RANCH HOMESTAY AUSTRALIEN

Åben for tilmelding 2023

RANCH HOMESTAY AUSTRALIEN

Down Under is calling – kom med og oplev livet som en del af en Australsk familie.

Ranch Homestay Australien henvender sig til unge mennesker, der vil ud og opleve livet som farmer. Du bliver del af en familie, som lever på landet med alt hvad dertil hører; traktorer, køer, heste og den friske luft. Du deltager på lige fod med resten af familien.

Arbejdet er ulønnet, men du får kost og logi under opholdet.
Du bliver en del af din værtsfamilie, og de vil involvere dig i deres daglige liv, have dig med på besøg hos naboer/venner, deltage i fødselsdage, komme med i kirke, tage dig ud at handle og evt. til rodeos og festivaler.
Dette er ikke et ferieophold – det er varmt og du vil helt sikkert blive beskidt, men en masse fede oplevelser venter på dig.

Den primære mening med dette program er at lave, at leve, at arbejde og lære om livet på landet på Australien. Det vil sige en kulturel udveksling. Farmene, som vi placerer på, ligger oftest langt fra alting. Du vil derfor kunne opleve at bo på en farm uden stabilt internet, ligesom WiFi er en sjældenhed.

Der er farme med kvæg, får, mixed farms og naturligvis heste, som er meget stort i Australien.
Vi vil forsøge at placere dig efter dine ønsker, men jo mere åben du er, jo større mulighed er der, for at placere dig et sted, hvor du vil passe godt sammen med familien. En heste-placering vil kræve lidt mere af dig, da man meget gerne skal have nogle gode ride-kvalifikationer.

Forestil dig at bo i dette fantastiske store land. Her er masser af solskinstimer. Du får med garanti jord under neglene. Det er ikke Mc Clouds døtre, men det minder lidt om det.

Kort fortalt

Pris fra:

10.700

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Fordel med landbrugserfaring

Varighed:

Fra 4 uger

Ankomst:

Faste startdatoer

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

Ingen begrænsning

Bør bookes før:

Gerne 3 mdr inden afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Australien?
Der placeres flere steder i Australien. Da landet er 177 gange større end Danmark skal du forvente at du kommer godt ud på landet. Det er ikke unormalt at der er 5-6 timer til den næste storby som Sydney eller Brisbane.

Startdatoer 2023
Ankomst bliver afpasset individuelt efter en placering er fundet og findes så hurtig som muligt, men i enkelte tilfælde falder det hele først i hak 1 måned før ankomst.  Du skal ankomme søndag i hhv Sydney eller Brisbane, det afhænger af din pacering. Så har du 3 dage i byen til at komme dig over jetlag, se byen og være med til et orienteringsmøde inden din videre rejse ud til din kommende værtsfamilie begynder.

Hvor længe?
Du kan vælge mellem et ophold mellem 4-12 uger og rejse ind på et turistvisum som er gyldigt i 3 måneder og tillader at du arbejder mod kost og logi.

De fleste af vores farmere vil gerne have dig i længere tid, da de investerer tid og interesse i dig som menneske og giver dig en grundig introduktion til dine opgaver, og forventer at du bliver en aktiv del af deres familie. Så dette er ikke et kort feriebesøg på en enkelt uge eller to.

Ønsker du et længere ophold 13-24 uger har du brug for et Working Holiday visum. Dette kan vi hjælpe dig med at søge. Afrigning for dette opkræves separat. Et ophold over 12 uger kræver forudgående erfaring indenfor landbrug eller heste.

 

Ansøgningsfrist
Mindst 3 måneder før ønsket ankomst. Men hør os gerne, hvis du vil af sted med kortere varsel, det kan ofte lade sig gøre.

Alder
18-30 år.

Hvem er du?

 • Du elsker at være udendørs, og har en passion for dyr
 • Du er fysisk fit, fleksibel, psykisk fit og socialt anlagt
 • Du tager ikke ting så nøje, går ikke op i petitesser
 • Du har kørekort til bil
 • Du elsker dyr
 • Du er ikke-ryger
 • Du er ikke allergisk overfor nogen dyr
 • Du er pålidelig, ansvarsbevidst, har en sans for humor
 • Du har lyst til at blive en del af familien
 • Du har en frisk stivkrampevaccination

Highlights

 • Du vil lære om Australsk farmer liv
 • Du vil blive bedre til engelsk
 • Du vil lære om landbrug generelt
 • Du vil være en del af en familie 24/7
 • Du kommer til at lære naturen at kende
 • Du lærer nye mennesker at kende – nogle for livet

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

 At arbejde på en farm betyder ikke, at det kun handler om landbrug og heste. Du vil blive en del af familien, så du skal også hjælpe til med at det praktiske, såsom handle ind, gøre rent, lave mad, være social med naboer og familie, og måske tage dig lidt af familiens børn som en storesøster/bror.

Afhængigt af stedet, kan dine arbejdsopgaver være at reparere hegn, arbejde med dyrene, rengøring i stalde, beskære træer, rengøring ved søer og damme, køre traktor, frugtplukning, høste frugt eller grøntsager, vedligeholde landbrugsmaskiner osv. Kort sagt alt, hvad der hører sig til driften på en gård og livet på landet.

Er du på en heste-placering, er det vigtigt at du er indstillet på at ridning ikke er din første prioritet. Der er mange andre opgaver, som også er vigtige, f.eks. udmugning. Nogle steder vil du aldrig komme på hesten, specielt ikke hvis den bruges i konkurrencer, og har en stor værdi, men de fleste har nogle andre heste, der så er til rådighed.

Arbejdstider

Du vil arbejde ca. 8-10 timer pr. dag, 6 dage i ugen. Arbejdstiden kan variere, da det kommer an på sæson, og hvilken type farm, du er på. På nogle farme er det mere og andre mindre – ligesom der kan være en del rejseaktivitet f.eks. ved stævner på hestplaceringerne – men det er jo en oplevelse i sig selv.

VISUM

 For at kunne deltage på programmet i Australien skal du som udgangspunkt have et 3 måneders tursit visum. Dette søger vi for dig . Vælger du at blive i en længere periode eller ønsker at rejse rundt og finde lønnet arbejde efterfølgende evt i kombination med vores Work & Travel pakke så skal du have et Working Holiday Visum. Dette kan vi søge for dig – afregning sker separat og der er en række krav man skal opfylde for at kunne få det. Spørg gerne ind til mere information.

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet Tuberkolose fare. Du skal derfor påregne at skulle til en TB undersøgelse og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København . Der må derfor påregnes udgifter til en tur til Danmark samt selve undersøgelsen som koster ca 2.950 kr.

SUPPORT

Hvis du har problemer i løbet af dit ophold som frivillig, kan du altid benytte det 24 timers nødnummer og få fat i en medarbejder hos INTERNeX, som så vil hjælpe dig

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Australien opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Opfordre til grøn transport
 • Være papirløs inden år 2025
 • Bruge genanvendelige kontorprodukter
 • Køre et kontor genbrugsprogram
 • Bruger økologiske rengøringsprodukter
 • Siger nej tak til plastik sugerør
 • Slukke al elektronik på kontoret uden for arbejdstimerne

PRISER

PRIS 2023

1 placering 4-12 uger på turistvisum :  10.700 kr

1 placeringer 13-24 uger på Working Holiday visum 13.700 kr  (visumgebyr inkluderet) 

Dette program egner sig til at kombinere med nogle af vores andre programmer i Australien – du er rejst langt så du kan ligeså godt få det meste ud af det. Tag gerne et kig på Work & Travel, Wildlife eller hvad med en 5 ugers rundrejse for at tage alle tingene på din buketliste? Spørg gerne for inspiration.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Skype interview med vores samarbejdspartner
 •  3 nætter i et dormroom på vandrehjem inkl. morgenmad
 • Informationsmøde – meet & Greet
 • Kost og logi er inkluderet på farmen
 • Visum gebyr til myndighederne

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybillet 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Transport fra ankomst by og til farmen, hvor du skal bo. Mellem 200-1500 kr. (afstande kan være store i Australien, så et indenrigsfly er hurtigere end en bus)

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2500 kr.

Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du får besked om depositums betaling på mail, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter at din ønskede startdato er på plads.

Depositummet refunderes ikke.

ANNULLERInGSREGLER

 •  Annullering efter LOC (Letter of Confirmation er modtaget) men inden placering er fundet 50% af programprisen
 • Annullering efter en placering er fundet ingen refusion
 • Vær opmærksom på at de faktiske udgifter som ikke refunderes: flybillet, visumgebyr, samt allerede betalte depositum
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.