TING DU BØR VIDE OM JAPAN

Inden du begiver dig til Japan er det vigtigt at du forstår at den japanske kultur er meget anderledes fra den danske. Nedenfor følger en liste med forskellige aspekter, som du bør kende til før du rejser til dette fascinerende land.

Tokyo – Alle deltagere starter deres ophold i Japan i Tokyo. Byen er kæmpe stor og har 9,5 millioner indbyggere. Byen er faktisk flere byer, som er vokset sammen, og har derfor også flere centrummer. Se her, hvilke bydele du helt klart skal besøge!

Sproget – Er yderst kompliceret og indeholder intet mindre end tre forskellige alfabeter. Dog er de i offentlig transport og på øvrig skiltning ofte flinke til også at skrive tingene på engelsk. De færreste japanere er særligt gode til engelsk, men de vil rigtig gerne prøve, og du vil derfor opleve en del folk, der er interesseret i at tale med dig og hjælpe dig, hvis du måtte have brug for det.

Miljøet – Er i de helt store byer ikke det reneste (ligesom ved stort set alle storbyer i verden). Men de er gode til at gøre rent, og du vil sjældent opleve skrald i gaderne.

Levestandarden – Varierer og boligerne er ofte små. Vælger du at bo i vores boliger dernede, vil du typisk skulle dele værelse med en-to andre. Værelserne er pæne, og der er fælles bad og køkken. Møblerne er typisk fra IKEA, da japanske møbler har det med at være lidt for korte til vores lange vestlige kroppe.

Klimaet – Varierer ligesom her i Danmark – om vinteren er der koldt og om sommeren kan det være meget varmt. Årstiderne er smukke, og specielt foråret er fantastisk flot i Japan, når de smukke og verdenskendte kirsebærtræer blomstrer.

Kulturen – Er meget anderledes end den danske og vældig fascinerende. Du kommer til at opleve nogle store kulturforskelle, men med en fleksibel indstilling, kan du overkomme disse forskelle og få en anderledes og unik oplevelse.

Maden – Der er utroligt meget lækker mad i Japan. Alt er frisk og spændende, masser af grønsager, sushi, kød i topkvalitet osv. I de store supermarkeder kan man få nærmest alt, men vestlig mad kan være svært at få og det er ofte dyrere end i Danmark. En gang i måneden tager teamet i Japan til TESCO, hvor du kan bede dem om at købe noget med hjem. Her er Nutella specielt populært! Skulle man få lyst til kødboller eller rugbrød, kan man også altid besøge IKEA.

Mad er en vigtig del af den Japanske kultur, man spiser med pinde og der serveres om ofte en kop the i forbindelse med hvert måltid. 

Transport – I Japan kan man stille uret efter togene. De går præcist! Skiltningen er god og offentlig transport er rimeligt billig. Mange japanere cykler også. Japanerne kan godt lide regler og struktur, og derfor kører trafikken som regel ganske pænt.

Penge – Den lokale mønt hedder Yen. Man kan hæve penge i pengeautomater, der er almindelige i større byer. Du kan også anvende kort de fleste steder.

Sikkerhed – Japan er et meget sikkert land med en lav kriminalitet! Men husk, som altid, din sunde fornuft.

Ved sygdom – De japanske internationale sygehuse har en god standard. Det er visumkrav at tegne en rejseforsikring før du rejser fra Danmark. Når man bor i Japan, vil man opleve, at indbyggerne stadig benytter sig af mange traditionelle medicintyper og behandlingsformer, herunder fx akupunktur.

Vaner – Japanerne er nysgerrige på alt vestligt og er hjælpsomme og venlige. Generelt er de meget diskrete i forhold til vesterlændinge, de siger ikke gerne deres mening; gør meget for at undgå at fornærme andre mennesker. Kulturen og tøjmoden er anderledes fra vores – du vil hurtigt opdage at der er andre trends indenfor både tøj og makeup og at nogle er yderst specielle, fx Kawaii moden.

Nødstilfælde – Skulle du finde dig selv i en nødsituation, er det vigtigt du straks kontakter vores team i Japan, så de kan hjælpe dig. Får du brug for læge, også hvis det bare er en lille forkølelse, så ring til din rejseforsikring, så kan de henvise dig til en læge og dækker derefter regningen.

Elektricitet – Spændingen i Japan er 100-110 volt, men der benyttes to slags stik og stikkontakter – henholdsvis A og B, dvs. med og uden jord. Har du en amerikansk adapter, vil den dog kunne fungere til samtlige stik, og ellers kan du købe adapter i landet.

Mobiltelefoner – mobiltelefoner er meget almindelige i Japan og fungerer per forudbetaling. Teamet i Japan kan hjælpe dig med at finde det abonnement, der passer dine behov bedst.

Bankkonto – Der er hæveautomater overalt, her kan man bruge de mest kendte internationale kreditkort som f.eks. Visa. Teamet dernede hjælper deltagerne med at åbne en bankkonto, således at man lettere får adgang til kontanter.

Internet – Selvom internet er meget almindeligt i Japan, kan forbindelserne stadig være lidt langsomme. Der er også internetcaféer – og virus er desværre meget udbredt. Mange vælger at købe/leje en pocket wifi, som de kan have med sig overalt – virkeligt smart.

Det er meget vigtigt, at du er fleksibel og forstående overfor den anderledes kultur og de udfordringer, det kan medføre. Du skal være indstillet på at tingene på mange måder ikke fungerer som i Danmark. Men har du den rette indstilling kan din tid i Japan blive et fantastisk eventyr, give dig oplevelser for livet og tælle stort på dit CV.