WILDLIFE AUSTRALIA - CAIRNS COMBO

Åbent for tilmelding 2023

WILDLIFE AUSTRALIA - CAIRNS COMBO

På dette program bliver du en del af medarbejderstaben i to forskellige parker i og omkring Cairns i det tropiske Australien. Cairns er stedet hvor man har bedst adgang til verdens største koralrev, Great Barrier Reef.

Vores mangeårige partner ejer begge steder, dyreparken samt dome,, hvor du bliver en del af teamet. Her arbejder du bag kulisserne, så dyrene trives og turisterne får en god og lærerig oplevelse.  Du vil tilbringe mest tid i parken Rainforestation, som er den største af de to steder men vil til tider også hjælpe til i Cairns Dome. Du kan få et indtryk af stederne på vores galleri her.

Rainforestation
Nord for Cairns i det tropiske Kuranda ligger denne spændende naturpark i 40 hektar World Heritage regnskov. Turister elsker at besøge stedet fordi det, på et samlet sted, giver mulighed for at opleve Aboriginal kultur med stammen Pamagirri (lær at kaste med boomerang), mød koalaer, kænguruer og krokodiller i Kurandas største Wildlife Park og kør med amfibiefartøj gennem regnskoven på land og i vand.
Se mere om stedet her.

Cairns Dome 

En dyrepark på toppen af et casino midt i en by? Ja, det er jo Australien, og her ser man mange skøre ting. Ikke desto mindre finder man her et alt-slags-vejr-naturmiljø, hvor mennesker og dyr går mellem hinanden i naturtro omgivelser mange etager over jorden. Her er masser af fugle og små pung- og pattedyr, og en 4 meter stor krokodille (dog ikke fritgående..). Turister kommer her for at få et glimt af, og lære om det australsk dyreliv, og ikke mindst for at prøve udfordringen ZOOM, hvor man i seler, firer sig frem under loftet – henover krokodillen naturligvis!
Se video her

Kort fortalt

Pris fra:

20.100,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr og natur Oplagt for dyrepassere

Varighed:

Fra 4 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

max 10 ad gangen

Bør bookes før:

4-6 uger før ønsket afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Australien
Du vil være bosat i Cairns under hele dit ophold, men på skift opholde dig på de to forskellige lokationer Det ene er i Cairns (Cairns Dome) og den anden ligger oppe i Kuranda (Rainforest Station).

Området er kendt for Great Barrier Reef og de smukke regnskove.

Startdatoer 2023
Januar: 10 og 24
Februar: 7 og 21
Marts: 7 og 21
April: 4 og 18
Maj: 2, 16 og 30
Juni: 13 og 27
Juli: 11 og 25
August: 8 og 22
September: 5 og 19
Oktober: 3,17 og 31
November: 14 og 28
December: 12 og 26

Varighed

4 6 eller 8 uger.

Ankomst/Afrejse
Du skal ankomme til Cairns om mandagen, altså dagen før program start. Der vil her være booket plads til dig på vandrehjemmet hvor du skal bo under hele dit ophold. Du får flere informationer når du er tilmeldt.
Når du er færdig med dit ophold kan du vælge at flyve hjem fra Cairns igen, men er du eventyrlysten kan du også vælge at tage et par ekstra uger som turist og på egen hånd bevæge dig ned ad østkysten mod Sydney og rejse hjem herfra. Eller hvad med et dykker certifikat når du du alligevel er ved Great Barrier Reef – mulighederne er mange!

Alder
18-30 år. Det kan ind i mellem lade sig gøre at deltage hvis man er mere end 30 år, så forhør os gerne hvis du er mere “voksen”.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTTWildlife Australien dingo - ALOTT

Ansøgningsfrist
Mindst 6 uger før ønsket afrejse.

Programmet er efterspurgt og kan i visse perioder være fuldt booket lang tid i forvejen, så kontakt os gerne, før du sender din tilmelding, så vi kan tjekke om, der er plads. Er alle pladserne optaget i den periode, hvor du ønsker at deltage, så har vi adgang til pladser på et andet wildlife program i Australien gennem samme organisation.

Se mere her

Fritid
Mulighederne som turist i området er mangfoldige. The Great Barrier Reef er nemt tilgængelig med mulighed for at dykke, snorkle, live-aboard dykkerbåde, sejlture, fiskeri og ø-hopping. Svøm i det azurblå vand i Coral Sea, i krystalklare vandløb i Mossman Gorge eller slap af på det gyldne sand på Four Mile Beach.

Alternativt kan du også besøge nogle af de gode restauranter og barer i Carins.

Udforsk det tropiske Australien gennem Daintree regnskoven med vandre- og safariture. Bliv inspireret af naturen og dyrelivet på en 4WD tour til Mossman Gorge og Daintree National Park med krokodille- og fugleture på floden Daintree River. Du behøver ikke at kede dig!

Hvem er du

 • Du elsker at være udendørs, og har en passion for dyr
 • Du er fysisk fit, fleksibel og socialt anlagt
 • Du tager ikke ting så nøje, går ikke op i petitesser
 • Du er omstillingsparat – da du skal skifte mellem tre parker
 • Du elsker dyr
 • Du er ikke allergisk overfor nogen dyr
 • Du er pålidelig og ansvarsbevidst
 • Du har en frisk stivkrampevaccination

Hvad får jeg ud af det?

 • Du vil lære om den Australsk kultur og wildlife
 • Du vil blive bedre til engelsk
 • Du vil få et stort indblik i ”behind the scenes” i en dyrepark
 • Du kommer til at lære naturen at kende
 • Du lærer nye mennesker at kende – nogen for livet 

øst

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Hovedparten af dine opgaver vil være af praktisk art, f.eks. fodring, klargøring af foder, vedligeholde områder og bure, rengøring osv.

Men du vil også få lov at snuse til en dyrepasser på den daglige runde, assistere i pasning af de syge, tilskadekomne eller forældreløse dyr, hvis det er aktuelt og deltager i øvrigt i den daglige pleje af dyrene. Derudover kan du komme til at tage del i arbejdet med turisterne der besøger parkerne, f.eks. modtage turister og andre interesserede, som er interesserede i at vide noget om dyrene på stedet, miljøet, og hvordan vi bevarer naturen bedst muligt.

Da mange opgaver er af praktisk art, kan de være fysisk anstrengende, så du skal være indstillet på at tage fat, og have et godt helbred. Dette er en god måde at få indblik i en dyrepark “behind-the-scenes”.

Opgaver som frivillig i parkerne er f.eks. som følgende:

 • Tilberedelse af mad
 • Pasning af dyrene
 • Rengøring og vedligeholdelse af indhegningerne
 • Samle og fordele blade til Koalaerne
 • Assistere med indsamling af data
 • Holde skilte og udstillinger opdateret
 • Indsamling og identifikation af planter
 • Overvåge helbred og opførsel hos dyrene
 • Passe syge, tilskadekomne og forældreløse dyr
 • Løbende vedligehold af parken
 • Øvrige forefaldende opgaver

Arbejdstid

Et typisk dagsforløb – med forbehold for variationer.
Dagens arbejde starter kl. 7.00 om morgenen. De dage hvor du arbejder i Kuranda på  Rainforestation, tager du bussen til Kuranda. Udgift til billetten er betalt for dig. De dage, hvor du arbejder i Cairns Dome, spadserer du 5-10 minutter fra dit vandrehjem til Dome.

Ved ankomsten om morgenen vil du hilse på en af de faste dyrepassere. Dyrepasseren vil tildele dig opgaver og hjælpe dig med udførslen, hvis nødvendigt.

Du har 2 pauser i løbet af dagen. 20 minutter om morgenen og en halv time til middag. Der er frokost på projketet de dage du arbejder. 

Morgen og aftensmad er ikke inkluderet i programprisen, og du skal selv står for alle måltider, de dage du har fri. Der findes indkøbsmuligheder i gå afstand fra vandrerhjemmet, hvor du kan købe mad, som du kan tilberede i fælleskøkkenenet på vandrerhjemmet. Alternativt kan du også besøge nogle af de gode restauranter og barer på hovedgaden i Cairns.

Din arbejdsdag slutter midt på eftermiddagen, så der er tid til at nyde tiden i Cairns og omegn, når du har fri.

Du følger en arbejdsplan, der udleveres ved ankomsten, men der kan forekomme ændringer afhængigt af, hvilke opgaver der opstår – med dyr ved man aldrig hvad dagen bringer.

Du har 2 ugentlige fridage.

Visum

Hvis din samlede rejse er max. 90 dage, så kan du rejse ind som turist. Vi søger dette visum for dig. Vil du rejse rundt i Australien længere skal du have et Working Holiday visum, dette kan vi hjælpe dig med.

Vælger du at rejse ind på et Working Holiday visum er der krav der skal opfyldes såsom at du skal være god for 5000 AUD ved indrejsen. Dette kan bevises i form af et konto udskrift eller et brev fra din bank. 

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet Tuberkulose fare. Du skal derfor påregner at skulle til en TB undersøgelse  hvis du ansøger om et working Holiday visum og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København . Der må derfor påregnes udgifter til en tur til Danmark samt selve undersøgelsen som koster ca 2.950 kr.

Support

Du vil have et 24 timers nødnummer, så du kan komme i kontakt med vores partner i landet, hvis der skulle opstå noget undervejs, men du er også tilknyttet en programkoordinator som er klar på at hjælpe.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Australien opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Promoverer og beskytter den Australske regnskov
 • Er en Eco-Tourism Australia accredited attraction
 • Fuldt selvforsynende
 • Genanvender og renser alt vand brugt i parken
 • Høster strøm fra egne solpaneler
 • Formidler viden om naturen og miljøet til lokalsamfundet
 • Samler lokale skolebørn og planter træer
 • Har en ormefarm, som laver muld til parken
 • Genanvender så meget affald som overhoved muligt
 • Er involverede i følgende fonde Zoo Aquarium Association, Tree Roo Rescue, the Devil Ark Program og medlemmer af Citizens of the Great Barrier Reef. 

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2023

PRIS 2023 – der tages forbehold for kurs udsving så prisen kan ændre sig fra booking tidspunkt til afrejsetidspunkt.

4 uger: 20.100 kr.
6 uger: 26.400 kr.
8 uger: 32.950 kr.

INKLUDERET I PRISEN:

 • ALOTT Inclusive
 • Turistvisum (op til tre måneder)
 • Frivilligt arbejde i dyrepark i det valgte antal uger
 • Råd og vejledning før og under rejsen
 • Transport mellem indkvartering og Kuranda, da dage hvor man er der, med offentlig transport
 • Indkvartering på vandrerhjem, flersengsværelser, i Cairns under hele arbejdsperioden
 • Frokost i parken på arbejdsdage
 • Orientering ved ankomst
 • 3 uniform T-shirts og 1 uniform cap (du må dog ikke beholde det, det er kun til arbejdet)
 • Certifikat udstedt af Wet Tropics Nature Park

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Aftensmad og al kost på fridage
 • Flybilletter
 • Forsikring 9

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2500 kr.

Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du får besked om depositums betaling på mail, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter at din ønskede startdato er på plads.

Depositummet refunderes ikke.

ANNULLERINGSREGLER

 1. Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – Programmets fulde beløb
 2. Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 3. For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr. 

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet. 

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

På dette projekt kommer du også helt tæt på de lokale aboriginals – Pamagirri stammen. De arbejder på Rainforestation og laver desuden shows og undervisning i at kaste med boomerang for parkens gæster.