men at man seriøst overvejer, om praktikanten kan trives og udvikle sig i praktikken. Derfor vil virksomheden gøre sig umage for at give praktikanten en god oplevelse.

Mulige brancher
Vores samarbejdspartner har igennem årene opbygget et tæt netværk af virksomheder og organisationer over hele Chile og kan være behjælpelige med praktikpladser inden for følgende brancher:

Arkitektur, ingeniør, finans, forsikring, økonomi, logostik, international business, IT, journalistik, medier, design (web, fotografi, fashion), projekt management, politik, kultur, jura, turisme, marketing, HR…og mange flere…

Arbejdstid
Arbejdstiderne varierer selvfølgelig fra virksomhed til virksomhed, men hvor vi i Danmark typisk arbejder 37 timer i ugen, arbejder de chilenske indbyggere typisk omkring 45 timer i ugen. Det forventes dog ikke altid af en praktikant, så din typiske uge vil være omkring 40 timer.

Fritiden
Santiago tilbyder masser af muligheder for at have det sjovt! I og omkring byen er der masser af klatring, rafting, ridning og vandring. Det tager omkring 2 timer at komme til nogle af verdens bedste strande. Om vinteren kan du på kun 1,5 time køre op til det nærmeste ski center.

Derudover kan du også bare læne dig tilbage og nyde storbyens pulserende atmosfære. Tag til koncerter, gå rundt i byens små gader og besøg sjove butikker, tag på kunstudstillinger eller besøg et af byen kæmpe store shopping centre.

Visum

Du må være i praktik i Chile på et turistvisum, så længe praktikken er ulønnet. I første omgang får du et 90 dages visum, som kan forlænges med yderligere 90 dage. Ønsker du at være i landet i mere end 6 måneder, guider vi dig til, hvordan du søger et længerevarende visum, som giver dig adgang til landet i helt op til 12 måneder.

Support

Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, så du får bruge for hjælp. Desuden er der altid en projektkoordinator i landet, der kan hjælpe dig. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte din praktikkoordinator ved ALOTT med alt, vi måtte kunne hjælpe med.

Boligforhold

Boligforhold

Kost og Logi
Under din praktik i Chile vil du blive indkvarteret i et lokalt homestay. Du vil have et enkeltværelse og dele fællesarealer med din værtsfamilie. Vores homestays er af forskellig størrelse, men man får altid sit eget værelse, så man kan lukke døren og have privatliv.

Vi vælger omhyggeligt homestay familierne og sørger for, at de befinder sig i sikre kvarterer med god infrastruktur og offentlige transportmidler. Typisk kan du finde supermarkeder, restauranter, barer og indkøbscentre i nærheden.

Der er Internetadgang på alle homestays.

Homestay uden mad inkluderet: 112 € pr. uge.
Homestay med mad inkluderet: 182 € pr. uge.

Internet
Santiago er en moderne by og internet er tilgængeligt næsten overalt ligesom herhjemme.

OBS: Husleje betales forud, så inden man rejser er alt betalt, og man behøver ikke tænke over det, mens man er i Chile.

Vælger man et homestay med mad inkluderet, skal man forvente chilensk mad. Chilensk mad er meget inspireret af den spanske madkultur, men også ganske international, så alle retter kan næsten findes her. Maden er meget ”normal”, ikke ekstra stærk, saltet eller sødt, i forhold til hvad vi er vant til i Danmark.

Du er også velkommen til at finde din egen indkvartering.

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

10.500 kr

Specielt for Mauritius tilbyder vi også muligheden for at booke “last minute”, i disse tilfælde vil prisen være 10.600 kr.
I så fald skal du kontakte os så snart du har besluttet dig, for at høre om mulighederne for netop din placering. 

INKLUDERET I PRISEN 

 • ALOTT Inclusive
 • Personlig vejledning
 • Skræddersyet virksomhedspraktik jv. dine kvalifikationer og ønsker
 • Hjælp til ansøgning om visum
 • Hjælp til at finde et sted at bo
 • Tilbud på flybilletter, samt forsikring
 • Skype interview
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Arrangeret pick-up i lufthavn (dog skal prisen for transporten betales direkte til chaufføren og afhænger af din indkvartering, men regn med omkring 40 euro)
 • Første dags introduktion til virksomheden sker sammen med vores samarbejdspartner
 • Opfølgning efter start af praktikforløbet
 • Praktik certifikat efter fuldendt praktik
 • Mulighed for at få merit så dit praktikophold bliver godkendt, som en del af din uddannelse
 • Nødnummer

HVAD ER IKKE INKLUDERET 

 • Flybilletter 
 • Kost og logi
 • Afbestillings- og rejseforsikring 
 • Vaccinationer

** Betaling af depositum og programprisen gøres nemt her **

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programprisen.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum udgør 3.500 kr., og betales som en del af 1. delbetaling på 7.000 kr. – dette gøres lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering indtil 8 uger før start og før tilbud af praktikplads – depositum bortfalder
 • Annullering mindre end 8 uger før programstart og før tilbud af praktikplads – 50 % plus depositum (3.500 kr.), dog de faktiske udgifter.
 • Annullering efter tilbud af praktikplads uanset tidspunkt – ingen refusion
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.
 • Læs mere i vores Generelle Betingelser.

Læs om hele ansøgningsprocessen her!

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.