HESTENE OG LIVET PÅ RANCHEN

Tine har været i Canada på Ranch Stay, og har fået taget nogle helt utroligt smukke billeder af hendes tur. Derudover har hun skrevet en artikel til Hestemagasinet, hvor hun skriver om hendes tur. Vi har vedhæftet artiklen, hvis du skulle få lyst til at læse den.

Her er et lille uddrag:

“Jeg kom til at arbejde intensivt med tre vallakker, som ikke havde været redet i 9-10 måneder. De var utrolig forskellige og havde hver deres udfordringer, men fælles for alle hestene på ranchen var, at de elskede at arbejde med mennesker og nærmest stod i kø for at blive valgt til dagens arbejde.

Mange af hestene på ranchen er tilredet af en cowboy i westernstil, og det giver lidt udfordringer, når de unge skal trænes til at gå ’almindelig’ dressur bagefter. Det var meget det, mit arbejde gik ud på, og det var en anderledes og spændende opgave for mig, som ikke kendte meget til westernridning.

Hestene på ranchen er ikke lukket inde på nogen måde, og de kan bevæge sig så frit og langt væk, de ønsker det. Hver aften forlader flokken ranchen og går rundt i området, men de kommer altid tilbage om morgenen næste dag.

Det er tydeligt, at det er fordi, de nyder at være der, og jeg lagde mærke til at hvis nogen af dem fejler noget, kommer de hen til hegnet og ’viser’ det.

En anden grund til, at hestene vender tilbage om morgenen, er det store bål, der er lige ved porten til ranchen. Hestene bruger bålet som ly for insekter, og det er godt nok utrolig effektivt. Der var rigtig mange irriterende og store insekter i området, men i en stor radius omkring bålet var der ingen insekter at få øje på.

Jeg fandt hurtigt ud af, at min primære opgave på ranchen var at ride. Jeg skulle helst nå 3-5 heste om dagen for at få trænet så mange som muligt i den tid, jeg var der. Der var selvfølgelig også andre opgaver som fodring af hingstene og avlshopperne, sørge for alle havde vand, harve og vande banerne, vaske ridehuset, sørge for at holde bålet i gang og indimellem underholde børnebørnene, som var på besøg.

Jeg arbejdede også nogle gange med de helt unge heste, som skulle lære at gå med sadel, longere eller bare følge med, når man havde tov i dem.”

Læs hele artiklen fra Hestemagasinet her:

Bjørne, Bjerge & Betagende Canada