WILDLIFE AUSTRALIEN - PORT DOUGLAS

Åben for tilmelding 2022-2023

WILDLIFE AUSTRALIEN - Port Douglas

I den Øko-godkendte dyrepark Wildlife Habitat, der ligger lige udenfor den skønne ferieby Port Douglas, kan du som frivillig få en oplevelse bag kulisserne, som en del af det faste team.  

Her har man, foruden en naturpark for turister, også en dyreklinik. Mange dyr ankommer hvert år til Wildlife Care Centre, de fleste indleveret af lokale borgere og virksomheder, der har fundet dyret skadet eller efterladt.

Over to tredjedele er fugle, der, efter at de har modtaget den nødvendige pleje, ofte kan blive genudsat i deres naturlige miljø. Det er en skøn følelse at være med til at sætte et dyr tilbage til naturen, der ellers ikke ville have overlevet. Andre dyr kan være f.eks. wallabies, kænguruer, flagermus og reptiler.

Kan det ikke lade sig gøre at få dyret tilbage til naturen, vil man forsøge at finde et sted til en pensionisttilværelse i en dyrepark, som Wildlife Habitat, hvis man vurderer at den kan få et godt liv. 

Dyrepasserne på stedet hjælper også lokalbefolkningen med at flytte slanger og andre dyr fra deres huse og haver til mere egnede placeringer.

Her finder man også nogle meget truede dyr, som den store og imponerende strudseagtige fugl Cassowary, og den sjældne Lumholtz trækænguru, som man har haft held til at avle i dyreparken. Og selvfølgelig kan du møde skønne kænguruer og nuttede koalaer.

 

Jeg har haft en helt igennem vidunderlig tur!! Med så mange highlights at det er svært at vælge hvad der var bedst 😃 
Men min tid med jer i Port Douglas er helt sikkert noget af det bedste jeg nogen siden har gjort for mig selv!!! 😍
Så mange tak for al hjælpen og den gode støtte jeg har fået ved at rejse med jer!

Kort fortalt

Pris fra:

13.450

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr og natur Oplagt for dyrepassere

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

Max 18

Bør bookes før:

Mindst 4-6 uger før ønsket afrejse

Kontaktperson: Linda

Generel information

Generel information

Hvor i Australien

Du vil være bosat i Port Douglas i det nordøstlige Australien under hele dit ophold på et hyggeligt vandrehjem midt i byen. Du har en overnatning i Cairns før projektstart og to overnatninger efter projektet er slut. 

Ankomst

Ankomst  er altid mandag hvor selve programmet starter tirsdag. Kan du slet ikke få fly ankomsten til at passe eller du kun kan finde noget der lander meget sent mandag, er det bedre at ankomme lørdag/søndag og have 1-2 ekstra nætter. Dette kan vi bestille for dig og du betaler disse ved ankomsten.

Startdatoer 2023

Januar: 10. + 24.
Februar: 7. + 21.
Marts: 7. + 21.
April: 4. + 18.
Maj: 2. + 16. + 30.
Juni: 13. + 27. 
Juli: 10. + 25.
August: 8. + 22.
September: 5. + 19.
Oktober: 3. + 17. + 31.
November: 14. + 28.
December: 12. + 26.

Varighed
2 – 4 – 6  eller 8 uger.  

Ankomst/Afrejse
Du skal ankomme til Cairns Lufthavn om mandagen, hvor programmet starter om tirsdagen. Du skal selv komme frem til vandrehjemmet, men  det er kun små 15 minutter med taxa. Indkvartering fra mandag til tirsdag er inkluderet i prisen.
Om tirsdagen bliver du hentet tidligt om morgenen og kørt til Port Douglas, hvor du vil få en introduktion omkring dit ophold, og en ny indkvartering.
Når du er færdig med dit ophold, kan du vælge at flyve fra Cairns og hjem igen, men mange vælger at blive et par uger ekstra og flyver eventuelt hjem fra en helt anden by f.eks. fra Sydney. Så finder man selv vejen til Sydney og ser Australiens øst kyst. 

Alder
18-30 år. Det kan ind i mellem lade sig gøre at deltage hvis man er mere end 30 år, så forhør os gerne hvis du er mere “voksen”.

Ansøgningsfrist
Mindst 4-6 uger før ønsket afrejse

OBS: Programmet er meget populært og kan i visse perioder være fuldt booket lang tid i forvejen, så kontakt os gerne før du sender din tilmelding, så vi kan tjekke om, der er plads. 

Hvem er du

 • Du elsker at være udendørs,
 • Du har en passion for dyr og er ok med at blive beskidt
 • Du er fysisk fit, fleksibel og socialt anlagt
 • Du tager ikke ting så nøje, går ikke op i petitesser
 • Du er ikke allergisk overfor nogen dyr
 • Du er pålidelig og ansvarsbevidst
 • Du har en frisk stivkrampevaccination

Hvad får jeg ud af det

 • Du vil lære om Australsk kultur og wildlife
 • Du vil blive bedre til engelsk
 • Du vil få et stort indblik i livet ”behind the scenes” i en dyrepark
 • Du kommer til at lære naturen at kende
 • Du lærer nye mennesker at kende – nogen for livet
 • Du opholder dig i et tropiske ferieparadis i det nordlige Australien10

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne
Du vil indgå som en del af teamet i parken og tager del i alle de praktiske opgaver som f.eks. klargøring af foder, fodring, vedligeholde områder, indhegninger og bure, rengøring osv.

Men du vil også få lov at snuse til en dyrepasser på den daglige runde, assistere i pasning af de syge, tilskadekomne eller forældreløse dyr, hvis det er aktuelt. Du deltager i den daglige pleje af dyrene samt sørger for at modtage turister og skolebørn, som er interesserede i at vide noget om dyrene på stedet, miljøet og hvordan vi bevarer naturen bedst muligt.

Parken har mange gæster, og her hjælper du også til. Hvis du har talent for det, og er god til engelsk, kan du hjælpe med at vise parkens gæster dyr og fugle på stedet. Jo længere du er på stedet, jo flere forskellige opgaver vil du blive involveret i.

Da mange opgaver er af praktisk art og kan være fysisk anstrengende, skal du være indstillet på at tage fat, ikke være for fin til rengøring og i øvrigt have et godt helbred. Du får en unik mulighed for at få indblik i en dyrepark bag kulisserne.

Parken, der har modtaget flere priser, er hvert år besøgt at tusindvis af turister, skolebørn og andre interesserede, så der er nok at lave, og det er her du kommer ind i billedet!

Opgaver som frivillig kan for eksempel være

 • Tilberedelse af mad og rengøring i food prep
 • Fodring
 • Generel pasning af dyrene
 • Rengøring og vedligeholdelse af indhegninger og stier
 • Samle og fordele blade til Koalaerne
 • Assistere med indsamling af data
 • Holde skilte og udstillinger opdateret
 • Indsamling og identifikation af planter
 • Overvåge helbred og opførsel hos dyrene
 • Tage sig af syge, tilskadekomne og forældreløse dyr
 • Løbende vedligehold af parken
 • Assistere parkens gæster
 • Øvrige forefaldende opgaver

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Arbejdstid

Her finder du et eksempel på hvordan din dag kan forme sig på programmet, naturligvis med forbehold for ændringer, da man ikke kan forudse hvad dyr og natur pludseligt kan byde ind med.

Dagens arbejde starter kl. 7.00. Du bliver hentet på vandrehjemmet i Port Douglas og kørt til projektet kort derfra. Ved ankomsten om morgenen, vil du hilse på en af de faste dyrepassere. Dyrepasseren vil tildele dig opgaver og hjælpe dig med udførslen, hvis nødvendigt.

Du vil arbejde tæt sammen med dyrepasserne i alle de forefaldende opgaver, og hvis du efter noget tid har fået indsigt og viser stort engegement kan du muligvis få mere ansvarsfulde opgaver.

Du har 2 pauser i løbet af dagen. 20 minutter om morgenen og en halv time til middag. Morgenmad og frokost får du på projektet de dage, hvor du arbejder.

Aftensmad er ikke inkluderet i programprisen, og du står selv for alle måltider, de dage du har fri. Der findes indkøbsmuligheder i gå afstand fra vandrerhjemmet, hvor du kan købe mad, som du kan tilberede i fælleskøkkenet på vandrerhjemmet.

Din arbejdsdag slutter midt på eftermiddagen. Du følger en arbejdsplan, der udleveres ved ankomsten.

Fritid

Du har 2 ugentlige fridage og det er helt op til dig, hvad du vil bruge dem til.

Mulighederne som turist i området er mangfoldige. The Great Barrier Reef er nemt tilgængelig med mulighed for at dykke, snorkle, tage ophold på live-aboard dykkerbåde, sejlture, fiskeri og ø-hopping.

Svøm i det azurblå vand i Coral Sea, i krystalklare vandløb i Mossman Gorge efter en lang hike i den smukke natur eller slap af på det gyldne sand på Four Mile Beach.

Alternativt kan du også besøge nogle af de gode restauranter og barer på hovedgaden i Port Douglas.

Udforsk det tropiske Australien gennem Daintree regnskoven med vandre- og safariture. Bliv inspireret af naturen og dyrelivet på en 4WD tour til Mossman Gorge og Daintree National Park med krokodille- og fugleture på floden Daintree River.

Tag en weekendtur til Cairns og besøg Rainforestation, Butterfly park eller the Dome, hvor vi også har frivillige.

Du behøver ikke at kede dig!

 Til dyrepasserne på Habitat: Jeg laver ikke fis, når jeg siger, at I har gjort disse 6 uger til de bedste i mit liv! Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer alle, og jeg kan love for, vil jeg kommer tilbage. I’ll be back!

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Visum

Hvis din samlede rejse er max. 90 dage, så kan du rejse ind som turist. Vi søger dette visum for dig. Vil du rejse rundt i Australien længere skal du have et Working Holiday visum, dette kan vi hjælpe dig med.

Vælger du at rejse ind på et Working Holiday visum er der krav der skal opfyldes såsom at du skal være god for 5000 AUD ved indrejsen. Dette kan bevises i form af et konto udskrift eller et brev fra din bank.  Vi kan hjælpe dig med at søge visummet – det koster 3600 kr. kursafhængig. Giv besked hvis du ønsker dette.

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet Tuberkulose fare. Du skal derfor påregner at skulle til en TB undersøgelse  hvis du ansøger om et working Holiday visum og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København . Der må derfor påregnes udgifter til en tur til Danmark samt selve undersøgelsen som koster ca 2.950 kr.

Support

Du vil gennem hele dit ophold på projektet have mulighed for at få gode råd og støtte fra den person, der er ansvarlig for de frivillige, og selvfølgelig så vidt muligt også fra resten af medarbejderne på stedet.

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Vores partner i Australien opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Promoverer og beskytter den Australske regnskov
 • Er en Eco-Tourism Australia accredited attraction
 • Høster strøm fra egne solpaneler
 • Formidler viden om naturen og miljøet til lokalsamfundet
 • Genanvender så meget affald som overhoved muligt
 • Er indvolverede i følgende fonde Zoo Aquarium Association, Tree Roo Rescue, the Devil Ark Program og medlememr af Citizens’ of the Great Barrier Reef. 

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2022/23

PRIS 2023

2 uger: 13.450 kr.
4 uger: 19.850 kr.
6 uger: 26.200 kr.
8 uger: 32.450 kr.

INKLUDERET I PRISEN:

 • ALOTT Inclusive
 • Turistvisum (op til tre måneder)
 • Frivilligt arbejde i dyrepark i det valgte antal uger
 • Råd og vejledning før og under rejsen
 • Overnatning på vandrerhjem i Cairns første nat 
 • Transport fra Cairns til Port Douglas tirsdag 
 • Daglig transport mellem indkvartering og Willife Habitat 
 • Indkvartering på vandrerhjem i flersengsværelse
 • Morgenmad og frokost i parken på arbejdsdage 
 • Orientering ved ankomst 
 • 3 uniform T-shirts og 1 uniform cap  
 • Transport tilbage til Cairns efter programmet
 • 2 nætter på vandrerhjem i Cairns lørdag til mandag ved projektafslutning
 • Certifikat udstedt af Wet Tropics Nature Park 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Aftensmad og al kost på fridage
 • Flybilletter
 • Forsikring
 • Transport fra lufthavn til vandrehjem i Cairns ved ankomst

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositum udgør 15% af programprisen, dog minimum 2500 kr.

Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du får besked om depositums betaling på mail, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter at din ønskede startdato er på plads.

Depositummet refunderes ikke.


ANNULLERINGSREGLER

 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr. 
 • Annullering mindre end 60 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde beløb. 

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.