Interaction Zone - delfinerne er nysgerrige og kommer frivilligt

Delfin interaktion kan forekomme i ”The interaction Zone”, som ligger i det lave vand foran centeret. 10 delfiner besøger jævnligt zonen og man bruger rygfinner til at identificere den enkelte delfin.

Hvornår kommer delfiner på besøg
Delfinerne af typen øresvin (på engelsk Bottle Nosed Dolphin og den vi kender fra Flipper), er vilde pattedyr, og derfor kan deres besøg forekomme på et hvilket som helst tidspunkt på dagen, og vare fra 5 minutter til 1 time per besøg.

De kan også blive helt væk! Historisk set vil besøg forekomme hele året rundt, men være mindre i perioden fra oktober til april.

Da dette er vilde dyr, kan centeret ikke garantere besøg på bestemte dage eller bestemte tidspunkter. De fleste besøg forekommer dog oftest i morgentimerne.

Kan vi fodre delfinerne?

Tiderne har ændret sig. Undersøgelser viser nu, at ukontrolleret og massiv fodring af vilde delfiner, ændrer deres adfærd og øger risikoen for at ”tæmme” de vilde dyr.

Dolphin Discovery Centeret gennemfører regulerede fodringer kontrolleret af afdeling for Park and Wildlife. Fodringsmønstret tages meget alvorligt, og er begrænset til 350 gram fisk om dagen. Dette er en beskeden portion, taget i betragtning af, at i forhold til at overleve, så har en delfin i disse farvande, behov for cirka 8-14 kilo fisk per dag.

Fiskene, som delfinerne får, er lokale fra bugten, og er derfor de samme, som delfinerne selv ville fange. Fisk bliver ikke benyttet, såfremt de ikke anses for egnet til menneskeføde. Delfinerne i bugten lever af forskellige fisk inklusive whitebait sild, flyndere, hornfisk, multer, skomager fisk, fladfisk, sardiner, skippy fisk og skrædder fisk. De er også kendt for at fange blæksprutter.

Regler i zonen:

For at kunne beskytte både delfiner og mennesker, der besøger zonen, må man følge et strengt regelsæt. Det bliver blandt dine opgaver at hjælpe med turisterne og sørge for at de forstår og overholder reglerne.

  • Besøgende opmuntres, af teamet af frivillige, til at gøre dem selskab, når de går ud i det knædybe vand, hvor delfinerne, hvis de vil, kan svømme tæt på
  • Af hensyn til både delfinernes, miljømæssige og de besøgenes sikkerhed må man IKKE røre delfinerne
  • Besøgene skal blive bagved både markeringerne samt de frivillige i vandet
  • Hvis en delfin bevæger sig udenfor Interaktion zonen, så må besøgene ikke følge efter
  • Forsøg ikke at tiltrække en delfin ved at klappe i hænderne eller plaske i overfladen af vandet, da det kan ses som et tegn på aggression

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT

Frivilligt arbejde med dyr – ALOTT