Praktik Sri Lanka

Intro

Praktik Sri Lanka

Bliver du fristet af frodig natur, farverigt folkeliv, kilometerlange strande og en kulturarv, som går flere tusind år tilbage?

Er du i gang med din uddannelse indenfor det sundhedsfaglige og skal have udenlandspraktik, eller vil du gerne ud og prøve dig selv af som frivillig i et fantastisk land, så er Sri Lanka en rigtig god destination for dig.

Sri Lanka er det eneste land i Syd Asien der tilbyder gratis sundhedspleje til alle dets indbyggere, hvilket er meget usædvanligt for denne del af verdenen. Der er derfor rig mulighed for at give en hjælpende hånd og lære i samarbejde med deres eget helbredspersonale.

Dette program tilbyder dig, som brænder for at gøre en forskel, muligheden for at være frivillig / tage en praktikperiode på Sri Lanka, hvor vi på individuel basis finder frem til det helt rette område for dig inden for medicin- eller plejeområdet.

Her vil du arbejde med mennesker, som har brug for dig. Du får international erfaring med hjem i rygsækken. Der vil være mulighed for, afhængig af din faglige kunnen og hvor langt du eventuelt er i din uddannelse, at blive involveret i alle aspekter indenfor det sundhedsfaglige. Alt fra sygepleje, operationer, babypleje, fysioterapi, rehabilitation naturmedicin og meget mere. Du vil få udvidet din horisont med personlig vækst og udvikling og ikke mindst forbedre dit CV.

OBS: Du skal ved tilmeldingen tilkendegive om dette er frivilligt arbejde eller en del af en praktik i forbindelse med din uddannelse du ønsker, da der er forskellige krav der skal være opfyldt for de enkelte deltagere afhængig af programvalg.

Kort fortalt

Pris fra:

10.000,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Gode engelske kundskaber – Se mere under hvert program

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt – Se mere under hvert program

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

0-25 deltagere på hvert program, men der kan være 40 i det frivillige hus.

Bør bookes før:

Gerne 2-3 mdr. inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i landet er det
Placeringerne er alle i området omkring byen Galle, i det sydlige Sri Lanka.

Startdatoer 2020
Ankomst og afrejse er om lørdagen. Der kan være nogle datoer hvor de holder ferie. Spørg altid ind inden du booker, så undersøger vi det for dig.

Ansøgningsfrist
Du skal gerne booke din rejse ca. 3 måneder før planlagt ankomst dag til Sri Lanka, men hvis du gerne vil afsted før, så kontakt os gerne, og vi vil gøre hvad vi kan.

Alder
Fra 18 år.

Varighed
Fra 2 uger til 12 uger.

Højdepunkterne inkluderer blandt andet

 • Du oplever her den sjældne mulighed for at arbejde tæt sammen med de indfødte og andre lokale studerende, og får et indblik i sundhedsverdenen i Sri Lanka
 • Læring om Sri Lankas kultur, historie, mad, religion og sprog
 • Besøge lokale seværdigheder
 • God erfaring i at bruge det engelske sprog
 • Du møder frivillige fra hele verden

Fritid
Det frivillige hus ligger kun 5 minutters gang, fra en populær surfer strand. Her opholder mange af de frivillige sig typisk når de har fri. I nærheden af huset ligger også et shoppingcenter med cafeer og butikker.

Vores partner arrangerer også forskellige fællesaktiviteter som:

 • Film aften
 • Yoga undervisning
 • Cykelture i området

Værd at vide

 • Du rejser ned til en helt anden kultur, hvor mange religioner er blandet
 • Du skal være opmærksom på, at du vil have skiftende vagter og måltider udenfor huset er for egen regning.
 • Huset har nogle regler som skal overholdes mht. hjemkomsttid og gæster udefra – dette bliver man sat ind i ved ankomsten.
 • Der vil afhængig af din uddannelse/kvalifikationer blive vurderet hvor meget du får lov at lave rent praktisk. Indstil dig på i starten at have en observerende rolle indtil det faglige personale har fundet ud af hvem du er og hvad du kan
 • Deltagelse på dette program kræver at du har min. 1 sæt arbejdstøj, også kaldet scrubs med samt et stetoskop.

Visum

Ved indrejse i Sri Lanka, skal du have et ETA-turist visa. Dette gælder kun i 30 dage, så hvis din rejse til Sri Lanka er længere end 30 dage, skal dit ETA forlænges. Dette kan gøres i landet. Du vil få yderligere information omkring visum, når du er tilmeldt.

SUPPORT

Du vil få et 24 timers nødnummer til din lokale kontaktperson.

Programmer

PROGRAMmerne

Herunder kan du se, hvilken type placering der tilbydes. Du vælger selv, hvilken du kunne tænke dig at deltage i og du har mulighed for at skifte undervejs, såfremt der er plads. Husk på, hvis det er en del af din praktik, at vi skal kende de krav din uddannelsesinstitution stiller for dit praktikophold.

Medical 2-12 uger

Tilgængelighed: Året rundt

Arbejdsdage: Mandag til fredag. Weekenderne er frie

Alder: Over 18 år

Krav: Alle kan deltage på dette program men deltagere er delt op i to kategorier:

Pre – medical participants: Dem der har interesse for sygepleje, men ikke har nogen viden eller erfaringer.
Advanced students: For dem der tager det som praktik i forbindelse med deres uddannelse

Antal deltagere: Der kan være op til 25 deltagere på dette program.

Der er på dette program 3 forskellige placeringsmuligheder:

 • Teaching hospital Karapitiya – det 3. største hospital på Sri Lanka, pt. 2000 senge – men er under udvidelse. 54 forskellige afdelinger og yderligere special afdelinger.
 • Government Ayurveda Institute – Dette hospital specialiserer sig i Traditionel Ayurveda medicin
 • Community project – pædiatrisk rehabiliterings center i Galle, hvor der er mulighed for at arbejde med børn med specielle krav

De tre forskellige placeringsmuligheder ligger alle i en afstand af 15 minutter fra fælles huset. Der er mulighed for i rotation at komme rundt på forskellige afdelinger alt fra akut modtagelse, operationsgangen, fysioterapi og rehabilitation, natur medicinsk
område samt lokal områdeprojekter. Er man mere interesseret i at følge en bestemt gren af den medicinske verden, som en del af ens uddannelsespraktik, er dette muligt. Praktikanter med medicinsk baggrund vil også kunne få adgang til special afdelinger som. f.eks. dialyse, neonatal, kræft eller neurologi.

Som udgangspunkt er man der kun i en observerende rolle, men hvis fagpersonalet vurderer at man grundet sin danske uddannelse er i stand til at hjælpe til, så får man lov. Det er dog ikke en garanti, da der er forskellige krav i de forskellige afdelinger.

Det forventes af alle deltagere at de har det rette tøj på. For frivillige kræves der at man har professionelt tøj på og ”scrubs” (operationsklæder) uden over. Drenge forventes at bære bukser og en skjorte og piger skal have skuldre og alt over knæhøjde dækket. For praktikanter forventes der, at man bærer kittel og har et stetoskop med. Der må ikke være synlige tatoveringer og rygning i arbejdstiden er strengt forbudt.

Nursing 2-12 uger

Tilgængelighed: Året rundt

Arbejdsdage: Mandag til fredag. Weekenderne er frie

Alder: Over 18 år

Krav: Alle kan deltage på dette program, men deltagere er delt op i to kategorier:

Pre – medical participants: Dem der har interesse for sygepleje, men ikke har nogen viden eller erfaringer.
Advanced students: For dem der tager det som praktik i forbindelse med deres uddannelse

Antal deltagere: Der kan være op til 25 deltagere på dette program.

Der er på dette program 4 forskellige placeringsmuligheder:

 • Teaching hospital Karapitiya – det 3. største hospital på Sri Lanka, pt. 2000 senge – men er under udvidelse. 54 forskellige afdelinger og yderligere special afdelinger.
 • Teaching Hospital Mahamodara – hospital med speciale i graviditeter og fødsler (obstetrik)
 • Government Ayurveda Institute – Dette hospital specialiserer sig i Traditionel Ayurveda medicin
 • Community project – pædiatrisk rehabiliterings center i Galle, hvor der er mulighed for at arbejde med børn med specielle krav

De 4 forskellige placeringsmuligheder ligger alle i en afstand af 15 minutter fra fælles huset. Der er mulighed for i rotation at
komme rundt på forskellige afdelinger alt fra akut modtagelse, operationsgangen, fysioterapi og rehabilitation, natur medicinsk område samt lokale områdeprojekter. Derudover er der rig mulighed for at assistere indenfor Obstetrik -graviditetsforløb, laboratorium, neonatal og fødsler.

Er man mere interesseret i af følge en bestemt gren af den medicinske verden, som en del af ens uddannelses praktik, er dette muligt.

Som udgangs punkt er man der kun i en observerende rolle, men hvis fagpersonalet vurderer at man grundet sin danske uddannelse er i stand til at hjælpe til, så får man lov. Det er dog ikke en garanti da der er forskellige krav i de forskellige afdelinger.

Det forventes af alle deltagere at de har det rette tøj på. For frivillige kræves der at man har professionelt tøj på og ”scrubs” (operationklæder) uden over. Drenge forventes at bære bukser og en skjorte og piger skal have skuldre og alt over knæhøjde dækket. For praktikanter forventes der at man bærer kittel og har et stetoskop med. Der må ikke være synlige tatoveringer og rygning i arbejdstiden er strengt forbudt.

 

Boligforhold

Her skal du bo

Du vil bo i vores partners hus i Galle sammen med andre deltagere. I dette hus ligger deres kontor og her bor alle deres deltagere – op til 40 personer i alt. OBS. det kan både være praktikanter og frivillige på andre projekter som f.eks wildlife. Det er et hus dedikeret til jer, og der er WiFi, men med begrænset adgang/stabilitet, da forbindelsen ikke altid er den bedste. Vi anbefaler at du køber et SIM kort i lufthavnen når du ankommer. 

Huset har flere værelser hvor man bor enten 4 eller 6 personer. Derudover er der opholdsrum, badeværelse og køkken.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager.

Er man på vagt, altså ude af huset og ikke hjemme til et måltid skal man selv tilkøbe noget i f.eks. kantine på sygehuset. Dette
er for egen regning, men koster ikke det store.

Se billeder af indkvarteringen her

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Sri Lanka opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.:

 • Sorterer deres affald
 • Genanvender så meget som muligt
 • Bruger solar paneler til opvarmning og strøm
 • Dyrker egne grøntsager i haven

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

PRIS 2020

2 uger: 10.000 kr.
3 uger: 11.800 kr.
4 uger: 12.800 kr.
5 uger: 14.500 kr.
6 uger: 15.500 kr.
7 uger: 16.700 kr.
8 uger: 18.200 kr.
9 uger: 19.300 kr.
10 uger: 20.300 kr.
11 uger: 21.500 kr.
12 uger: 22.800 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • Hjælp, vejledning og forberedelse før afrejse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen, hvis ankomsten er lørdag mellem 7 -17
 • Orienteringsmøde efter ankomst
 • Støtte fra et team med mange års erfaring
 • Sikker og enkel indkvartering i et gæstehus i Galle med andre frivillige
 • 2-3 måltider om dagen
 • En månedlig BBQ fest
 • En ugentlig yoga undervisning og film aften
 • En månedlig cykeltur
 • Alt nødvendigt udstyr og materialer
  24 timers hjælp og støtte i landet
 • En unik mulighed for at få erfaring indenfor den medicinske verden i udlandet
 • Muligheden for at komme helt tæt på Sri Lankas kultur, historien, maden, religionen og sproget

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Visumomkostninger cirka 35USD
 • Vaccinationer
 • Professionelt tøj/scrubs og evt. medicinsk udstyr som stetoskop

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 50 procent af programprisen:

Annulleringsregler

 • Annullering 31-90 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 0-30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke.
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.