ZIMBABWE - LION CENTER

Intro

zimbabwe - Lion Center

Hop om bord, når turen går til Zimbabwe, hvor projektet Lion Center ligger. Her opdrætter man løver i fangeskab, for at kunne sammensætte de løvegrupper, der har størst mulighed for at overleve og formere sig i det fri.

Hovedformålet med projektet er, at opretholde løvebestanden i Afrika, og der kan DU være med til at hjælpe! Antallet af løver, er over de sidste 30 år faldet med 90 %!

Du får mulighed for at være en del af et spændende og banebrydende løveprojekt, som har til formål at styrke bestanden af løver. Det er et langsigtet og meget ambitiøst projekt, som du blandt andet kan følge på diverse naturkanaler på tv.

Din opgave er at hjælpe til, hvor der er brug for det. Det kan være forskning, rengøring, tilberedning af mad, fodring og vedligeholdelse. Der findes mere end 100 løver på projektet, og du kan læse her om de 3 stadier løverne skal igennem.

Zimbabwe er et spændende rejsemål, og der er ikke kun løver her på projektet, der er også heste og elefanter. Så hvis du gerne vil være omringet at wildlife, høre løvebrøl om natten/morgenen så er dette program et fantastisk sted.

Er du frisk på mere? Så læs bare videre!

Kort fortalt

Pris fra:

15.600,- Rabatpris 13.300,-

Alder:

18+

Kvalifikationer:

Passion for arbejdet med dyr og natur

Varighed:

Fra 2 uger

Ankomst:

Året rundt

Løn:

Nej - frivilligt

Deltagere:

1-60 fordelt på flere projekter

Bør bookes før:

4-6 uger før ønsket afrejse

Generel information

Generel information

Hvor i Zimbabwe
10 km fra Gweru i hjertet af Zimbabwe.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Alder
Minimum 18 år

Varighed
2 til 12 uger.

Startdatoer 2020
Januar: 6. + 13. + 27.
Februar: 10. + 24.
Marts: 9. + 23.
April: 6. + 20.
Maj: 4. + 18.
Juni: 1. + 15. + 29.
Juli: 6. + 13. + 20. + 27.
August: 3. + 10. + 17. + 24. + 31.
September: 7. + 21.
Oktober: 5. + 19.
November: 2. + 16. + 30.
December: 14. + 28.

Ansøgningsfrist
4-6 uger før ønsket afrejsedato. I visse perioder er der stor efterspørgsel på pladserne, og der kan være fuldt booket. Ring gerne og hør nærmere, så snart du har besluttet dig, så vi kan sikre dig din plads.

Hvem er du

 • Du har en passion for løver og andre afrikanske dyr
 • Du er minimum 18 år
 • Du går ikke op i små petitesser, og du tager tingene som de kommer
 • Du er åben, har en god humor, og er villig til at tage fat
 • Du vil gerne hjælpe til, hvor der er brug for det
 • Du er klar til at blive beskidt

Hvad får du ud af det

 • Du får dit livs oplevelse
 • Du møder folk fra hele verden
 • Dine engelskkundskaber bliver forbedret – sproget på projektet er engelsk
 • Du hjælper til med at bevare løvebestanden i Afrika
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Forståelse af andre kulturer
 • Personlig udvikling

Transport til og fra lufthavnen
Fly til Bulawayo
Ankomst: Du skal ankomme til Bulawayo lufthavn inden kl. 14.00 om mandagen, for at få inkluderende transport.

Afrejse: Du skal afrejse fra Bulawayo efter kl. 12 om mandagen, for at få inkluderende transport.

Fly til Harare
Ankomst: Du skal ankomme til Harare lufthavn inden kl. 14.00 om mandagen, for at få inkluderende transport.

Afrejse: Du skal afrejse fra Harare efter kl. 13.00 om mandagen, for at få inkluderende transport.

Når du booker din billet skal du være opmærksom på tiderne og hvilken lufthavn du skal til. Ankomst udenfor normal afhentning bliver opkrævet separat (180-280 USD)

Transporttiden fra Harare lufthavn til projektet tager omkring 4 timer. Ankommer du til lufthavnen i Bulawayo, tager turen til projektet kun ca. 2 timer. Det kan somme tider være svært at finde flybilletter, og du må gerne ankomme til den ene lufthavn og rejse hjem fra den anden.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaver

Som frivillig på Lion Center vil du blive involveret i alle aspekter af den daglige drift af projektet. Herunder rengøring og vedligehold, klargøring af maden, fodring samt deltage i generelle aktiviteter og pleje af andre dyr på reservatet.

De få beskyttede vildtområder, der er tilbage i Zimbabwe, er utroligt vigtige, og skal bevares for enhver pris. Så du vil også blive involveret i vedligeholdelse i naturen.

En del af dine arbejdsopgaver kan være at finde fælder og fjerne disse, samt undersøge hegnet for huller og reparere dem. Dette kaldes ‘Boundary Patrols’ og udføres til fods på projektets område. Selvfølgelig sammen med en guide.

OBS – Der foregår ingen avl på stedet, da man afventer godkendelse fra udsættelsesområder, for at komme videre i projektet. Der vil derfor ikke være løveunger på projektet.

En gang i ugen kommer du med ind til den nærliggende landsby, og deltager i de praktiske og sociale opgaver der foregår der. Det kan være omkring børnene, klinikken, vedligehold af skoler eller legeområder mm. Det giver en god ekstra indsigt at opleve hvordan de lokale i området lever.

Forberede foder

Løver æder kød (noget som nogle frivillige overraskes over, når de bliver bedt om at klargøre løvernes mad, så vær beredt).

Det er ikke et særligt behageligt job, når man f.eks. skal hakke lemmer af en død ko, så de mindre stykker kan serveres for løverne. Men det er en nødvendighed og alle frivillige, selv vegetarerne, kommer til at tilberede foder.

Indhegninger

Du kan blive bedt om at hjælpe med at bygge indhegninger og nogle skal males.

Det er vigtigt, at alle indhegninger holdes rene, så du må forberede dig på, at du mange gange kommer til at skovle lort og knoglerester fulde af fluer ud af indhegningerne, foretage forskellige forefaldende reparationer og vedligehold.

Indsamle data

En af projektets opgaver, er at indsamle data om løverne, så vi bedre forstår deres adfærd.

Vores forsker indsamler og behandler data, og de frivillige vil muligvis blive inddraget i disse opgaver. Der indsamles forskellige typer data, og dine opgaver i den forbindelse vil variere alt efter, hvad der fokuseres på. Det kan være observationer af jagtevner, dyrenes kendetegn, størrelse af fodaftryk og længde af manke, hvordan de interagerer med hinanden i gruppen osv.

Hvis du bliver bedt om at hjælpe med dataindsamling, vil du blive lært op i de forskellige processer, så vi sikrer kvaliteten af dit arbejde – uanset om du har erfaring fra tidligere eller ej.

Passe elefanter

Du får også mulighed for at tilbringe tid med de 4 forældreløse afrikanske elefanter, der lever på området. Elefanterne blev reddet fra døden under tørken, som ramte Zimbabwes sydøstlige del i 1991 og 1992.

Elefanterne spiller en vigtig rolle i projektets aktiviteter. Du bliver muligvis spurgt, om du vil deltage i arbejdet med elefanterne. De opholder sig i naturen hver dag, somme tider fulgt af turister. Du kan komme med på disse ture, og hjælpe med diverse opgaver omkring elefanterne.

Hjælpe de lokale børn

Projektet er i høj grad involveret i socialt arbejde med f.eks. klinikker og skoler i Gweru.

Det er helt frivilligt, om du vil deltage i dette, men skulle du ønske at deltage, bliver din hjælp meget værdsat.

Du kunne måske besøge landsbyen én gang ugentligt, og blive nogle timer? Så kan du tilbringe tid sammen med børnene, hjælpe dem med lektier, lære dem nye lege og måske hjælpe med at male eller renovere børnehjemmet, hvis der er råd til dette.

Andre opgaver

Der sker hele tiden noget på løvecenteret, og det kan være svært at opremse alle opgaver, men du kan også blive bedt om at hjælp med at undervise, samle data om løverne, træne hestene, deltage i brandslukning ved bush fires samt assistere i udviklingen af og assistance ved løveprogrammet.

Arbejdstider

Du arbejder cirka 7-8 timer om dagen, og har en fridag i ugen, som typisk er om søndagen.

Visum

Når du ankommer til Zimbabwe, skal du have et business visa (BV). Det koster 50 USD, som du skal have med i kontanter.

Visummet er gyldigt 4 uger. Skal du være i Zimbabwe i mere end 4 uger, skal du have et TEP visum som koster 500 USD + 100USD for et røntgenbillede. Du vil modtage yderligere information, når du er tilmeldt.

Support

Gennem hele dit forløb vil du have support fra projektets frivillig-koordinator, der bor på området.

Boligforhold

Indkvartering og kost

Du bor i komfortabelt dobbelt- eller 4 mandsværelse i et hus, der ligger i hovedlejren, som også huser frivillige fra andre af stedets projekter, så der kan være op til 50 frivillige i alt. Der er pool og internetadgang. Internettet kan ind i mellem være svækket, fordi det ligger ude på landet. Internet er ikke inkluderet i prisen.

Som frivillig deler du bad og toilet med de andre. Dit værelse bliver gjort rent dagligt af husholdningspersonalet, og du vil have fri adgang til vaskeriet.

Alle dine måltider vil blive serveret i lappaen i hovedlejren. Somme tider får du en pakket morgenmad ved en længere tur ude i området. Der kan tages hensyn til vegetarer, bare giv os besked ved tilmelding.

Logi før og efter projekt er ikke inkluderet. Hvis du tilbringer nogen dage i Afrika før projektstart efter, er dette for egen regning. Vi kan hjælpe med at arrangere dette, hvis du er interesseret.

PRISER

PRISER FOR PROGRAMMET 2020

Priser 2020KAMPAGNE PRIS
2 uger: 15.600 kr.13.300 kr.
3 uger: 18.400 kr.15.900 kr.
4 uger: 21.200 kr.18.500 kr.
5 uger: 24.400 kr.20.800 kr.
6 uger: 27.200 kr.23.300 kr.
7 uger: 29.900 kr.25.500 kr.
8 uger: 32.800 kr.27.900 kr

Midler fra de frivillige bidrager til driften af projektet. Forskning i dyr er kostbart, men takket være programafgiften, som de frivillige betaler, kan projekterne drives som konserveringsprojekter på fuld tid. Som frivillig bidrager du også med din arbejdskraft til vedligehold og generelt til lokalsamfundet og lokale børn og skoler får også glæde af bidragene.

(Kontakt os, hvis du også ønsker, at vi skal booke flybillet for dig. Vi anbefaler at dette bestilles efter, at du har modtaget bekræftelse på din plads på projektet.)

Er du frisk på mere? Så læs bare videre!

PROGRAMMET INKLUDERER

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen og transport tilbage til lufthavnen
 • Indkvartering i hytter/barakker
 • Kost under hele projektet
 • Lokal kontaktperson der hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • Oplæring til opgaverne af folk med god erfaring med afrikanske dyr. I nogle tilfælde kan du følge uddannede
 • Wildlife rangers, trackers, miljø- og naturvejledere eller erfarne avlere
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten

PROGRAMMET INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Vaccinationer
 • Internet
 • Visumgebyr ved indrejse (30-45 USD)

DEPOSITUM

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositummet for Lion Center Bulawayo udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

ANNULLERINGSREGLER

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Tilmeld

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

Hvis det lyder som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig programmet.