Praktik I SYDAFRIKA

Intro

SYDAFRIKA - Kombinér praktik og palmer

Internationale praktikophold er ikke længere kun en luksusvare, men et fantastisk og, i nogle tilfælde, nødvendigt punkt, at have på sit CV, som giver dig fordele på arbejdsmarkedet. Mange virksomheder leder efter folk, der er trådt udenfor deres egen komfortzone og har opnået international erfaring.

Vores skræddersyede praktiktilbud, giver studerende og unge professionelle, muligheden for at komme til Sydafrika i helt op til 1 år. Du vil opleve vækst – ikke blot fagligt, men også personligt, når du drager ud på eventyr. Du vil udvide din horisont, og det vil give dig et indblik i en helt anden kultur, samt udvide dit netværk med nye kollegaer og venner.

Placeret på den sydligste tip af det Afrikanske kontinent, er Cape Town det perfekte sted at få en international oplevelse. Byen er den største bidragsyder til regionens økonomi og business. Her kan man finde alt fra high-tech virksomheder, internationale selskaber, mode brands, design, reklamebureauer og TV produktioner til små niche virksomheder med unikke produkter.

Her er nemt at leve, arbejde og ha’ det sjovt, med en tæt befolket bymidte, et pulserende liv og masser af unge rejsende fra hele verden.

Og så må man jo selvfølgelig ikke glemme, at Afrika har et storslået dyreliv – så hvis du vil kombinere erhvervserfaring med safari, så er praktik i Sydafrika da helt oplagt!

Kort fortalt

Pris fra:

15.000,-

Alder:

19-29 år

Kvalifikationer:

Engelsktalende

Varighed:

4 uger - 12 måneder

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - ulønnet praktik

Deltagere:

-

Bør bookes før:

Gerne 3-4 mdr. inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Sydafrika
Cape Town er hjem for det verdenskendte Table Mountain og Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Med en international lufthavn og en travl havn er Cape Town en moderne metropol, som er specielt populær blandt verdensrejsende, fordi den har et stort kulturelt mix, urban fornemmelse og smuk natur lige i baghaven.

Omringet af bjerge, ligger Cape Town ud mod kysten og har en helt anden ”vibe” end resten af Sydafrika. Naturen gør stedet perfekt til alt fra windsurfing og bjerg klatring til vinmarker og solbadning – og selvfølgelig praktik!

I Sydafrika tales der officielt 11 forskellige sprog, men i erhvervslivet er det engelsk der bruges.

Startdatoer
Du kan starte hele året rundt, med ankomst i Cape Town International Airport den første tirsdag i måneden.

Du starter med tirsdag, onsdag og torsdag at have orientering og introduktion til Cape Town. Om fredagen bliver du så introduceret for den virksomhed, hvor du skal være i praktik, så du er klar til at møde op mandag og gå i gang..

Ansøgningen
Kontakt os gerne før du søger for så vi kan undersøge mulighederne for at placere dig så tæt på din drømme-praktik som muligt.
Læs om hele ansøgningsprocessen her!

Ansøgningsfrist
Gerne minimum 4 måneder før forventet startdato skal vi have din ansøgning. Hvis en ansøgning modtages med kort frist, vurderes det individuelt af vores Sydafrikanske samarbejdspartner om praktikken kan gennemføres.

Alder
Fra 19-29 år.

Max antal deltagere samtidig
Omkring 20 praktikanter samtidig.

Hvem er du?

 • Du har gode engelskkundskaber.
 • Du er studerende på en videregående uddannelse eller nyligt uddannet
 • Du har en rejseforsikring ved afrejse
 • Du er moden og selvstændig
 • Du har lyst til at prøve kræfter med det virkelige liv på arbejdsplads
 • Du har en ren straffeattest

Den ideelle praktikant er moden, ansvarsbevidst, fleksibel, udadvendt, målrettet, hårdtarbejdende og god til at tilpasse sig et fremmed arbejdsmiljø. Men det er mindst lige så vigtigt at du er positiv og åben. At smile og have ja-hatten på, gør at du vil få en mere positiv oplevelse.

I Sydafrika hersker der generelt en afslappet mentalitet, hvilket kan være lækkert og afslappende, men også til tider frustrerende, når man som dansker er vant til tingene sker lidt hurtigere. Dette afspejler sig fx i den offentlige transport, hvor busserne kører lidt langsommere og transporttiden skal forventes at kunne tage lidt længere end vi er vant til.

Generelt er det vigtigt du er tålmodig og open-minded. På samme tid vil du møde en forventning om at du optræder og klæder dig professionelt, er selvstændig og har en positiv tilgang til dine opgaver. Husk – du er ikke kun er i Sydafrika for at holde ferie, men for at få brugbar professionel erfaring.

Highlights

 • Du får en oplevelse for livet
 • Muligheden for at opleve en by de færreste har besøgt
 • Du vil bruge og udvide dine engelskkundskaber
 • Få en masse udenlandsk arbejdserfaring til dit CV
 • Du bliver mere selvstændig og lærer at stå på egne ben
 • Du vil møde andre internationale praktikanter
 • Du har et godt support team i byen
 • Få viden om Sydafrikansk kultur

Ting du skal vide
Mere vigtigt end noget andet er din indstilling. Hvis du er positiv og villig til at lære og vise initiativ, så kommer du længere uden meget erfaring, end en person med masser af erfaring med en dårlig attitude. Vi kender det godt, man har mere lyst til at hjælpe en person, der gerne vil og er glad, end en der “ved det hele” og ser sur ud.
Så HUSK AT SMILE!

Arbejdsopgaver

ARBEJDSOPGAVER

Dine arbejdsopgaver vil selvfølgelig være forskellige i forhold til, hvor du får praktikplads og hvilke evner og ønsker du har, hvor det er muligt, indgå som en del af teamet og arbejdsmiljøet.

Alle vores erfaringer viser, at virksomheden ikke blot ønsker sig gratis arbejdskraft, men at man seriøst overvejer, om praktikanten kan trives og udvikle sig i praktikken, og at virksomheden gør sig umage for at give praktikanten en god oplevelse. Det skal være en win-win placering for alle parter.

Mulige brancher
Alle placeringer er fra minimum 4 uger til maksimum 1 år – alt efter hvad du har behov for. Med en bred diversitet i erhvervslivet, rummer Cape Town alle mulige former for praktikpladser – herunder nævnes en række eksempler:

Reklamebureauer – Marketing – Finansielle virksomheder – Turisme – Hotel- og Service branchen – Landbrug – IT – Mode – Medicinal industrien – udlejning – og meget mere

Har du ønsker ud over det der er nævn her, så kontakt os – vi vil gerne tage udgangspunkt i dine ønsker og kan meget mere end du tror.

Arbejdstid
Arbejdstiderne varierer selvfølgelig fra virksomhed til virksomhed, men hvor vi i Danmark typisk arbejder fra 8.00-16.00, arbejder de i Sydafrika omkring 40 timer i ugen.

Får du job i servicebranchen, f.eks. på hotel, må du forvente at komme ud for at skulle arbejde i weekenden eller om aftenen.

Fritiden
Der er løbende sociale arrangementer, så som film-aftener, vinsmagning, besøg på markeder og spilaftener. Der er så meget at lave i og omkring Cape Town så du burde ikke komme til at kede dig.

Værd at vide

 • Du rejser ned til en helt anden kultur, hvor mange religioner er blandet
 • Du skal være opmærksom på, at du vil have skiftende vagter og måltider udenfor huset er for egen regning.
 • Huset har nogle regler som skal overholdes mht. hjemkomsttid og gæster udefra – dette bliver man sat ind i ved ankomsten.
 • Der vil afhængig af din uddannelse/kvalifikationer blive vurderet hvor meget du får lov at lave rent praktisk. Indstil dig på i starten at have en observerende rolle indtil det faglige personale har fundet ud af hvem du er og hvad du kan
 • Deltagelse på dette program kræver at du har min. 1 sæt arbejdstøj, også kaldet scrubs med samt et stetoskop.

Visum

 Alle skal forbi den Sydafrikanske Ambassade for at søge et Cultural Exchange Visa – alle de nødvendige dokumenter skal vi nok assistere dig med.

SUPPORT

Du vil få et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, så du får brug for hjælp. Desuden er der altid en projektkoordinator i landet, der kan hjælpe dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte til praktikkoordinator ved ALOTT.

Boligforhold

Boligforhold

Ved ankomst til Cape Town er du booket ind på det moderne vandrehjem 91Loop, som ligger centralt i byen, hvor du kommer til at bo sammen med andre internationale deltagere i 4-sengs værelser med eget badeværelse.

Her er morgenmaden inkluderet og du får et værdikort med en daglig sum, så du kan købe ekstra mad i deres lækre cafe.

Efter de første 4 uger kan du vælge om du vil forlænge din indkvartering her, og blive på 91 LOOP. Det koster pr. måned 9800 ZAR svarende til ca. 4750 kr. her afregner du selv med vores partner.

Alternativt kan du også finde et sted selv – her skal du regne med 4-5000 kr i ren husleje.

91Loop ligger belejligt midt i Cape Town, tæt på stranden, downtown og langt de fleste af praktikvirksomhederne, samt tæt på offentlig transport. Uber er meget brugt i Cape Town og mere effektivt end den offentlige transport.

Internet
Internet i Cape Town er generelt godt, dog kan der ind i mellem opstå udfald.

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Sydafrika opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • De anvender så lidt papir som muligt
 • Anvender el-spare-pærer
 • Sparer på vandet (som alle skal i Sydafrika)
 • Genanvender så mange materialer som muligt

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

15.000 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Personlig vejledning
 • Skræddersyet virksomhedspraktik jv. dine kvalifikationer og ønsker
 • Indkvartering i dorm room på 91LOOP i de 4 første uger efter ankomst inklusiv 2 daglige måltider
 • 4 dages spændende kultur-orientering ved ankomsten
 • Aktiviteter under kultur-orienteringen
 • 3 måltider dagligt under kultur orienteringen
 • Hjælp til ansøgning om visum
 • Indkvartering i de 4 første uger efter ankomst inklusiv 2 daglige måltider
 • Skype interview (hvis nødvendigt)
 • SIM kort
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Arrangeret pick-up i lufthavn
 • Opfølgning efter start af praktikforløbet
 • Praktik certifikat efter fuldendt praktik
 • Mulighed for at få merit så dit praktikophold bliver godkendt, som en del af din uddannelse
 • Nødnummer

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybilletter
 • Kost og logi efter de første 4 uger
 • Daglig transport fra boligen til praktikvirksomheden
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. vaccinationer
 • Evt. visumgebyr på ambassade i København
 • Transport til ambassade i København

** Betaling af depositum og programprisen gøres nemt her **

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programprisen.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum udgør 3.500 kr., og betales som en del af 1. delbetaling på 7.000 kr. – dette gøres lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 •  Annullering indtil 8 uger før start og før tilbud af praktikplads – depositum bortfalder
 • Annullering mindre end 8 uger før programstart og før tilbud af praktikplads – 50 % plus depositum (3.500 kr.), dog de faktiske udgifter.
 • Annullering efter tilbud af praktikplads uanset tidspunkt – ingen refusion
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.
 • Læs mere i vores Generelle Betingelser.

Læs om hele ansøgningsprocessen her!

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.