Frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet

Dyr, mennesker og natur
Frivilligt arbejde i udlandet er en oplagt mulighed, hvis du vil ud og opleve eventyr – alt imens, at du opnår vigtig livserfaring.

ALOTT tilbyder frivilligt arbejde forskellige steder i verden. Her vil du tilbringe tiden med vores top professionelle samarbejdspartnere.

Du kunne fx bruge noget af dit sabbatår i Zanzibar, hvor du arbejder med lokalsamfundet og naturen. Du kunne arbejde med børn i Cape Town, eller arbejde i en ryokan i Japan.

Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænsen. Læs med her og bliv klogere på, hvilke muligheder der er:

Frivilligt arbejde med dyr og natur

Elsker du dyr, og ønsker du at gøre en forskel, for udsatte eller truede dyr?

Så tag med ALOTT og bliv frivillig på et af vores Wildlife programmer i Afrika, Australien, Thailand, Sri Lanka, USA, New Zealand, Canada eller Costa Rica, hvor du kan give dyrene og naturen en hjælpende hånd!

At være tæt på de vilde dyr, som man normalt kun ser på TV, er en meget stor oplevelse, og følelsen af at have gjort noget for at forbedre livet for udsatte dyr, vil du altid have med dig.

Her behøver du bare at have et par uger eller få måneder til rådighed

Er du klar på udfordringer og en helt anden kultur, eller ved du måske ikke helt, hvad du skal i dit sabbatår?

Hvad enten du foretrækker løver i Afrika, elefanter i Thailand, Australiens specielle dyr som kænguru og koala, eller måske heste i USA, New Zealand og Afrika, så kan vi hjælpe dig med at komme afsted.

En af de opgaver du bliver sat til, hvis du arbejder som frivillig på et rescue center i Namibia, er at fodre og beskæftige de sjove, lidt frække og meget charmerende meercats, som Anna her. Det giver uforglemmelige oplevelser at gøre en indsats for natur og dyr. –►

Rul længere ned på siden, og se hvad vi har til dig.

Det er ret vildt!
Læs her om, hvad du kan forvente dig af livet som frivillig.

Frivilligt arbejde med mennesker

At arbejde frivilligt med socialt udsatte børn i udviklingslande, giver en helt særlig følelse for den, der hjælper. Vores projekter er hovedsageligt fokuseret på en eller anden form for undervisning, for vi er overbeviste om, at uddannelse er den mest rigtige vej til at kunne klare sig selv og ud af fattigdom.

Når man arbejder med mennesker, får man et helt unikt indblik i et lands kultur – og de udfordringer andre mennesker lever under. At hjælpe andre mennesker giver en oplevelse af at have gjort noget godt.

På flere af vores projekter kan du kombinere socialt arbejde med naturbevaring. For eksempel kan du i Zimbabwe arbejde med børn i den lokale landsby i hverdagene og i weekenden kan d arbejde med løver.

Tag et kig på vore programmer og finder du ikke det du søger, så kontakt os – vi har mange muligheder, og tilpasser gerne dine ønsker hvis det er muligt.   

Frivilligt arbejde kombination

Alle vores rejser kan kombineres på kryds og tværs, lige som du måtte ønsker det!

Men vi har også mange programmer, hvor der allerede er et mix af forskellige oplevelser. F.eks. vores spændendemulighed i Zimbabwe, hvor du både arbejder med løver og børn, eller på Zanzibar, hvor du kombinerer arbejdet med mennesker, dyr og natur.

Herunder finder du programmerne der ikke sådan er lige at sætte i bås – og de kan også kombineres med andre programmer, og på forskellige destinationer. Du behøver ikke begrænse dig. 

Mere inspiration denne vej

Hvorfor være frivillig i udlandet?

Du får oplevelser ud over det sædvanlige, og du får livserfaring – noget som du kan have i rygsækken resten af livet. I din fritid kan du udforske landet og se steder, som kun de lokale kender. Du kan desuden deltage i turistaktiviteter, som vi kan booke ind i din rejse.

Din rejse er dog ikke en ren badeferie. Du kan forvente, at du kommer til at skulle arbejde alle hverdage, som havde du et ”rigtigt” arbejde. Men på den måde kommer til at opleve landet på en helt anden måde end du ville som turist – og så gør du en forskel.

Gør en forskel

Der er mange projekter i udlandet, hvor indehaverne tager imod din hjælp med kyshånd. Når vi taler om frivilligt arbejde i udlandet, er det ofte et arbejde, der på den ene eller anden måde består i at hjælpe andre, mennesker eller dyr, og det er en skøn følelse at opleve, at man gør en forskel.

Man må ikke forvente, at man alene kan redde verden, men for dem, du møder på projektet, gør det en forskel, at du er der. Og at være med til at berige et barns hverdag eller sætte et rehabiliteret dyr tilbage i naturen, betyder også noget for dig!

Har du besluttet dig? Så se her. 

Hvor længe skal jeg være væk?

Hvor længe du skal være frivillig, varierer fra projekt til projekt. I ALOTT har vi for de fleste projekter et minimum på 2 uger, men du har også mulighed for at arbejde som frivillig i længere tid – det vil du aftale med din kontaktperson hos os.

Dét lærer du som frivillig

 • Du lærer dig selv bedre at kende
 • Du bliver bedre til at tilpasse dig
 • Du dygtiggør dig inden for et fremmedsprog
 • Du får dit livs oplevelse, som du aldrig vil glemme
 • Du udvikler dine personlige kompetencer
 • Du får nye venner fra hele verden
 • Du får en dybere indsigt i andre kulturer, der er markant anderledes end den danske
 • Du får et andet perspektiv på dit eget liv og kultur
 • Du får vigtig livserfaring, som du kan komme på dit CV

Læs her et blogindlæg om, hvad du kan forvente af at være frivillig i udlandet


Voksen?

Er du ikke længere sådan HELT ung eller værdsætter du bare at kunne lukke din dør om aftenen, så kan du klikke over på vores søsterside GoWander, hvor vi har samlet alle de af vores programmer, hvor der mulighed for at opgradere din indkvartering.


Jobmuligheder efter at have arbejdet frivilligt i udlandet

Mange er bange for, at de ”spilder” tiden ved at tage et frivilligt arbejde i udlandet. De tror, at det ”bare” er en oplevelsesferie, hvor man samtidig gør en indsats for at hjælpe lokalsamfundet. De er ikke klar over, at arbejdsgivere er meget begejstrede for ansøgere, der har arbejdet i udlandet.

Hår på brystet
Det skyldes formentlig, at du får en særlig livserfaring, som du ellers ikke havde fået. Det viser initiativ, gåpåmod, samfundsbevidsthed og at du ikke er bange for at skulle omstille dig. Alle sammen ting, som arbejdsgivere ser som positive ting ved en ansøger.

Kort sagt, så giver det hår på brystet at arbejde i udlandet som frivillig. Det ved en arbejdsgiver godt, så det er noget, der virkelig tæller på dit CV.

Eksamen og certificeringer
I nogle tilfælde får du et certifikat for at anerkende dit arbejde fra dit projektsted, som du kan tage med til familie, venner, bekendte og arbejdsgivere som bevis for din indsats. Under alle omstændigheder kan du

 altid få en bekræftelse på dit ophold fra ALOTT.

Hvem egner sig til frivilligt arbejde i udlandet?

I princippet kan alle arbejde frivilligt i udlandet. På de fleste projekter skal du være mindst 18 år, men der er sjældent en maksimumalder. Som en del af din rejse hos ALOTT bliver du lært op i de ting, som du skal kunne, når du kommer ned til projektet.

Du vil højst sandsynligt møde mentale og fysiske udfordringer, når du arbejder som frivillig i et fremmet land med en fremmet kultur. Det kræver derfor en anelse hårdførhed at arbejde som frivillig i udlandet.

Hårdførhed
Der er flere aspekter, der kræver en vis hårdførhed som frivillig i udlandet. Hvis du eksempelvis arbejder med hårdt sårede dyr, er det en del af jobbet, at de måske ikke overlever.

Du skal være forberedt på, at forholdene mange steder er simple – og at hverdagen ikke er så struktureret, som du kender den i Danmark. Et råd er at tage tingene med et smil, når de ikke går, som du forventer.

JA-hatten
Som du nok kan regne ud, skal du være forberedt på lidt af hvert, og det forventes, at du pakker både jahatten og en god portion selvstændighed med i din rygsæk.

Noget af det vigtigste er, at du er åben og klar på at give en hånd med. Når dét så er slået fast, er vi helt sikre på, at du vil få dit livs oplevelse.

Frivilligt arbejde i udlandet med ALOTT

Når du melder dig til et frivilligt projekt i udlandet via ALOTT, kan du være sikker på, at vi er med dig hele vejen. Før afrejsen hjælper vi dig med at arrangere alle de nødvendige administrative ting, der skal være styr på. Vi hjælper dig blandt andet med:

 • Visum
 • Flybillet
 • Forsikring
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen
 • 24 timers lokalt nødnummer
 • Tilmelding ved vores samarbejdspartner osv.

Har du spørgsmål undervejs – uanset om det er før, under eller efter rejsen, så er vi der for dig. Du kan derfor føle dig helt tryg.

Frivilligt arbejde i udlandet er én af de sikreste måder at rejse på. Du bliver hentet i lufthavnen og på nogle projekter vil du komme til at bo hos en lokal værtsfamilie eller på projektets område. Du vil desuden ikke være Palle alene i verden på et helt fremmed sted – der vil, langt de fleste steder, være andre frivillige fra hele verden, som du kan dele dine glæder med.

Til forældre: Læs dette blogindlæg hvis I er nervøse for at sende jeres barn afsted.