Sydafrika - Sports & Adventure Cape Town

Intro

Sydafrika - Teach Sports i Cape Town

Du vil som frivillig arbejde side om side med en træner, der giver hver klasse muligheden for 45 minutters idrætsundervisning samtidig med, at du vil assistere med timeplanlægning, udarbejdelse og implementering af øvelser og fitness tests, udarbejde vurderinger for at sikre barnets udvikling og dele din viden og færdigheder med de andre studerende og trænere.

Mange børn fra de dårligt stillede samfund og townships i Cape Town har begrænsede muligheder, når det kommer til sportsaktiviteter – som er vigtige for fysisk udvikling og for at opnå sociale færdigheder. Udnyt dine sports-færdigheder og din passion til at ændre disse børns liv, og hjælpe dem til en bedre fremtid.

Mangel på basale faciliteter, infrastruktur og undervisnings-ressourcer er hverdagen for mange af disse børn, påvirkede af fattigdom, sult og forældre med meget lidt eller ingen uddannelse selv.

Sydafrikas uddannelsessystem er rangeret på en 133 plads ud af 142 lande i hele verden af ”The World Economic Forum”, så der er et enormt behov for ekstra hænder og inspiration – selv den mest simple.

Kort fortalt

Pris fra:

10.500,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med børn

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

1-8

Bør bookes før:

Gerne 2 mdr inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Sydafrika
Cape Town – Cape Town er en international anerkendt destination og har noget for alle. Moder byen er hjem for det ikoniske Table Mountain, smukke strande, betagende vingårde og menneskerne vil få en helt særlig plads i dit hjerte. Nyd nogle af de mest spektakulære køreture, et smukt bjerglandskab, et helt fantastisk marine liv og besøg nogle af de enestående restauranter og markeder, der har gjort Cape Town til en af de mest interessante madbyer i verden.
Plus, du vil have the Garden Route lige i baghaven.

Huset som du kommer til at bo i ligger i området Muizenberg. Området ligger i False Base, og området er en af de største turistattraktioner. Du er omringet at stranden og bjerge.

Startdatoer 2020

Januar 6., 13., 27.
Februar 10., 24.
Marts 9., 23.
April 6., 20.
Maj 4., 18.
Juni 1., 15., 29
Juli 6., 13., 20., 27.
August 3., 10., 17., 24., 31.
September 7., 21.
Oktober 5., 19.
November 2., 16., 30.
December

Varighed
2-12 uger.
Programmet anbefaler 4 uger eller mere.

Ansøgningsfrist
Der er kun plads til 8 deltagere af gangen. Så du skal gerne være i god tid for at få en plads. Gerne omkring 4 måneder før forventet ankomst. Kontakt os gerne, hvis du vil afsted indenfor kort tid, måske der er plads til dig.

Alder
Minimum 18 år. Der er ikke en aldersgrænse, men hvis du er over 60 år, skal du have en lægeundersøgelse.

Hvad er ellers vigtigt?
I skoleferierne kan aktiviteterne variere fra det normale skema, men arbejdet vil være lige så engagerende/inddragende og givende.

Skoleperioderne for Cape Town i 2018 er følgende:
Term 1: 9. januar – 15. marts
Term 2: 2. april – 14. juni
Term 3: 9. juli – 20. september
Term 4: 1. oktober – 4. december

I ferierne kan skemaet godt ændre sig, men fortvivl ikke, din tid hos os vil stadig være givende, og det arbejde du vil lave vil være meningsfuldt og nødvendigt.

De mange landsbyer i og omkring Cape Town, inklusiv Khayelitsha (2.største by i Sydafrika), består af den ultimative sammensætning af forskellige kulturer, etniciteter og sprog. Der er på trods af disse forskelligheder stadig mange ens træk såsom fattigdom, arbejdsløshed og HIV/AIDS.

De lokale bor i et bredt udvalg af hustyper – lige fra skure byggede af træ og jern til større permanente bygninger. Skolerne er ofte overfyldte og mangler dygtige lærere. Et besøg til denne landsby er noget af en øjenåbner. Det er et meget levende samfund, hvor gaderne er fyldte med duften af majskolber og kød fra gadekøkkener, samt lyden af kwaito musik, der strømmer ud fra taxavinduerne.

Hvem er du

 • Du er god til engelsk
 • Du ønsker en samlet pakke, hvor du får tryghed i gruppen
 • Du er udadvendt, social, venlig
 • Du er god til børn
 • Du er total klar til at opleve en ny og spændende kultur

Highlights

 • Hjælp med og udfør fysiske undervisningstimer med dårligt stillede børn i løbet af skole dagen
 • Kom med friske ideer og motivation til børnene gennem sport og fitness
 • Hjælp med at opbygge samfundet ved engageret sportsudvikling, mens du får hands-on erfaring i Sydafrika
 • Træn og del ideer og færdigheder med instruktører og hjælp med at udvikle stimulerende spil, øvelser og lektioner for folkeskolebørn i alle aldre
 • Bliv en del af nogle fantastiske ”after school care clubs” der er drevet af engagerede bedstemødre, hvor dit fokus vil være implementering af sjove sportsaktiviteter, designet til udviklingen af basale livs færdigheder
 • Du behøves ikke nøjes med bare et frivilligt projekt. Design dit eget ved at kombinere projekter der passer til dine interesser og færdigheder
 • Bedøm selv, hvorfor Cape Town er the number 1 sted i verden at besøge
 • Fordyb dig selv i den Capetonisiske kultur ved at besøge de mange forskellige lokale markeder, restauranter og strande
 • Få venner for livet fra hele verden

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Idræt:
I 1994 fjernede den Sydafrikanske regering idræt fra skoleskemaet. Selvom det nu er blevet genintroduceret, fylder det kun en lille del i pensummet. Som et resultat, er de studerendes deltagelse i idræt meget lav. Der er stadigt et stort behov for fornyelse, da sport og motion er en essentiel del i børnenes udvikling og hjælper med at øge koncentrationen og udviklingen af vigtige egenskaber såsom lederskab, teamwork og kommunikation. Du vil som frivillig arbejde side om side med en træner, der giver hver klasse muligheden for 45 minutters idrætsundervisning samtidig med, at du vil assistere med timeplanlægning, udarbejdelse og implementering af øvelser og fitness tests, udarbejde vurderinger for at sikre barnets udvikling og dele din viden og færdigheder med de andre studerende og trænere.

Efter skole ordning:
Organiseringen af sportsaktiviteter på flere ”after-school care clubs” er fundamentale for børnenes udvikling og forbedrer vigtige egenskaber såsom teamwork og lederskab. Nogle eksempler på aktiviteter kan bl.a. være sjove spil såsom frisbee, baseball, cricket, rundbold og amerikansk fodbold. Det giver dig mange muligheder for at vise, hvad der interesserer dig og lære børnene og de andre frivillige nye talenter. Du kan også deltage i workshops, der prøver at skabe en platform til deling af informationer og færdigheder – der har tidligere været sessioner omkring sundhed og næring samt Kayleigh dans.

Læs mere om de ordninger de har efter skoletid her

Visum

 Du modtager et 90 dages turistvisum i lufthavnen ved indrejse til Sydafrika. Du skal gerne have en side eller to tilbage i passet, og det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Support

Du vil have et 24/7 nødnummer – Dette får du i den håndbog, der bliver sendt til dig, når du har booket din rejse.

Uge eksempel

 

MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

MORGENHjælp med
sportstræning hos 1 ud af 2 lokale folkeskoler
Hjælp med sportstræning hos 1 ud af 2 lokale folkeskolerHjælp med sportstræning hos 1 ud af 2 lokale folkeskolerHjælp med sportstræning hos 1 ud af 2 lokale folkeskolerHjælp med sportstræning hos 1 ud af 2 lokale folkeskolerUdforsk Cape Town og de omkring-liggende områder på en dags safari, vin tour eller Peninsula tur

Tilbring din morgen med hajdykning og eftermid-
dagen på at udforske Table Mountain ved at vandre, rappelle eller det mere bekvemme – cable car.

MIDDAGFrokost på skolen.
Tag en pause eller leg med børnene
Frokost med det samfund hvor du arbejderTid til at være eventyrlysten – smag nogle lokale delikatesserFrokost med de andre trænereFrokost ved Lion House
 EFTERMIDDAG Hjælp et after school care program*Hjælp et after school care programHjælp et after school care programHjælp et after school care programFest planlægning
AFTEN

Velkomst for de frivillige

Tours TalkWorkshop med aktuelle problemerEvent aftenWeekenden starter

 

Boligforhold

Kost og Logi

Du kommer til at bo sammen med andre frivillige i et fuldt møbleret hus i Muizenberg. Det kan rumme op til 80 frivillige af gangen. Der er kun op til 8 frivillige af gangen på dette projekt, men du bor sammen med andre frivillige fra andre projekter.

Du deler værelse med 6-8 personer. Al linned stilles til rådighed, så du skal ikke have noget med hjemmefra andet end eget håndklæde.

Der er WiFi i huset, som du kan få adgang til for et mindre beløb. WiFi i Afrika kan være en smule ustabil. Du kan også få dine værdier i en sikkerhedsboks.
3 måltider om dagen er inkluderet. Dog ikke i weekenderne, her står du selv for maden.

Du vil have utallige muligheder for at være turist og se landet, besøge små restauranter og barer, og priserne i Sydafrika er lavere end i Danmark.

Morgenmaden er selvbetjening. Hver morgen er der adgang til morgenmadsprodukter, frugt, yoghurt, toast, te og kaffe. Frokost og aftensmad vil blive tilberedt for dig.

Du kan få dit tøj vasket – Dette koster cirka 40 kr. for en fyldt hovedpudebetræk.

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Afrika opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Anvender så lidt vand som muligt
 • Bruger så lidt papir som muligt
 • Handler stort ind
 • Genanvender så meget emballage som muligt
 • Udleverer genanvendelige stofnet
 • Har deres egen kompost
 • Afholder beach-clean-ups
 • Anvender solceller

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

Antal uger PRIS 2020
2 uger 10.500 kr.
3 uger 12.800 kr.
4 uger 14.900
5 uger 16.900 kr.
6 uger 19.400 kr.
7 uger 21.700 kr.
8 uger 23.900 kr.
9 uger 25.900 kr.
10 uger 27.900 kr.
11 uger 30.100 kr.
12 uger 32.200 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Kost og logi alle hverdage. Ikke kost i weekenderne
 • Afhentning i lufthavn
 • Transport tilbage til lufthavnen

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring
  Afbestillingsforsikring
  Flybillet
 • WIFI – ca 15 kr om ugen
 • Tøjvask – ca 40 kr om ugen

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2.000 kr. og kan indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dag før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
  Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.