Zambia - Plastic Recycling

Intro

Zambia - Plastic Recycling

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale og naturen omkring Livingstone, Zambia? Vil du besøge Afrikas wildlife i de nærliggende nationalparker og det verdenskendte Victoria Falls?

Det får du muligheden for, ved at blive en del af dette fantastiske projekt, der har vundet adskillige priser, placeret i smukke omgivelser kun et stenkast fra de imponerende Victoria Falls.

Her laves i samarbejde med frivillige og lokale børn og voksne de såkaldte Ecobricks. Plastikflasker fyldt med det indsamlede affaldsplastik, der herefter bruges som byggesten.

Projektet arbejder på at reducere den skadelige indvirkning plastik og skrald har på miljøet, befolkningen og de vilde dyr i Zambia.

Dette gøres primært ved, at samle affald i fra byens gader og naturområder. Det er en sjov, og ikke mindst effektiv, måde at gøre en stor forskel på, samtidig med at du kan opleve lokalsamfundet helt tæt på.

At fremstille og at opmuntre de lokale skolebørn til at fremstille disse Ecobricks, er tidsmæssigt den største del af projektet og en af de mest givende opgaver.

På dette projekt er der også rig mulighed for at slippe fantasien løs, og, sammen med andre frivillige, finde på nye måder at genanvende og upcycle affaldet, så det på sigt kan skabe en indtægt for de lokale.

En del af projektet er også, ved hjælp af workshops sammen med de ansatte, at formidle viden til de lokale voksne og børn om vigtigheden af affaldshåndtering og hvordan plastik ødelægger miljøet.

Dette er et hands on projekt, hvor din indsats hurtig vil være synlig og mærkbar.

Kort fortalt

Pris fra:

11.500,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for miljø og bæredygtighed

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Hver mandag

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

1-8 frivillige på projektet. Op til 30 beboere i huset.

Bør bookes før:

Gerne 2 mdr inden afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Zambia
Livingstone, der er nabo til Victoria Falls.

Startdatoer
Projektet starter hver mandag året rundt.

Varighed
2-8 uger

Ansøgningsfrist
Gerne 2 måneder inden ønsket startdato.

Alder
Fra 18 år og opefter. Ingen øvre aldersgrænse, hvis du er fit og frisk.

Antal deltagere
Der er mellem 1 og op til 8 frivillige på dette projekt ad gangen. Du bliver indkvarteret i et volunteer house med andre internaitonale frivillige, der arbejder på andre projekter. Der er i alt plads til omkring 30 frivillige i huset.

 Hvem er du

 • Du er en person, som gerne vil gøre noget godt for miljøet
 • Du går ikke op i små petitesser og kan leve simpelt
 • Du har et åbent sind
 • Du er fleksibel omkring hvilke opgaver du kommer til at lave
 • Du har humor og kan lide at være social
 • Vil gerne hjælpe til hvor der er brug for det
 • Hvis du har en uddannelse, som kunne være nyttig, så lad os endelig vide det, for måske er der brug for netop dine kvalifikationer.

Highlights

 • Bliv en del af en anden kultur
 • Lær selv om genanvendelse af skrald og plastik
 • Formidle omkring miljø og genanvendelse

Ankomst og Afrejse
Programmet starter hver mandag året rundt. Du skal ankomme til Harry Mwanga Nkumbula (Livingstone) International Airport mellem kl. 9 og kl. 18. Her vil du blive afhentet og kørt til din indkvartering.

Hvis du mellemlander i Lusaka, skal du have dit Business Visum i Lusaka, før du tager videre til Livingstone

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Der er flere arbejdsopgaver i forbindelse med projektet. Du skal være fleksibel i forhold til hvilke opgaver, der er, når du kommer på projektet, og nogle kræver god fysisk.

Projekterne udvikler sig og der kommer nye til, så vi ved aldrig med sikkerhed hvilke opgaver der er. Du kan dog være sikker på at det omhandler miljø, genbrug og videnformidling.

Formidling
En stor del af programmet er at få formidlet budskabet ud til de lokale. Det kan være skoler, de lokale forretningsmænd, kvindegrupper osv.
Her får man muligheden for at introducere de problemer, der er ved affald, og hvad man kan gøre for at hjælpe.

Ecobricking
En anden stor del af arbejdet er, at få skaffet en masse Ecobricks. Det er en unik bæredygtig og gratis måde at få mursten på.

Ecobricking betyder, at man tager en plastik flaske, fylder den med blødt plastik som chips poser, plastik poser osv. Når den er godt fyldt er den klar til, at blive brugt som mursten.

For at få de lokale børn til at hjælpe med dette, kan projektet finde på at lave små konkurrencer i skoleklasserne. For eksempel kan de sige, at for hver ecobrick eleverne laver, får de enten blyanter, viskelæder eller andre ting til skolen. Eleverne går meget op i det, og syntes det er en sjov måde at lære på. På den måde har vi modtaget mere end 3000 ecobricks og fået fjernet 1000-vis af stykker affald fra gaderne.

Det kan være at du er den eneste på EcoBrick projektet. Dog vil der være andre frivillige og koordinatorer, hvor du bor, da vores partner har flere slags projekter med samme base, og man bor sammen, men arbejder forskellige steder.

Oprydning og affaldsindsamling
Oprydning på gaderne er en sjov måde, at få de lokale samlet. Somme tider er det de frivillige, der er rundt og samle skrald ind, og andre gange vil de lokale gå med jer, så I bliver en stor gruppe, der sammen kan samle skrald.

Recycling og upcycling
Hvis du er en kreativ person, er du altid velkommen til at komme med ideer til hvad man kan bygge og lave ud af de materialer der er. Du komme med ud og ser andre NGO’er og små initiativer, der genbruger plastic til brugsgenstande, kunst og andet.

Du vil i samarbejde med de lokale udveksle ideer om hvilke muligheder der er for at genbruge skrald. Måske kan du blive inspireret og selv få det skabt noget i fællesskab?

Byggearbejde
I løbet af året vil der være perioder, hvor der er mulighed for at være med til at genanvende det indsamlede affald til at bygge nye bæredygtige konstruktioner, som f.eks. et hønsehus, skolestole til børnene, hønsehus, affaldssorteringsanlæg eller lave en bænk i en skoelgård (som to medarbejdere fra ALOTT var med til).

Det er hårdt fysisk arbejde, og der er ingen maskiner til hjælpe, så alt er med håndkræft. Til gengæld så er de lokale meget interesserede i arbejdet og du vil være sikker på at have tilskuere.

Vi kan ikke altid garantere at der er byggearbejde til dig, når du er på projektet. Men hvis det er din store passion, og du har nogle gode evner, så vil programmet gøre, hvad de kan for at lave en plan for dig.

Arbejdstid
Du arbejder mandag til fredag, og har dermed fri i weekenderne. Nogle dage kan være længere end andre. Så du skal være fleksibel med de timer der er, for alt kommer an på hvilke opgaver der lige er, i den periode du er der.

Du har altid fri om aftenen, hvor der ofte vil være arrangeret hyggelige aktiviteter, som filmaften, Braai (grill), en tur i poolen, game night eller en sundowner (drink i solnedgangen) på Zambezi floden, mens man spotter efter flodheste eller krokodiller!

Det kan man godt holde til..

Visum

 Når du ankommer til Zambia, skal du have et business visa (BV). Vi anbefaler et double entry visa, som koster 80 USD. Dette skal betales kontant.

Visummet er gyldigt i 30 dage. Hvis du skal være i Zambia længere end 30 dage, skal du have et TEP-visum som koster 2.250 Kwachas (ca. 1.300kr.). Du vil modtage yderligere information, når du er tilmeldt.SUPPORT

Når du er tilmeldt, får du en håndbog med detaljer om programmet. Her finder du blandt andet et 24 timers nødnummer, du kan bruge, hvis du har brug for hjælp i landet.

Boligforhold

Kost og logi

Du kommer til at bo i et hus for de frivillige, inde på et vandrehjem i Livingstone kun 5 minutters gang fra Livingstone centrum, hvor cafeerne og restauranterne er.

I huset vil du bo sammen med andre frivillige i et værelse, hvor der er plads til 4-8 personer. Der er WiFi på stedet og plads til i alt omkring 30 frivillige ad gangen.

Du får lov til at bruge faciliteterne på vandrehjemmet, der ligger på samme adresse, som f.eks. deres swimmingpool, bar og hyggeområde. De har også en klatrevæg som kan benyttes.

Der er 24 timers vagt på stedet, og du vil få dit eget skab, som du kan låse med en hængelås

Klima & bæredygtighed

Klima & bæredygtighed

Udover at have gjort sig fortjent til vores ALOTT Friendlier stempel, opfordrer vores partner i Zambia også til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.:

Samler og genanvender småplastik, plastik flasker, plastik låg, glas, dåser, æggebakker og andet pap til undervisning i lokalsamfundet. De genanvender det til kreative ting, som f.eks lampeskærme og hylder og får på den måde fjernet affaldet fra gaderne, hvor det ligger og flyder.

 

ALOTT friendlier

På programmer med dette mærke, er der ekstra fokus på miljøvenlighed – og du bliver involveret.

Det betyder at du i løbet af dit ophold bliver involveret i nogle aktiviteter, der hjælper miljøet. På dette program er det:

 • Formidling omkring miljø til lokalsamfundet
 • Indsamle affaldsplastik
 • Genanvendelse af affald
 • Fremstilling af Ecobricks

Læs mere om ALOTT’s tiltag for at gøre det grønnere at rejse ud i verden her.

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

Antal uger PRIS 2020
2 uger 11.500 kr.
3 uger 13.900 kr.
4 uger 15.900 kr.
5 uger 17.900 kr.
6 uger 20.500 kr.
7 uger 22.500 kr.
8 uger 24.900 kr.
9 uger 26.900 kr.
10 uger 29.200 kr.
11 uger 31.100 kr.
12 uger 33.300 kr.

PROGRAMMET INKLUDERER

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen og transport tilbage til lufthavnen
  Indkvartering på et vandrehjem
 • Kost under hele projektet (dog ikke i weekenderne)
 • Lokal kontaktperson som hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • Donation til projektet
 • Oplæring til opgaverne, af folk med god erfaring.
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten

PROGRAMMET INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikringer
 • Vaccinationer
 • Visumgebyr ved indrejse (80 USD – og ca. 1.300 kr. til opgradering af TEP visa)

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for programmet udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.